BASKETBALL CH. LEAGUE

Βγαίνει το καρέ για το Final Four του Basketball Champions League

Βγαίνει το καρέ για το Final Four του Basketball Champions League

Τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Basketball Champions League θα μάθουμε απόψε (29/3), με τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών να είναι "ανοιχτά".

Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου στο Basketball Champions League, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το ελληνικό ενδιαφέρον για τη διοργάνωση της FIBA έχει εκμηδενιστεί. Ο Γιώργος Μπόγρης παλεύει να προκριθεί στο Final Four με την Τενερίφη, με σκοπό να διεκδικήσει το τρόπαιο και να προσθέσει έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο στη συλλογή του, μετά από εκείνον της EuroLeague το 2011, όταν ακόμη φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Η ισπανική ομάδα απέσπασε το "Χ" στην έδρα της Βιλερμπάν πριν από μία εβδομάδα, έχοντας πλέον τον πρώτο λόγο για να πάρει την πρόκριση στο Final Four. Τι χρειάζεται; Νίκη έστω με +1 για να μπει σε διαδικασία διεκδίκησης του τροπαίου, αλλά και της διεξαγωγής της τελικής φάσης του Basketball Champions League, αφού -ως γνωστόν- μία από τις τέσσερις ομάδες του Final Four θα το φιλοξενήσει.

Από εκεί και πέρα, σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης έχει αποκτήσει η Μονακό χάρη στο +11 του α' αγώνα απέναντι στη Σάσαρι, που ούτως ή άλλως μοιάζει να είναι η πιο αδύναμη ομάδα της οκτάδας. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως βρισκόταν στον όμιλο της ΑΕΚ στη regular season, εξασφαλίζοντας με μεγάλη δυσκολία το εισιτήριο για τους νοκ άουτ αγώνες. Θα μπορέσει η ιταλική ομάδα να κάνει την έκπληξη και να αφήσει εκτός συνέχειας ένα από τα φαβορί;

Όσο για τις δύο τουρκικές ομάδες; Η Μπάνβιτ ταξίδεψε στη Γερμανία με σκοπό να ανατρέψει το -5 της ήττας της στην Μπαντίρμα, με τη Λούντβιχσμπουργκ πάντως να έχει εντυπωσιάσει τον τελευταίο μήνα με τη συνέπεια που παρουσιάζει και την ετοιμότητά της σε αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο. Η ομάδα του Σάσο Φιλιπόφσκι έμοιαζε μέχρι πρόσφατα ακλόνητο φαβορί για να βρεθεί στο Final Four. Η εντός έδρας ήττα της όμως στον α' προημιτελικό ανεβάζει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματός της.

Τέλος, η Καρσίγιακα νίκησε με +3 (74-71) τη Βενέτσια στην Σμύρνη, αλλά αυτό προφανώς δεν την εξασφαλίζει. Η ιταλική ομάδα έχει αποδείξει πως εντός έδρας μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα της διοργάνωσης, κάτι που θέλει να κάνει κι απόψε. Ούτως ή άλλως, ένα σουτ (τρίποντο) τη χωρίζει από την Καρσίγιακα, οπότε και ψυχολογικά το βάρος δεν είναι πολύ μεγάλο για να καλυφθεί η διαφορά.

Ζευγάρι Α' αγώνας Β' αγώνας
Μπάνβιτ - Λούντβιχσμπουργκ 87-92 21:00
Βιλερμπάν - Τενερίφη 62-62 21:30
Καρσίγιακα - Βενέτσια 74-71 21:30
Μονακό - Σάσαρι 73-62 21:30
TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ