BASKETBALL CH. LEAGUE

Το εντυπωσιακό εντός έδρας ρεκόρ της Στρασμπούρ

Το εντυπωσιακό εντός έδρας ρεκόρ της Στρασμπούρ
CHAMPIONS LEAGUE

Η ΑΕΚ ψάχνει στο Στρασβούργο (21:30) την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League, ωστόσο το εντός έδρας ρεκόρ της γαλλικής ομάδας εντυπωσιάζει και δείχνει το πόσο δύσκολο αναμένεται το έργο της Ένωσης.

Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν στις αναμετρήσεις με τη Νίμπουρκ, η ΑΕΚ κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, επικράτησε της Στρασμπούρ με 78-69 και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στο Final 4 του Basketball Champions League. Κοινώς, η ομάδα του coach Σάκοτα έκανε το πρώτο βήμα και στη Γαλλία θα ψάξει το δεύτερο . Το έργο της δεν θα είναι εύκολο, καθώς το σύνολο του Βενσάν Κολέ δεν δίνει φέτος δικαιώματα όταν αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του. Κι αυτό φαίνεται από το εντυπωσιακό 18-2 που έχει εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις!

Πιο συγκεκριμένα, η Στρασμπούρ μετράει 11 νίκες και μόλις 1 ήττα εντός έδρας στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ στο Basketball Champions League έχει πανηγυρίσει 7 φορές στο "σπίτι" της κι έχει χάσει μόλις ένα παιχνίδι… Ποιες είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν περάσει από τη συγκεκριμένη έδρα; Η Λε Μαν στις 9 Οκτωβρίου του 2017 με 78-76 και η Μπαϊρόιτ στις 20 Δεκεμβρίου του 2017 με 82-77. Δείτε αναλυτικά στη συνέχεια τις εντός έδρας αναμετρήσεις της Στρασμπούρ στο BCL:

Το εντυπωσιακό εντός έδρας ρεκόρ της Στρασμπούρ

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά φέτος στο συγκεκριμένο γήπεδο. Παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι χάνουν σπάνια εντός έδρας την τρέχουσα σεζόν, η Ένωση έφτασε πολύ κοντά στο θετικό αποτέλεσμα πριν από λίγο καιρό. Ηττήθηκε με 78-80 , πληρώνοντας εν πολλοίς το 11-19 της πρώτης περιόδου, αλλά και την εξαιρετική απόδοση των Ράιτ (26 πόντοι) και Λόγκαν (20 πόντοι). Το 31-23 του τέταρτου δεκαλέπτου και γενικά η εμφάνιση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να είναι οδηγός για τον δεύτερο προημιτελικό, αν και κατά κοινή ομολογία οι Κυπελλούχοι Ελλάδας έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό από τότε, κάτι που οφείλεται στις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ.

Θυμηθείτε τα highlights του πρώτου αγώνα στο Στρασβούργο:

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ