ΜΠΑΣΚΕΤ

Ευρώπη... τέλος για Τζαουάι

Ευρώπη... τέλος για Τζαουάι

Τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Cairns Taipans υπέγραψε ο Νέιτ Τζαουάι, ο οποίος φαίνεται πως βάζει οριστικά τέλος σε κάθε... χαραμάδα επιστροφής του στην Ευρώπη.

Μετά από μία εφταετία ανάμεσα σε ΝΒΑ και Ευρώπη, ο Νέιτ Τζαουάι πήρε πέρσι την απόφαση να φορέσει τη φανέλα των Perth Wildcats της Αυστραλίας. Τα τελευταία χρόνια της ευρωπαϊκής του θητείας δεν ήταν άλλωστε τα καλύτερα αφού είχε μικρό ρόλο στην Μπαρτσελόνα (2012-'13), ακολούθως αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας ενόσω αγωνιζόταν στη Γαλατάσαραϊ (2013-'14), για να κλείσει την ευρωπαϊκή του... περιοδεία με τα χρώματα της Ανδόρας (2014-'15).

Η πρόταση που του κατέθεσε η ομάδα της χώρας του το περασμένο καλοκαίρι του έδωσε την αφορμή να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, ενώ τώρα οι Cairns Taipans τον "έδεσαν" για τα επόμενα τρία χρόνια! Πρόκειται για την πρώτη ομάδα της επαγγελματικής του καριέρας, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για μία χρονιά (2007-'08), πριν δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ, με τα χρώματα των Τορόντο Ράπτορς.

Πλέον, επιστρέψει σε γνώριμα λημέρια, με την υπογραφή τριετούς συμβολαίου όμως να καταδεικνύει πως για τον ίδιο η Ευρώπη αποτελεί... ανάμνηση. Θυμίζουμε πως ο Αντρέι Λεμάνις τον κάλεσε στην προετοιμασία της Αυστραλίας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ