ΜΠΑΣΚΕΤ

Ετοιμάζει γήπεδο και ομάδα μπάσκετ η Μύκονος

Ετοιμάζει γήπεδο και ομάδα μπάσκετ η Μύκονος

Η Μύκονος αναμένεται σύντομα να προκηρύξει διαγωνισμό για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ έχοντας ως στόχο τη δημιουργία και ομάδας! (VIDEO)

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο πλούσια νησιά στον κόσμο όμως δεν διαθέτει κλειστό γυμναστήριο παρά το γεγονός ότι έχει 10.000 κατοίκους. Το έργο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια ωστόσο είχε "παγώσει".

Τελικά, όμως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος του νησιού, Κώστας Κουκάς, στο News 24/7 τόνισε ότι σύντομα θα ξεμπλοκάρει το έργο και θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός.

Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος είναι η δημιουργία αντρικής ομάδας η οποία θα μπορέσει μελλοντικά να πρωταγωνιστήσει και σε εθνικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουκάς επεσήμανε: "Είναι αλήθεια πως καταφέραμε και ξεκολλήσαμε αυτό το έργο που χρόνιζε για δεκαετίες, όπως άλλωστε ξεμπλοκάραμε την ολοκλήρωση των έργων στο Νέο Λιμάνι. Τα θεμέλια καθώς και ο σκελετός είχαν κατασκευαστεί εδώ και χρόνια, ύστερα από δωρεά μιας σπουδαίας Μυκονιάτισας της Παναγιώτας Χανιώτη, αλλά δυστυχώς δεν αποπερατώθηκε ποτέ, για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε. Εμείς καταφέραμε και ολοκληρώσαμε όλες τις κατάλληλες τεχνικές μελέτες και σύντομα θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την αποπεράτωσή του. Οι πόροι είναι αποκλειστικά του Δήμου Μυκόνου, από τα τέλη που εισπράττει και τους εξοικονομούμε από άλλες δραστηριότητες.

Το κλειστό γυμναστήριο είναι κάτι που λείπει από το νησί και πιστεύω θα συμβάλλει καταλυτικά στο να φτιάξουμε καλές ακαδημίες μπάσκετ και όχι μόνο, γιατί υπάρχουν πολλά παιδιά στο νησί (είμαστε από τους δήμους με τους νεότερους μέσους όρους ηλικίας), αλλά και γιατί μπορούμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση, ώστε να φτιάξουμε αντρική ομάδα, που γιατί όχι, να πρωταγωνιστήσει και σε εθνικές κατηγορίες. Επιπλέον, συντηρούμε και αναβαθμίζουμε σημαντικά όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είχαν για πολλά χρόνια εγκαταλειφθεί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ NEWS 24/7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ