ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελληνική κόντρα στη Τυνησία

Ελληνική κόντρα στη Τυνησία

Ο Β΄ γύρος των super play off στο πρωτάθλημα της Τυνησίας βρίσκει αντιμέτωπες την Ετουάλ του Δημήτρη Παπαδόπουλου και την Ράντες του Στράτου Κουκουλεκίδη στο δρόμο προς την ημιτελική φάση.

Δημήτρης Παπαδόπουλος και Στράτος Κουκουλεκίδης έχουνε βρει στέγη στη Τυνησία στις Ετουάλ και Ράντες με τη μοίρα να τους φέρνει αντιμέτωπους στον Β΄ γύρο των super play off με στόχο την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Η Σαχέλ του Παπαδόπουλου καλείται να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της έδρας και η Ράντες του Κουκουλεκίδη να κάνει το μπρέικ στην πρώτη της απόπειρα από τις δύο το πολύ που θα έχει την ευκαιρία. Σε μία σειρά παιχνιδιών όπου νικήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα φθάσει τις δύο νίκες και που το πρώτο της τζάμπολ έχει δοθεί για το απόγευμα της Παρασκευής (18/03) στις 17:30.

Ο Παπαδόπουλος μιλώντας στο Sport24.gr για αυτήν την ελληνική μονομαχία στη Τυνησία υποστήριξε: "Ξεκινάμε μια δύσκολη σειρά αγώνων που χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τη πλευρά μας. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας που έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα γιατί ο αντίπαλος θέλει προσοχή γιατί κάνει συγκεκριμένα σωστά πράγματα και είναι σοβαρή ομάδα.

Γνωρίζω τη καλή δουλειά που κάνει ο κοουτς Κουκουλεκίδης και έχει κάνει και άλλου κατα το παρελθόν", για να καταλήξει: "Είναι ίσως παράξενο που τρεις Έλληνες προπονητές (σ.σ. βοηθός του Κουκουλεκίδη είναι ο Δημήτρης Βαρβούνης) θα είναι αντίπαλοι σε ξένη χώρα αλλά αυτό είναι μόνο για μια σειρά αγώνων και είναι σίγουρα τιμητικό για τους Έλληνες προπονητές να δείξουν τι δουλειά κάνουν. Νομίζω άλλωστε ότι τωρα έχουμε δημιουργήσει τη δίκη μας σχολή".

Κι όσο για τον Στράτο Κουκουλεκίδη επισήμανε: "Ξεκινάμε την σειρά των αγώνων για το Final Four του πρωταθλήματος Τυνησίας και η συμμετοχή μας και μόνο όπως και στο Final Four του Κυπέλλου είναι το καλύτερο που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής. Απέναντι στην Ετουάλ έχουμε πολύ δύσκολο έργο και μειονέκτημα έδρας. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Επίσης το ότι δυο Έλληνες προπονητές θα βρίσκονται αντιμέτωποι είναι για κάτι που με δικαιώνει όταν πρωτοβγήκα στο εξωτερικό και είπα ότι με την πάροδο του χρόνου οι Έλληνες θα πρωταγωνιστήσουν κάποια στιγμή και η σχολή που πλέον έχουμε δημιουργήσει πάντα από τις επιτυχίες πρωτίστως της Εθνικής και μετά από τους συλλόγους συνηγορούν σε αυτό και υπάρχει πλέον σε κάθε γωνία του κόσμου και ένας Έλληνας προπονητής".

Για να καταλήξει όσον αφορά την μονομαχία του με τον Παπαδόπουλο ότι: "Πιστεύω ότι εδώ στην Τυνησία οι δύο Έλληνες θα κλέψουν κάτι πέρα από το παιγνίδι και την πιο ωραία διαφήμιση για την Ελλάδα μας!".

Τέλος ο βοηθός του Στράτου Κουκουλεκίδη στη τεχνική ηγεσία της Ράντες ο Δημήτρης Βαρβούνης πρόσθεσε: "Θεωρώ ότι τα παιχνίδια της σειράς θα κριθούν στη λεπτομέρεια και στη συγκέντρωση. Ξέρουμε ότι ο κόουτς Παπαδόπουλος θα έχει βάλει τα δικά του ελληνικά στοιχεία στην ομάδα του, όπως βέβαια και εμείς στη Ράντες με τον κόουτς Κουκουλεκίδη".

Σχολιάζοντας δε την ελληνική μονομαχία υποστήριξε: "Είναι σύνηθες πια στο εξωτερικό να παίζουνε αντίπαλοι Έλληνες προπονητές μιας και η σχολή των Ελλήνων προπονητών είναι μεγάλη και πάνω σε γερές βάσεις και αρχές. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι την πόρτα εδώ στη Τυνησία την άνοιξεο κόουτς Λίνος Γαβριήλ με μεγάλες επιτυχίες, που είχα τη τύχη να συνεργαστώ την πρώτη μου χρονιά εδώ", και κατέληξε ευχόμενος: "Καλή τύχη και στις δύο ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ