ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεύτερη σερί νίκη για τη Μπάμπεργκ

Δεύτερη σερί νίκη για τη Μπάμπεργκ

Εξαιρετική για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, η Μπάμπεργκ νίκησε την Εφές Αναντολού (91-83) και έδειξε πως αρχίζει σιγά σιγά να ανεβαίνει.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Στην πρώτη 'στροφή' της σεζόν, δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Έχασε παιχνίδια στο φινάλε, όμως δεν το έβαλε κάτω. Η Μπάμπεργκ έχει ποιότητα και το απέδειξε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς επικράτησε της Εφές Αναντολού (91-83.) για να φτάσει το ρεκόρ της στο 4-8. Ο Φαμπιάν Κοζέρ κι ο Νικολό Μέλι ήταν μαζί με τον Ντάριους Μίλερ οι τρεις που ξεχώρισαν, την ώρα που ο Τζέισον Γκρέιτζερ κι ο Ντέρικ Μπράουν έβλεπαν τις δικές τους εξαιρετικές εμφανίσεις να πηγαίνουν στα σκουπίδια.

O MVP

Ο Φαμπιάν Κοζέρ δεν είχε βάλει ποτέ περισσότερους από 23 πόντους. Απόψε έκανε ρεκόρ καριέρας με 28 (8/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές) σε 32 λεπτά συμμετοχής. Εκπληκτική εμφάνιση, με το "κερασάκι στην τούρτα" να είναι το σουτ στο απόλυτο μηδέν που έγραψε το τελικό σκορ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι 35 μονάδες που έγραψε το κοντέρ του Κοζέρ (επίσης ρεκόρ καριέρας) είναι σίγουρα ένας αριθμός που εντυπωσιάζει. Είδηση, πάντως, αποτελεί το γεγονός ότι ο Νίκος Ζήσης έχασε την πρώτη του βολή στη διοργάνωση, από τις 7 Απριλίου κι έπειτα. 31/31 μετρούσε ο Έλληνας πλέι μέικερ! Double-double με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ ο Ντέρικ Μπράουν, που έκανε ό,τι μπορούσε μαζί με τον Τζέισον Γκρέιντζερ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο πείσμα της Μπάμπεργκ να αποδείξει πως οι μαζεμένες ήττες στο πρώτο μέρος της χρονιάς ήταν αποτελέσματα των δικών της κακών αποφάσεων. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι είναι καλύτερη απ' όσο έδειχνε η τελευταία θέση στην κατάταξη μέχρι πριν από δυο εβδομάδες και το απέδειξε και απόψε, απέναντι στην Εφές που έπαιξε μυαλωμένα, ήταν συγκεντρωμένη, αλλά είδε απέναντί της έναν αντίπαλο που πεινούσε σαν αγρίμι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Εφές με εξαιρετικό τον Γκρέιντζερ "πάγωσε" κάπως το κοινό με το δυναμικό της ξεκίνημα (2-8), όμως οι Γερμανοί ισορρόπησαν πολύ γρήγορα το παιχνίδι και έδωσαν (όπως περιμέναμε) χαρακτήρα ντέρμπι στην αναμέτρηση. Οι Γερμανοί ήταν ένα επίπεδο καλύτεροι και πιο "οικονομικοί" στο πρώτο μέρος, όμως το 45-39 του ημιχρόνου δεν τους έκανε να αισθάνονται υπερβολική σιγουριά. Ο Κοζέρ συνέχισε να κάνει φοβερή δουλειά και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ντάριους Μίλερ να του δίνει βοήθειες και το +7 (71-64) στο τέλος του δεκαλέπτου να κρατά την Εφές σε απόσταση. Ο Ερτέλ πήρε την κατάσταση πάνω του, έδωσε πνοή στους φιλοξενούμενους που μείωσαν στους τρεις (82-79), πριν ο Μέλι σκοράρει για τρεις (86-79) και επαναφέρει την τάξη και να "κλειδώσει" τη νίκη. Τη δεύτερη συνεχόμενη για τη Μπάμπεργκ τη φετινή σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 45-39, 71-64, 91-83

Το στατιστικό της αναμέτρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ