ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτοιμη για τα προκριματικά η Αλβανία του Κωνσταντινίδη

Έτοιμη για τα προκριματικά η Αλβανία του Κωνσταντινίδη

Ο Ελληνοκύπριος τεχνικός, Τόνι Κωνσταντινίδης, είναι ο Ομοσπονδιακός κόουτς της εθνικής Αλβανίας, η οποία μπαίνει στην μάχη των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (2019).

Τον περασμένο Μάρτη, ο Ελληνοκύπριος τεχνικός, Τόνι Κωνσταντινίδης, ανέλαβε Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Αλβανίας, αποδεχόμενος την νέα πρόκληση στην καριέρα του. Βοηθός του είναι ο Αντρέας Ρουμάνι.

Η Αλβανία μπαίνει στην μάχη των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, το οποίο θα διεξαχθεί το 2019. Η προετοιμασία της έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα στα Τίρανα, με την ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη να έχει δώσει φιλικά παιχνίδια απέναντι στην Αρμενία, αντιμετωπίζοντας τις Αρμενία και Καζακστάν. Την Τετάρτη (2/8), η Αλβανία θα δώσει το πρώτο της επίσημο ματς, απέναντι στην Αυστρία, στα Τίρανα, στην έναρξη των προκριματικών για το Μουντομπάσκετ.

Η Αλβανία είναι στον όμιλο μαζί με την Αυστρία και την Ολλανδία, με τις δύο πρώτες ομάδες να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Παράλληλα, ο Τόνι Κωνσταντινίδης, έκανε ένα σεμινάριο για τους προπονητές, έχοντας ως στόχο να αναπτυχθεί το άθλημα στην χώρα. Το θέμα του σεμιναρίου ήταν "Άμυνα στα pick n' roll", αλλά και στο πως γίνεται το scouting.

Όταν ανέλαβε την τύχη της εθνικής Αλβανίας, ο Τόνι Κωνσταντινίδης είχε δηλώσει τα εξής: "Υ πάρχουν εφτά με οκτώ παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό και θα ήθελα να τους ενσωματώσω στην ομάδα και να αποτελέσουν το βασικό κορμό της. Από εκεί και πέρα, θα κοιτάξουμε στο πρωτάθλημα της χώρας, ενώ θα εξετάσουμε και παίκτες από τις ΗΠΑ με αλβανικές ρίζες, ειδικά στο ΝCAA, με στόχο να φέρουμε αυτά τα παιδιά κοντά στην εθνική ομάδα.

Μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί το γεγονός πως η ομάδα ήταν ανενεργή τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία συμμετοχή της σε διεθνή διοργάνωση έγινε το 2012, για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2013. Από την άλλη, αισθάνομαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω μια ομάδα που θέλει να κάνει καινούριο ξεκίνημα".

Ο Τόνι Κωνσταντινίδης, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Sport24.gr, με τον τίτλο: Πώς είναι να είσαι ο Ελληνοκύπριος προπονητής της εθνικής Αλβανίας;, μιλώντας για την απόφαση του αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αλβανίας: "Ήμουν επιφυλακτικός γιατί είχαν να πάρουν μέρος τρία χρόνια σε επίσημο επίπεδο. Αγωνιστικά υπάρχουν αρκετοί παίκτες διασκορπισμένοι στην Ευρώπη. Το επίπεδο τους μπορώ να πω ότι είναι καλό. Δεν είναι βέβαια τόσο ώστε να προκριθούν στην τελική φάση, καθώς στον όμιλο μετέχουν η Γεωργία και το Μαυροβούνιο, αλλά είναι καλό. Η βάση της ομάδας θα είναι παίκτες από το εξωτερικό και ορισμένοι ταλαντούχοι νεαροί από την εγχώρια λίγκα. Ο στόχος είναι μακροπρόθεσμος και στο μέλλον θα δουλέψω και με τις μικρές Εθνικές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ