ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιτυχημένο το Σεμινάριο Καθηγητών Διαιτησίας της ΟΔΚΕ

Επιτυχημένο το Σεμινάριο Καθηγητών Διαιτησίας της ΟΔΚΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Σεμινάριο Καθηγητών Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Ο Κώστας Ρήγας και ο πρόεδρος του ΣΕΠΚ, Παναγιώτης Γιαννάκης, συμμετείχαν στο διήμερο Σεμινάριο Καθηγητών Διαιτησίας Καλαθοσφαίρισης που διοργάνωσε η ΟΔΚΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Μια σχολή την οποία παρακολούθησαν 20 συμμετέχοντες, οι οποίοι με τις γνώσεις που πήραν, θα βοηθήσουν κι αυτοί, στην διδασκαλία νέων διαιτητών.

Ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ Ηλίας Καφφές την πρώτη ημέρα του Σεμιναρίου εξέφρασε την πεποίθηση πως θα είναι "το καλύτερο που έγινε ποτέ στην ιστορία της Ομοσπονδίας", ενώ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό λέγοντας πως "είναι κοντά μας σε κάθε μας πρόβλημα και προσπάθεια. Είναι κοντά σε όλο τον υγιή αθλητισμό και ο αθλητικός κόσμος της Θεσσαλίας το αναγνωρίζει και το έχει ανταποδώσει με τον καλύτερο τρόπο".

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, υποστήριξε: "Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που μετά από 15 χρόνια, διεξάγεται στην περιοχή μας ένα σεμινάριο διαιτησίας. Δε θα σταματήσω να λέω ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια και ότι ο αθλητισμός δημιουργεί ανθρώπους υγιείς και δυνατούς, που ξέρουν να παλεύουν, να πέφτουν αλλά πάντα να σηκώνονται, να αγωνίζονται και να κερδίζουν. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς που βρίσκονται σήμερα στη Λάρισα ο κ. Ρήγας που βρίσκεται στο hall of fame των διαιτητών και ο κ. Γιαννάκης που με τη διαδρομή του στον αθλητισμό μας έχει κάνει πολλές φορές εθνικά υπερήφανους. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αθλητισμό γιατί για εμάς είναι φιλοσοφία ζωής κι έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζει και η Πολιτεία".

Γιαννάκης: "Είναι απαραίτητη η συνεργασία μας"

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών (ΣΕΠΚ) Παναγιώτης Γιαννάκης σημείωσε: "Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί βρίσκομαι σε μία σχολή που θα δώσει κάτι περισσότερο στους ανθρώπους που προσπαθούν για την πρόοδο του αθλήματος και βρίσκομαι εδώ με δύο ιδιότητες, εκείνη του ανθρώπου που λατρεύει το μπάσκετ αλλά και του προπονητή. Είναι απαραίτητη η συνεργασία διαιτητών και προπονητών, ώστε πραγματικά να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το άθλημα να αποκτήσει ακόμη περισσότερους φίλους. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας,είναι ότι το μπάσκετ είναι ένα σπορ που μπορούμε να το παίξουμε όλοι μας και μπορεί να δώσει ικανοποίηση σε μικρούς και μεγάλους".

Ρήγας: "Δεν υπάρχει παιδεία και εκπαίδευση διαιτητών"

Τέλος, ο υπεύθυνος διαιτησίας της Euroleague, Κώστας Ρήγας, δήλωσε: "Πρόκειται για μία σχολή που προσδίδει ιδιαίτερο κύρος στους ανθρώπους που θα διδάξουν την καινούρια γενιά διαιτητών. Για να βγάλουμε μία καινούρια γενιά διαιτητών, γιατί σήμερα υπάρχει μεγάλη στασιμότητα. Δεν υπάρχει παραγωγή διαιτητών, δεν υπάρχει παιδεία και εκπαίδευση διαιτητών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ