ΜΠΑΣΚΕΤ

Έξι παιδιά από την "Κιβωτό του Κόσμου" στο camp του Τεόντοσιτς

Έξι παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου» θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στο προπονητικόcampμπάσκετ τουMilosTeodosicστο«SilverLake»της Σερβίας.

Τα έξι παιδιά, μαζί με το συνοδό τους, κ.Πέτρο Μούσια αναχώρησαν γεμάτα ενθουσιασμό, σήμερα το πρωί για το Βελιγράδι, από όπου οδικώς θα φθάσουν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που φιλοξενείται το «Teo4», που διοργανώνει οsuperstarτηςCSKAκαι του σερβικού μπάσκετ.

Όλα τα έξοδα για το ταξίδι, τη διαμονή και τη συμμετοχή των παιδιών καλύπτει οMilosTeodosic και ο εκπρόσωπος του, Νικόλαος Λώτσοςμε τηνSportsPromotion, που έχει έντονη φιλανθρωπική δράση και στηρίζει εδώ και χρόνια την πρωτοβουλία τουΠατέραΑντωνίουγια την «Κιβωτό του Κόσμου».

«ΟΠάτερ Αντώνιοςκαι ηΚιβωτόςτου Κόσμουθέλει να ευχαριστήσειτον MilosTeodosic, τον εκπρόσωπο του, Νικόλαο Λώτσογια την επιλογήτους να καλέσουν καινα αναλάβουν τα έξοδα για το ταξίδι, την παραμονή και τη συμμετοχή έξι παιδιών μας στο προπονητικόcampτουMilosTeodosic, στη Σερβία. Μάλιστα ηχαρά των παιδιώνείναι ακόμη μεγαλύτερη καθότι η συμμετοχή τους θα σημειωθεί την2περίοδο (18-26/7) του προγράμματος,κατά την οποίαθα δώσει το παρών και οTeodosic ( http://teo4.rs/eng/index.html )»δήλωσε για το ταξίδι στη Σερβία ο συνεργάτης τουΠατέρα Αντωνίου, κ.Μακρής.

Related content

Η επιλογή παιδιών από την «Κιβωτό του Κόσμου» έχει και σημειολογική σημασία καθώς οΠάτερ Αντώνιοςάρχισε να υλοποιεί την ιδέα του για τη δημιουργία της σημαντικής, μη κερδοσκοπικής, οργάνωσης στα γήπεδα μπάσκετ του Κολωνού.«Μέσα από το άθλημα του μπάσκετ οΠάτερ Αντώνιος προσέλκυσε τα πρώτα παιδιά της Κιβωτού. Ευαισθητοποιημένος από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν παιδιά της περιοχής πήγαινε στα γήπεδα, έπαιζε μαζί τους και προσπαθούσε να τα πλησιάσει ώστε να τα βοηθήσει. Σκοπός της Κιβωτού του Κόσμου είναινα βοηθήσει καιναφροντίσει απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και πολλά χωρίς γονείς που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον» εξηγεί ο κ.Μακρής, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει για τα έξι παιδιά που επιλέχθηκαν το ταξίδι στη Σερβία και η εμπειρία της συμμετοχής στοcampτουMilos Teodosic:«Η προσφορά του MilosTeodosicκαι του ΝικόλαουΛώτσου, ο οποίος επί σειρά ετώνυποστηρίζει και βοηθά την προσπάθεια της Κιβωτού, είναι πολύ σημαντική γιατί βοηθά τα παιδιά να ανοίξουν τους ορίζοντες τους. Να βγουν έξω από τα σύνορα, να συλλέξουν εμπειρίες και να συμμετάσχουν σε ένα ωραίοeventπου θα τους βοηθήσει να μάθουν πράγματα για το μπάσκετ και να διασκεδάσουν.Λόγω της εξειδίκευσης τουcamp, επιλέχθηκαν από τα 500 παιδιά που φιλοξενούμε,παιδιά μεγνώση του αθλήματος και τα οποίασυμμετέχουνστιςδραστηριότητες μας για το μπάσκετ. Είναι παιδιά από την Αθήνα, τον Πειραιά αλλά και την Πωγωνιανή, της Ηπείρου».

Related content

Τα έξι παιδιά μαζί με τον συνοδότης « Κιβωτού του Κόσμου», κ.Πέτρο Μούσια,αναχώρησανμε πολύ μεγάλο ενθουσιασμότο πρωί της Δευτέραςγια το Βελιγράδι. Από εκείθα ταξιδέψουνοδικώς στην «SrebrnoJezero» (SilverLake),όπου βρίσκονται οιάρτιεςεγκαταστάσεις που φιλοξενούντο «Teo4», τουMilosTeodosic.Σε απόσταση 110 χλμ από την πρωτεύουσα της Σερβίας, σε μια καταπράσινη περιοχή στις όχθες της λίμνης, τα έξι παιδιά της Κιβωτού θα ζήσουνμια αξέχαστη εμπειρία. Θα ακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από την ομάδα προπονητών που συμμετέχουν στο προπονητικό καμπ, θα προπονηθούν μαζί με τον σέρβο σούπερ-σταρ τηςCSKAκαι αστέρες του σερβικού μπάσκετ αλλά και θα διασκεδάσουν σε ένα άρτιο περιβάλλον για αναψυχή και προπόνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ