ΜΠΑΣΚΕΤ

Δύσκολες στιγμές για Μπαρτζώκα

Δύσκολες στιγμές για Μπαρτζώκα

Δύσκολες στιγμές περνάει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που την παραμονή του αγώνα με τη Ζιέλονα Γκόρα, πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του αγαπημένου του πατέρα, Ανδρέα Μπαρτζώκα, μιας εμβληματικής μορφής της Αριστεράς.

Ο Ανδρέας Μπαρτζωκας έφυγε από τη ζωή στα 89 του, νικημένος από την καρδιά του. Πλήρεις ημερών, έχοντας περάσει αρκετές δυσκολίες στη ζωή του. Κατά τη διάρκεια της Χούντας έζησε εξόριστος στην Γυάρο και στο Παρθένι, ενώ είχε φυλακιστεί επί σειρά ετών τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στη Δραπετσώνα.

Στις 17 Ιουλίου 1955 μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει στην τότε - κινηματογραφική θα έλεγε κανείς - απόδραση των 27 από τις φυλακές των Βούρλων. Οι 27 πολιτικοί κρατούμενοι απέδρασαν μέσα από μια σήραγγα 18 μέτρων που είχαν σκάψει από το κελί 13, κάτω ακριβώς από το κρεβάτι του Ανδρέα Μπαρτζώκα.

Δείτε το αφιέρωμα που είχε κάνει στην απόδραση των 27 η εκπομπή "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα" στην οποία υπάρχει κι η αφήγηση του ίδιου του Ανδρέα Μπαρτζώκα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα προπονήσει στην Λοκομοτίβ Κουμπάν στο σημερινό παιχνίδι με την Ζιέλονα Γκόρα και θα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά το παιχνίδι. Θα χάσει το επόμενο ματς της ρωσικής ομάδας, αυτό για την VTB με αντίπαλο την Κίμκι.

Στο μεταξύ συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, στην οποία εύχεται καλή δύναμη στον Γιώργο Μπαρτζώκα και στην οικογένεια του.

Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ