BASKETBALL CH. LEAGUE

"Ζωντανός" για πρόκριση ο ΠΑΟΚ

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÂÅÍÔÓÐÉËÓ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - VENTSPILS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÂÅÍÔÓÐÉËÓ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - VENTSPILS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ "έσπασε το ρόδι" στο γήπεδό του, νίκησε τη Βέντσπιλς (83-76) και έμεινε "ζωντανός" για πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Η πρώτη εντός έδρας νίκη στο Basketball Champions League ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο πιο κρίσιμο σημείο. Στο τέλος του α' γύρου, όταν ο "δικέφαλος" παλεύει για να μείνει "ζωντανός" στη μάχη της πρόκρισης.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε την ανατροπή στην τελευταία περίοδο, επικράτησε της Βέντσπιλς (83-76) και μπορεί να κάνει σχέδια για αλλαγή της κατάστασης στον όμιλό του. Με δύο νίκες και πέντε ήττες μετά από εφτά αγώνες, έχει ελπίδες και λόγους να πιστεύει πως στο τέλος της α' φάσης, θα είναι μεταξύ των τεσσάρων που θα πάρουν το εισιτήριο για τους "16".

Η Βέντσπιλς διατηρούσε από νωρίς τον έλεγχο του ρυθμού και της κατάστασης, επενδύοντας στην ευστοχία των παικτών της από την περιφέρεια και την υπεροχή στα ριμπάουντ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα, με τον ΠΑΟΚ να έχει μικρά ξεσπάσματα στις αρχές της β' και της γ' περιόδου, για να μεταβάλλει κάπως την κατάσταση.

Στην ουσία του όμως, το πράγμα δεν άλλαζε. Ο Μάικ Μπρούσεβιτς και ο Τζούλιους Γιούτσικας πετύχαιναν καλάθια σε σημεία που ο "δικέφαλος" προσπαθούσε να αντιδράσει, βάζοντας γρήγορα τέλος σε κάθε επιδίωξη ανατροπής.

Στην τελευταία περίοδο όμως, η εικόνα διαφοροποιήθηκε. Το ξέσπασμα των γηπεδούχων έκανε τη δουλειά του, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα και τον Λάκι Τζόουνς να "τελειώνει" το παιχνίδι με ένα τρίποντο και ένα κλέψιμο στο τελευταίο λεπτό. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πήρε τη νίκη και μαζί μια καλή διαφορά (83-76), που μπορεί να της φανεί χρήσιμη στην εξέλιξη του ομίλου.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε αρχικά πως " ήταν μία μεγάλη νίκη για εμάς σήμερα. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ στο ξεκίνημα και για αυτόν τον λόγο δυσκολευτήκαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό. Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκινήσαμε να παίζουμε πιο σκληρά, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και αυτός ήταν ο λόγος που άλλαξε το παιχνίδι", ενώ πρόσθεσε για το ψυχολογικό κομμάτι της ομάδας: " Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Θεωρώ ότι λειτουργούμε καλύτερα σαν ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να ελέγχουμε το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών εντός και εκτός έδρας και σίγουρα η κάθε μέρα που περνάει για εμάς είναι κέρδος. Το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς ήταν πάρα πολύ δύσκολο για όλους μας, καθώς κάποια αποτελέσματα μας επηρέασαν. Σας είχα πει όμως και πριν από ένα μήνα ότι επειδή αυτή η ομάδα είναι πολύ συσπειρωμένη, ήταν θέμα χρόνου να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δεν έχουμε φτάσει που θέλουμε, αλλά αρχίζουμε να δημιουργούμε μια κατάσταση, εντός της ομάδας, που είναι πολύ δυνατή. Υπάρχει πίστη και εμπιστοσύνη και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια ομάδα που θα έχει τέτοιο χαρακτήρα και τα παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος θα τα διεκδικεί και θα τα κερδίζει".

Για την εικόνα στον όμιλο, απάντησε πως "υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος κερδίζοντας τα πολύ σημαντικά εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν. Θέλουμε να είμαστε ζωντανοί στις τελευταίες αγωνιστικές και να διεκδικούμε την πρόκριση", ενώ αναφορικά με τους Μπράντον Τρις και Όουεν Κλάσεν είπε: " Ο Τρις δεν έπαιξε για λόγους τακτικής. Τα επιθετικά ριμπάουντ τα χάναμε και με τον Κλάσεν στο παρκέ, οπότε δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουμε το σχήμα που μας έδωσε ρυθμό".

Ο MVP

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ (με 15 πόντους), αλλά αυτός που έκανε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς ήταν ο Ουσμάν Κρουμπάλι. Ο ψηλός του "δικεφάλου" πάλευε ώρες ώρες μόνος του με τα θηρία των φιλοξενούμενων, κάνοντας πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ. Στα 28'30'' που αγωνίστηκε, είχε 8 πόντους (με 4/6 δίποντα), 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 τάπες!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ένα από τα προβλήματα του παρελθόντος, περιορίστηκε σημαντικά για τον "δικέφαλο". Κι αυτό είναι τα λάθη. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έκαναν μονοψήφιο αριθμό λαθών (8), με την απόδοσή τους στο β' μέρος να είναι εξαιρετική σε αυτή την στατιστική κατηγορία, καθώς μόλις δύο φορές έχασαν τον έλεγχο της μπάλας.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δύο φάσεις ήταν "όλα τα λεφτά" για τον ΠΑΟΚ, αμφότερες είχαν για πρωταγωνιστή τον Λάκι Τζόουνς. Ο φόργουορντ του "δικεφάλου" ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στα 33'' για το τέλος, ενώ αμέσως μετά έβγαλε μία καλή άμυνα, κάνοντας το κλέψιμο.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Περίπου 1000 άτομα βρέθηκαν απόψε στο "Παλατάκι".

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαλντίνι (Ιταλία), Στόιτσα (Ρουμανία), Τσεμπίσεφ (Ουκρανία)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-17, 35-41, 57-61, 83-76.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Κλάσεν 4, Χρυσικόπουλος 10 (2), Κρουμπάλι 8 (10 ριμπάουντ), Κόνιαρης 5 (1), Τσόχλας 2, Μαργαρίτης 15 (4 ριμπάουντ), Ζάρας 5 (1), Χαραλαμπόπουλος, Κατσίβελης 12 ( τρίποντο, 7 ασίστ), Γκος 12 (4 ασίστ), Τζόουνς 10 (2 τρίποντα, 6 ασίστ).

ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ (Στελμάχερς): Γκάμπριτς 3 (1), Γιάκοβικς 2 (0/5 σουτ, 2/2 βολές), Λόμαζ, Ουμπίλα 7 (1), Σκέλε 12 (4/11 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Γκούλμπις 17 (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Γιούτσικας 14 (8 ριμπάουντ), Ζάκις 5, Μπρούσεβιτς 16 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ).

Ομαδικά στατιστικά - ΠΑΟΚ: 22/40 δίποντα, 7/19 τρίποντα, 18/22 βολές, 35 ριμπάουντ (27+8), 18 ασίστ, 8 λάθη, 6 κλεψίματα, 5 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Βέντσπιλς: 17/41 δίποντα, 8/24 τρίποντα, 18/26 βολές, 41 ριμπάουντ (24+17), 13 ασίστ, 11 λάθη, 4 κλεψίματα, 2 τάπες.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τη γερμανική Λούντβιχσμπουργκ την Τετάρτη 13/12, ενώ η Βέντσπιλς θα παίξει την ίδια μέρα στην Τενερίφη απέναντι στην ομάδα των Φώτη Κατσικάρη - Κώστα Βασιλειάδη.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ