ΜΠΑΣΚΕΤ

Δώστε buzzer beater στον λαό!

Δώστε buzzer beater στον λαό!

Ο Kris Jenkins έκρινε τον τελικό του NCAA με το buzzer beater τρίποντο που πέτυχε, πλην όμως δεν είναι ο μοναδικός που έχει "γράψει τον επίλογο" σε αγώνα με αυτόν τον τρόπο. Το Sport24.gr θυμάται τα πιο "τρελά" buzzer beaters της χρονιάς. (VIDEOS)

Ο τελικός της March Madness ανάμεσα σε Villanova και North Carolina θεωρείται πλέον ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, αφού κρίθηκε στην εκπνοή χάρη στο τρίποντο του Kris Jenkins . Ο γκαρντ των "Wildcats" απάντησε στο "τρελό" τρίποντο του Marcus Paige (στα 4.7'') για να χαρίσει τη νίκη -και μαζί τον τίτλο- στην ομάδα του Jay Wright, που πάντως δεν... αντέδρασε με αναμενόμενο τρόπο .

Με αφορμή λοιπόν το buzzer beater τρίποντο του τεταρτοετούς γκαρντ, το Sport24.gr θυμάται όλες τις φετινές περιπτώσεις όπου ο νικητής κρίθηκε στην εκπνοή. Εν αρχή ην λοιπόν το καλάθι του Kris Jenkins.

Αν μπορούμε πάντως να ξεχωρίσουμε ένα σουτ ως το... κορυφαίο στο είδος του, αυτό δεν είναι άλλο από το καλάθι του Σέρχιο Γιουλ στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια. Ο γκαρντ της "Βασίλισσας" πήρε την μπάλα πολύ γρήγορα μετά την επαναφορά και σουτάροντας από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, βρήκε τον στόχο "παγώνοντας" την έδρα των "πορτοκαλί".

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει ζήσει βέβαια, δις μάλιστα, την άλλη πλευρά του έργου. Πιο πρόσφατη αυτή στην αναμέτρηση με τη Λαμποράλ Κούτσα, όπου ο Ντάβις Μπερτάνς "καθαρίζει" για τους Βάσκους με σουτ τριών πόντων, φέρνοντάς τους στην επόμενη φάση της Euroleague, εν αντιθέσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης που "καίγεται" για τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική του Top 16.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα ήταν ο Τζάστιν Ντόλμαν αυτός που "σκότωσε" τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή τη φορά στην έδρα της, με δίποντο, στην εκπνοή. Η χαρά της Μπαρτσελόνα, ο πόνος της Ρεάλ Μαδρίτης, από ένα σουτ που μπορεί να κρίνει πολλά (αν όχι τα πάντα) στη μάχη των δύο ομάδων να προκριθούν στα πλέι οφ της Euroleague.

Αν μιλάμε πάντως για buzzer beater, καλό θα ήταν να μην ξεχάσουμε τον Στίφεν Κάρι. Από τα δέκα μέτρα το έβαλε ο αθεόφοβος για να δώσει τη νίκη στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Όσο για τον πιο... σεσημασμένο του είδους στην Ευρώπη; Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς! Ο 23χρονος γκαρντ έσωσε τη Φενέρμπαχτσε στη χθεσινή (4/4) αναμέτρηση με την Τουρκ Τέλεκομ για να διατηρήσει το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε επαφή με την κορυφή της TBL.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που το έκανε αφού είχε προηγηθεί το buzzer beater από το κέντρο, ξανά σε εκτός έδρας αγώνα. Αυτή τη φορά απέναντι στη Γεσιλγκιρεσούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ