ΜΠΑΣΚΕΤ

Το μήνυμα του Ίβκοβιτς για την Ελλάδα

Το μήνυμα του Ίβκοβιτς για την Ελλάδα

Παρουσία των Ντούσαν Ίβκοβιτς, Ζάρκο Πάσπαλι και Ντέγιαν Τομάσεβιτς έγινε σήμερα (30/6) στο Βελιγράδι η συνέντευξη Τύπου, για τους εορτασμούς των 20 χρόνων από το χρυσό της Σερβίας, στο Eurobasket της Αθήνας. Τι είπε ο "Ντούντα" για όσα περνά η Ελλάδα.

Οι παίκτες που έδωσαν στη Σερβία το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θα βρεθούν στο Βελιγράδι, στις 2/7, για τον εορτασμό των 20 χρόνων από το Eurobasket της Αθήνας. Στη σημερινή (30/6) συνέντευξη Τύπου, παρέστησαν οι Ντούσαν Ίβκοβιτς, Ζάρκο Πάσπαλι και Ντέγιαν Τόμασεβιτς, για να ενημερώσουν για όσα περιλαμβάνουν αυτά τα γενέθλια.

" Και μόνο που θυμάμαι εκείνη την περίοδο, έχω συναισθηματική φόρτιση" ομολόγησε ο Ίβκοβιτς, πριν προσθέσει ότι " μου θυμίζει τις δύσκολες στιγμές που περνούσε η χώρα, με όσα συνέβαιναν και όπως πηγαίναμε στη διοργάνωση, ήταν ξεκάθαρο πως η πολιτική έχει επηρεάσει και το άθλημα. Είχα την ευκαιρία να κοουτσάρω τους καλύτερους παίκτες. Δεν είχαμε μετάσχει στο Παγκόσμιο του 1994, αλλά υπήρχε τότε η ελπίδα πως θα καταφέρναμε να είμαστε στο Eurobasket. Ήμουν τυχερός που όλοι αυτοί οι παίκτες ήλθαν στην εθνική, που τότε δεν πληρούσε τις ελάχιστες προϋποθέσεις, σε επίπεδο συνθηκών προετοιμασίας. Χάρη στη FIBA και την Ελλάδα καταφέραμε να περάσουμε από τα προκριματικά, που ήταν πολύ δύσκολα και να φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης. Βρεθήκαμε δυο φορές αντίπαλοι των Ελλήνων, που φιλοξένησαν τη διοργάνωση και δεν θα ξεχάσω ότι στον τελικό με τη Λιθουανία, ήταν εναντίον μας. Βέβαια, όταν τελείωσαν όλα, υπήρξαν τηλεγραφήματα συγγνώμης, ενώ όταν εμφανιστήκαμε στο μπαλκόνι του Δημαρχείου, για να μας συγχαρεί ο κόσμος, όλα ήταν σαν παραμύθι. Θα ήθελα με την ευκαιρία, να ευχηθώ καλή τύχη και κουράγιο στους φίλους μας, τους Έλληνες, οι οποίοι τώρα περνούν τεράστια οικονομικά προβλήματα".

Ο τότε αρχηγός της Σερβίας, Ζάρκο Πάσπαλι εξήγησε πως " είχαμε ξεκάθαρη προτεραιότητα: να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το έθνος μας. Η απουσία μας από μεγάλες διοργανώσεις, μας στέρησε τη δυνατότητα να πάρουμε πολλά μετάλλια. Δημιουργήσαμε ομάδα την τελευταία στιγμή και παιχνίδι με το παιχνίδι παίζαμε καλύτερα. Όταν ήλθαν τα κρίσιμα ματς, ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση. Ήταν τεράστια επιτυχία, που τότε σήμαινε πολλά για τους Σέρβους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ