BASKETBALL CH. LEAGUE

Στο Final Four ο Κερτ Ράμπις

Στο Final Four ο Κερτ Ράμπις
AP PHOTO/LM OTERO

Ο Κερτ Ράμπις θα έρθει στην Ελλάδα και θα παρακολουθήσει το Final Four του Basketball Champions League (4-6/5), όπως ανακοίνωσε η ΑΕΚ.

Ο Κερτ Ράμπις θα δώσει το "παρών" στο Final Four του Basketball Champions League (4-6/5), ενώ στην Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί και αντιπροσωπεία των Los Angeles Lakers.

Η ΑΕΚ ενημέρωσε για την παρουσία του άλλοτε σέντερ της στο Final Four του Basketball Champions League (4-6/5) που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ , ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως "αυτό που θα παρακολουθήσουν από κοντά όσοι τυχεροί οπαδοί σπεύσουν στο Κλειστό του ΟΑΚΑ 4 και 6 Μαίου, δεν θα έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, και ενδεχομένως και στην Ευρώπη".

Η ανακοίνωση της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ αναφέρει:

"Οι αγώνες του Φάιναλ Φορ του BCL είναι η πιο σημαντική παράμετρος της διοργάνωσης, με τη «Βασίλισσα» να έχει ως στόχο την επιστροφή της στον ευρωπαϊκό θρόνο, ύστερα από 18 χρόνια.

Όμως, αυτό που θα παρακολουθήσουν από κοντά όσοι τυχεροί οπαδοί σπεύσουν στο Κλειστό του ΟΑΚΑ 4 και 6 Μαίου, δεν θα έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, και ενδεχομένως και στην Ευρώπη. Θα πρόκειται για «υπερπαραγωγή», βασισμένη βεβαίως στις προτάσεις της FIBΑ, αλλά και στην έμπνευση του Μάκη Αγγελόπουλου, και το μεράκι δεκάδων εργαζομένων, που τρέχουν και δεν φτάνουν νυχθημερόν προκειμένου για άρτιο αποτέλεσμα.

Μέρος των εκπλήξεων θα αποκαλύψουμε το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, σημαντικό είναι να αποκαλύψουμε, ότι στους αγώνες θα δώσει το «παρών» ένας άνθρωπος από το βαθύ παρελθόν του συλλόγου, με όνομα βαρύ σαν ιστορία στο ΝΒΑ. Συνδέθηκε με το πρώτο Κύπελλο Ελλάδος στην ιστορία της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Κυριάκο Ραμπίδη (Κερτ Ράμπις), ο οποίος στις 17 Ιουλίου 1981, στον Τελικό της Γλυφάδας, αναδείχθηκε “MVP” της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ νίκησε 84-78. Ο Ραμπίδης φορούσε για τελευταία φορά τη φανέλα της «Βασίλισσας» και κατόπιν επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου και διέπρεψε ως αθλητής των Λέικερς. Με την ελληνοποίηση του νυν προπονητή των ιστορικών Νικς συνδέθηκε άμεσα ο αείμνηστος έφορος Δημοσθένης Πασχαλίδης, ο οποίος και κίνησε τις διαδικασίες.

Η σύνθεση της ΑΕΚ, που είχε προπονητή τον Φρανκ Ντέβελι: Γκούμας 30, Γκέκος 17, Κανακάκης 12, Ραμπίδης 11, Γιαννόπουλος 10, Φώτσης 4, Αποστολίδης, (Βελέγκας, Μαργαρίτης, Κορωναίος).

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία της Διοίκησης των Λέικερς ενδέχεται να δώσει το «παρών» στους αγώνες, με το ενδεχόμενο στο μέλλον η συνεργασία να διευρυνθεί σε διάφορα επίπεδα.

Βιογραφικό Ραμπίδη:

Ο Κερτ Ράμπις γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1958.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα και αγωνίστηκε στο κολλεγιακό πρωτάθλημα από το 1976 έως το 1980. Aξίζει να σημειωθεί ότι αναδείχθηκε σε κορυφαίο σκόρερ της ομάδας του όλων των εποχών, με συνολικά 1.736 πόντους.

Το 1980 επιλέχθηκε για τα ντραφτ του 1980 και στη συνέχεια ήρθε στη χώρα μας για να αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΚ. Με την «Βασίλισσα» πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος του 1981.

Στη συνέχεια επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου διέγραψε μια λαμπρή καριέρα στον κόσμο του NBA. Λος Άντζελες Λέικερς (1982 - 1988 και 1993 - 1995 ), Σάρλοτ Χόρνετς (1988 - 1989), Φοίνιξ Σανς (1989 - 1992) Σακραμέντο Κινγκς (1992 - 1994). Από το 1995 εργάζεται ως προπονητής, αρχικά βοηθός στους Λέικερς και μετά στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και τώρα ως πρώτος στους Νιου Γιορκ Νικς.

Έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα NBA ως παίκτης και 2 ως βοηθός προπονητή με τους Λέικερς, ενώ το 1980 αναδείχθηκε κορυφαίος της χρονιάς στο Κολέγιο".

Credits: AP Photo/LM Otero

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ