BASKETBALL CH. LEAGUE

Στην Τενερίφη για την υπέρβαση ο ΠΑΟΚ

Στην Τενερίφη για την υπέρβαση ο ΠΑΟΚ

Την Τενερίφη των Φώτη Κατσικάρη και Κώστα Βασιλειάδη αντιμετωπίζει απόψε (24/1, 21:30) ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Τρεις αγωνιστικές απέμειναν για το τέλος της κανονικής περιόδου και ο ΠΑΟΚ ενδεχομένως να χρειαστεί μία υπέρβαση για να προκριθεί στην επόμενη φάση τουBasketball Champions League,λαμβάνοντας τουλάχιστον υπ’ όψιν το πρόγραμμα που έχει μπροστά του.Την επόμενη εβδομάδα θα υποδεχτεί τη Νέπτουνας και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στη Λετονία με τη Βέντσπιλς. Το δυσκολότερο παιχνίδι όλων, πάντως, είναι το αποψινό (24/1, 21:30) κόντρα στην κάτοχο του τίτλου και πρωτοπόρο του 2ου ομίλου, την Τενερίφη.

Η ισπανική ομάδα διαθέτει και φέτος έντονο ελληνικό στοιχείο, παρά την μετακόμιση του Γιώργου Μπόγρη στον Πειραιά. Στον πάγκο της κάθεται ο Φώτης Κατσικάρης, που αντικατέστησε τον Νέναντ Μάρκοβιτς κατά τη διάρκεια της σεζόν. Επίσης, ο πρώτος σκόρερ της στη διοργάνωση είναι ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος δεν έπαιξε στον αγώνα του πρώτου γύρου (δεν είχε υπογράψει ακόμα συμβόλαιο), αλλά στα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο Basketball Champions League έχει 11,5 πόντους κατά μέσο όρο.

Το ρόστερ της Τενερίφης ίσως να μην γεμίζει το μάτι, ωστόσο είναι σταθερά πρώτη στον 2ο όμιλο με ρεκόρ 9-2, “τρέχει” σερί τριών νικών και έχει 4-1 στην έδρα της, έχοντας κερδίσει τους τέσσερις εντός έδρας αγώνες με 23,2 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο! Μόνο η Βέντσπιλς κατόρθωσε να αποδράσει από το Παμπεγιόν ντε Ντεπόρτες Σαντιάγκο Μαρτίν με το “διπλό”. Επιπλέον, η Τενερίφη νίκησε τον "δικέφαλο" και στο πρώτο ματς, στην Πυλαία, με 79-74.

Παρόντες και οι Μαργαρίτης, Κόνιαρης

Ο ΠΑΟΚ έφτασε την Τρίτη στην Τενερίφη και τον υποδέχτηκε μάλιστα στο γήπεδο ο Κώστας Βασιλειάδης , ο οποίος φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα οκτώ ολόκληρα χρόνια, από το 2000 έως το 2006 και τις σεζόν 2008-09 και 2015-16. Το ίδιο βράδυ ο “δικέφαλος” έκανε και προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί απόψε η αναμέτρηση, στην οποία συμμετείχαν και οι Αντώνης Κόνιαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης .

* Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι στη φάση των “16” τουBasketball Champions League,με την Τενερίφη να επικρατεί με 80-54 στον δεύτερο αγώνα και να παίρνει εύκολα την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει το πρώτο ματς με 66-63 στην Πυλαία.

Η κατάταξη στον 2ο όμιλο έχει ως εξής:

Στην Τενερίφη για την υπέρβαση ο ΠΑΟΚ

Photo credits: championsleague.basketball

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ