ΜΠΑΣΚΕΤ

Εκπλήξεις στο τουρνουά "Glyfada 3on3"

Πολλές εκπλήξεις κρύβει το τουρνουά μπάσκετ «3 on 3» που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας, το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας! Διαμαντίδης,Σπανούλης, Παπαλουκάς και Φώτσης θα είναι εκεί.

Πολλές εκπλήξεις κρύβει το τουρνουά μπάσκετ «3 on 3» που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας, το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας!

Το παρών θα δώσουν τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ: Δημήτρης Διαμαντίδης, Αντώνης Φώτσης, Βασίλης Σπανούλης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Δήμος Ντικούδης, Μιχάλης Κακιούζης, Κώστας Τσαρτσαρής, οι οποίοι θα παίξουν με μικρά παιδιά και θα μοιράσουν αυτόγραφα. Η τηλεοπτική κάλυψη των τελικών, την Κυριακή το απόγευμα, θα γίνει ζωντανά από την ΕΡΤ.

Μια από τις ομάδες παλαιμάχων, που έχουν γράψει λαμπρή ιστορία στο άθλημα και αποτελούν ινδάλματα για τα νέα παιδιά, θα δημιουργηθεί προς τιμήν της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 και νίκησε το 2006 στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ τις ΗΠΑ. Η ομάδα θα ονομάζεται «Βελιγράδι 2005».

Φυσικά πάντα υπάρχει και το 1987, που αποτέλεσε το εφαλτήριο για τις επιτυχίες που ακολούθησαν γενικά στον ελληνικό αθλητισμό και για αυτό ο Δήμος Γλυφάδας θα τιμήσει την Κυριακή τον Παναγιώτη Φασούλα (μέλος της χρυσής ομάδας του ’87) για την είσοδο του στο Hall of Fame της FIBA, τον Παναγιώτη Γιαννάκη (μέλος της χρυσής ομάδας του ’87 και προπονητής της πιο επιτυχημένης Εθνικής, 2004-2008) για την τεράστια προσφορά του στο άθλημα, όπως επίσης και τον Δημήτρη Διαμαντίδη που φέτος αποχώρησε από την ενεργό δράση αφήνοντας πίσω του μια ανεκτίμητη παρακαταθήκη.

Related content

Το πρώτο Glyfada 3 on 3 International Tournament θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ).

Μαζί με το τουρνουά «3 on 3», θα διεξαχθούν διαγωνισμοί τριπόντων και δεξιοτήτων, αλλά και αγώνες «Baskin» – μια παραλλαγή της καλαθοσφαίρισης: ένα άθλημα το οποίο ο Δήμος Γλυφάδας θέλει να συστήσει στο ευρύ κοινό και προσδοκά να βοηθήσει στην προβολή και διάδοση του σχεδιάζοντας ένα πρωτοποριακό event, στο οποίο θα συμμετάσχουν ομάδες ΑμεΑ, επαγγελματίες μπασκετμπολίστες αλλά και Ολυμπιονίκες!

Η συμμετοχή στο τουρνουά είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μόνο διαδικτυακά, στην ιστοσελίδα glyfada3on3.gr μέχρι και την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου στις 15:00. Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους, ανάλογα με την ηλικία των παικτών. Δικαίωμα να αγωνιστούν έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το ένατο έτος της ηλικίας τους.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα γνωστοποιηθεί μετά την επιβεβαίωση των συμμετοχών που θα γίνει την Παρασκευή 30/10 από τις 09:00 έως τις 19:00 στο χώρο των γηπέδων, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ