ΜΠΑΣΚΕΤ

Έρχονται τα Απολλώνεια Βραβεία με "άρωμα" Eurobasket 1987

Έρχονται τα Απολλώνεια Βραβεία με "άρωμα" Eurobasket 1987
EUROKINISSI

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης, η οποία κατέκτησε το Eurobasket 1987.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 "έρχεται" η 16η κατά σειρά Ετήσια Εκδήλωση "ΤΕΧΝΗΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" "ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2017". Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.), το Ινστιτούτο Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ.), η Πανελλήνια Επιστημονική Φιλογυμναστική Εταιρεία (Π.Ε.Φ.Ε.), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων (ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ.) και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής (Σ.Ι.Γ.Α.), συνδιοργανώνουν μια διοργάνωση που φέτος θα έχει "άρωμα" έπους του '87.

Πολλοί θα διερωτώνται πως συνδυάζονται όλες οι παραπάνω δραστηριότητες με τον αθλητισμό. Γυρνώντας το χρόνο πίσω, βλέπουμε ότι οι αγώνες στην αρχαιότητα, αναδείχθηκαν σε κορυφαίο θεσμό παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και ανθρωπισμού. Σε μια μεγάλη παράδοση καλλιέργειας πνεύματος και σώματος. Σε ένα καύχημα ανώτατης θεωρίας και πράξης, σχετικά με την ολική κατάφαση του ανθρώπου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συνδιοργανωτές απονέμουν τιμητικές διακρίσεις σε σημαντικές προσωπικότητες και οργανισμούς, της Πολιτιστικής, Αθλητικής, Επιστημονικής και Κοινωνικής Ζωής της χώρας μας, για την προσφορά τους σε κάποιον από αυτούς τους τομείς. Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης, η οποία κατέκτησε το Eurobasket 1987.

Έρχονται τα Απολλώνεια Βραβεία με "άρωμα" Eurobasket 1987

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, ώρα 18:00, στο Ολυμπιακό ακίνητο του TAE KWON DO, στο Παλαιό Φάληρο.

Το ιστορικό των Απολλώνειων Βραβείων

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2002 και έχει καταστεί σημαντικός θεσμός, ο οποίος αναδεικνύει τη συνέργεια μεταξύ συλλογικών οργάνων του Αθλητισμού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, απονέμονται τιμητικές διακρίσεις σε σημαντικές προσωπικότητες και οργανισμούς, της Πολιτιστικής, Αθλητικής, Επιστημονικής και Κοινωνικής Ζωής της χώρας μας, για την προσφορά τους σε κάποιον από αυτούς τους τομείς.

Η πρωταρχική εισήγηση για τα πρόσωπα και τους οργανισμούς που θα απονεμηθούν οι τιμητικές διακρίσεις γίνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή της εκδήλωσης. Η τελική επιλογή επικυρώνεται με ομόφωνη απόφαση των Διοικήσεων των φορέων οι οποίοι συνδιοργανώνουν την Εκδήλωση.

Στις προηγούμενες διοργανώσεις, έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων, οι Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και Προκόπης Παυλόπουλος, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι πρώην υπουργοί Ντόρα Μπακογιάννη, Ανδρέας Λοβέρδος, το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ", ο Οργανισμός "Στόχος-Πρόληψη για τον Καρκίνο του Μαστού", ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές Παύλος Τούτουζας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Αλέξανδρος Κατσαντώνης, Βασίλης Φίλιας, Ευτύχιος Βορίδης, οι μουσικοσυνθέτες Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Μάριος Τόκας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Τάκης Μουσαφίρης, οι τραγουδιστές Σταμάτης Κόκοτας και Λάκης Χαλκιάς, ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, οι ηθοποιοί Άννα Συνοδινού, Κώστας Καζάκος, Γιάννης Βόγλης, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, οι δημοσιογράφοι Νικόλας Βαφειάδης, Ειρήνη Νικολοπούλου, Κώστας Αρβανίτης, Δημήτρης Ρίζος, Πάνος Σόμπολος, ο αθλητικός συντάκτης Βαγγέλης Ιωάννου, οι Ολυμπιονίκες και σπουδαίοι αθλητές Νίκος Κακλαμανάκης, Κάχι Καχιασβίλι, Δημοσθένης Ταμπάκος, Φανή Χαλκιά, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Στέλιος Μυγιάκης, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κώστας Φιλιππίδης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Αργύρης Καμπούρης, Παναγιώτης Φασούλας, Μίμης Δομάζος, Παναγιώτης Κελεσίδης, Αριστείδης Καμάρας, Αντώνης Νικοπολίδης, Μιχάλης & Άνθιμος Καψής και άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ