ΚΙΝΑ

Έχασε τον τίτλο με "σκούπα" ο Μπουρούσης

Έχασε τον τίτλο με "σκούπα" ο Μπουρούσης
SOHU

Η Zhejiang του Γιάννη Μπουρούση έχασε τον τίτλο στο CBA με "σκούπα" από τη Liaoning, με τον διεθνή σέντερ να ολοκληρώνει τη σεζόν με νταμπλ νταμπλ.

Παρά το γεγονός πως τερμάτισε στην κορυφή του CBA στη regular season, έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, η Zhejiang του Γιάννη Μπουρούση δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο. Στους τελικούς απέναντι στη Liaoning "σκουπίστηκε" με σχετική... άνεση, αφού ουδέποτε βρέθηκε τρόπος για τον περιορισμό των Λέστερ Χάντσον και Μπράντον Μπας.

Στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, ο πρώτος είχε 27 πόντους (με 11/27 σουτ και 2/3 βολές) και 10 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος είχε 25 πόντους (με 9/16 δίποντα και 7/9 βολές) και 8 ριμπάουντ.

Όσον αφορά στον Γιάννη Μπουρούσης, ο διεθνής σέντερ αγωνίστηκε για 28'56'' και προσέφερε στην ομάδα του 10 πόντους (με 4/10 δίποντα, 0/4 τρίποντα και 2/2 βολές), 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη και 1 τάπα, ενώ ο Κόρτνεϊ Φόρτσον ήταν εξίσου άστοχος. Στα 41'22'' που αγωνίστηκε, ο βραχύσωμος γκαρντ σημείωσε 17 πόντους (με 4/12 δίποντα, 1/9 τρίποντα και 6/8 βολές), ενώ προσέθεσε 12 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη στην στατιστική του.

Θυμίζουμε ότι το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι με τη Zhejiang ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν διετούς διάρκειας, πράγμα που σημαίνει πως την επόμενη σεζόν θα επιστρέψει στην Κίνα για να... ολοκληρώσει τη δουλειά με τους Lions.

TAGS ΚΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ