ΚΙΝΑ

Ρίχνει τους τίτλους τέλους ο Στέφον Μάρμπερι

Stephon Marbury of China North team drives the ball down the court against Liu Wei of China South team, during the China Basketball Association's all star game, Beijing, China, Sunday, March 21, 2010. (AP Photo/ Gemunu Amarasinghe)
AP Photo/ Gemunu Amarasinghe ASSOCIATED PRESS

Λίγο πριν από τα 41α γενέθλιά του ο Στέφον Μάρμπερι αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του -και επιμένει ότι οι αριθμοί του είναι για το Hall of Fame.

Ο Στέφον Μάρμπερι βλέπει πια το τέλος του δρόμου... Εννέα ημέρες πριν από τα 41α γενέθλιά του ο παλιός άσος του ΝΒΑ αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του. Στις 11 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, αφού τότε ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις του με την ομάδα του στο πρωτάθλημα της Κίνας, τους Beijing Fly Dragons.

" Κουράστηκα. Έπαιξα για 22 χρόνια. Είμαι καλά. Αισθάνομαι καλά με όσα έχω πετύχει και μου αρέσει που έχω την δυνατότητα να ελέγξω τον τρόπο που θα αποσυρθώ. Είμαι 100% εντάξει με αυτό", τόνισε ο Μάρμπερι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Undefeated.

Στα 13 χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ, ο Μάρμπερι είχε 19,3 πόντους και 7,6 ασίστ κατά μέσο όρο, αριθμοί που κατά τον ίδιο είναι αρκετοί για να του χαρίσουν μία θέση στο Hall of Fame. " Οι αριθμοί μου είναι για το Hall of Fame. Επίσης είναι και αυτά που έχω κάνει για να διαφημίσω το μπάσκετ παγκοσμίως και να καλύψω το κενό μεταξύ της Αμερικής και της Κίνας", δήλωσε ο Μάρμπερι, που έπειτα από οκτώ χρόνια στην Κίνα σκοπεύει να επιστρέψει στο Λος Άντζελες, την πόλη όπου ζει όταν δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Στην Κίνα ο Μάρμπερι φόρεσε τη φανέλα ομάδων από το 2010 μέχρι σήμερα (Shanxi Zhongyu, Foshan, Beijing) και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα. Το 2015 κατέκτησε και το βραβείο του MVP των Τελικών. " Έχω τρία πρωταθλήματα σε μία χώρα της οποίας δεν μιλάω τη γλώσσα. Ο κόσμος δεν γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να παίζεις εδώ", πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Μάρμπερι.

TAGS ΚΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ