BASKETBALL CH. LEAGUE

Παπαθεοδώρου: "Στεναχωρημένοι για την διαφορά"

Παπαθεοδώρου: "Στεναχωρημένοι για την διαφορά"
ΕUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη επί της Καρσίγιακα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα (74-68) άφησε μία γλυκόπικρη γεύση στον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Καρσίγιακα στην πρώτη αναμέτρηση της α΄ φάσης των πλέι οφ του Basketball Champions League στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών, αλλά τόνισε πως η ομάδα του δεν πήρε όσα έπρεπε βάσει της εμφάνισή της.

"Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη σημερινή προσπάθεια. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Έχουν πολύ ταλέντο κι έναν έμπειρο προπονητή. Είχαμε μια πολύ καλή εμφάνιση για 40 λεπτά εκτός από κάποια κρίσιμα λάθη στα τελευταία λεπτά. Έτσι είναι το μπάσκετ. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, που θα κρίνει την πρόκριση. Τώρα όμως θα εστιάσουμε στο παιχνίδι με τον Άρη, που είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη και συνεχίζουμε την προσπάθειά", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του "Δικεφάλου", ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα λάθη που υπέπεσε η ομάδα του στο τέλος της αναμέτρησης:

"Όπως ξέρετε σ' ένα παιχνίδι παίζουν δύο ομάδες. Εμείς πήραμε το πλεονέκτημά μας μεθοδικά κι όχι βιαστικά, παίζοντας συγκεκριμένα σε άμυνα κι επίθεση. Οι αθλητές της Καρσίγιακα είναι πολύ υψηλού επιπέδου κι οι παίχτες έκανα υπερπροσπάθεια για να φτάσουν τη διαφορά στους 19 πόντους. Ήταν λογικό να υπάρξει στο τέλος κούραση κι έλλειψη συγκέντρωσης κι η αντίδραση της Καρσίγιακα ήταν άμεση. Είναι ποιοτική ομάδα. Κάναμε δύο πολύ καλά ημίχρονα και μας αδικεί η διαφορά. Κάναμε τους αντιπάλους μας να μην βλέπουν το καλάθι λόγω της πολύ καλής άμυνας σε όλα τα επίπεδα. Η πρόκριση θα όμως θα κριθεί σε δύο παιχνίδια. Είμαστε στεναχωρημένοι για την εξέλιξη στο τέλος, αλλά ικανοποιημένοι για τη νίκη. Πρέπει να προβάλλουμε τη νίκη".

Επίσης, ρωτήθηκε για την διαφορά στις βολές "Δεν θα ήθελα να πάρω θέση στην ερώτηση. Το παιχνίδι το είδε πολύς κόσμος. Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ σκληρά. Δεν είναι στο χέρι μου ή στο χέρι του τεχνικού επιτελείου να ελέγξει αυτή την κατάσταση».

Όσον αφορά το τι κρατάει η ομάδα του από το παιχνίδι ενόψει του δεύτερου αγώνα στην Τουρκία, είπε: “Υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις για σήμερα. Τόνισε πολλές φορές ο αντίπαλος προπονητής, ότι η ομάδα έπαιξε πολύ σκληρά και δυνατά. Περιμένουμε μια ίδια αντίδραση, παίζουμε σε μια έδρα που έχει 5,000 κόσμο και η συγκέντρωση μας θα πρέπει να είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, σε συνδυασμό με την ποιότητα μας στην άμυνα και την επίθεση".

Τέλος, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε για το αν οι παίκτες του θα είναι έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για το παιχνίδι με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο (11/3, 21:00): "Νομίζω ότι η ομάδα είναι πλήρης αυτήν τη στιγμή. Εχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό παικτών, οι οποίοι μπορούν να αντεπεξέλθουν στο πρόγραμμα. Το ρόστερ μας είναι πλήρες. Αν είμαστε υγιείς μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση και για αυτό θα προσπαθήσουμε".

Τριφούνοβιτς: "Για αυτό νιώθω τυχερός"

Ο Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς από την πλευρά του έδωσε "συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την νίκη. Ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα με πολύ καλή ισορροπία στο ροτέισιον. Και διαπίστωσα ότι παίζουν με πολύ ωραίο τρόπο στην άμυνα. Το γεγονός ότι έκαναν 30 φάουλ πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε ενόψει της ρεβάνς. Υπήρχε ένα σημείο που χάναμε πολλά σουτ, αλλά δεν γινόταν να σταματήσουμε να σουτάρουμε. Η νοοτροπία μας στην άμυνα ήταν κακή και δώσαμε μέτρα και σουτ στον ΠΑΟΚ. Ήταν ένα κακό στοιχείο για εμάς. Θα μας προβληματίσει η αμυντική προσέγγιση με την οποία δώσαμε την δυνατότητα να ανέβει η διαφορά.Ευτυχώς... ξυπνήσαμε στα τελευταία λεπτά και μαζέψαμε κάπως το σκορ, όμως ο αγώνας διαρκεί 40 λεπτά. Πιστεύω ότι το δεύτερο ματς θα είναι κλειστό και σκληρό. Ελπίζω ότι θα έχουμε την συμπαράσταση του κόσμου μας. Το γεγονός ότι χάσαμε μόνο με έξι πόντους μας δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα. Είναι μία διαδικασία ανοιχτή το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει σίγουρα να πάρουμε την νίκη".

Επίσης, ο προπονητής της Καρσίγιακα ρωτήθηκε για το αν νιώθει... τυχερός που η ομάδα του μάζεψε την διαφορά: "Αισθάνομαι τυχερός, γιατί είμαι υγιείς και έχω μία ωραία οικογένεια, όχι για το παιχνίδι. Υπάρχουν παιχνίδια που κερδίζεις για έναν πόντο, υπάρχουν άλλα παιχνίδια με μεγαλύτερη διαφορά. Υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι και εκεί θα κριθούν όλα".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ