BASKETBALL CH. LEAGUE

Παπαθεοδώρου: "Όσο μεγαλύτερη η διαφορά, τόσο μεγαλύτερη η ασφάλεια"

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την πρώτη αναμέτρηση με την Καρσίγιακα (6/3, 19:30) και τον βαθμό δυσκολίας που έχει η νέα ευρωπαϊκή αποστολή του ΠΑΟΚ.

Μετά τη διακοπή των δύο εβδομάδων (λόγω των "παραθύρων" για τις εθνικές ομάδες), ο ΠΑΟΚ έχει ξανά ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για το Basketball Champions League. Ο "δικέφαλος" υποδέχεται την Καρσίγιακα (6/3, 19:30) στον πρώτο του αγώνα για τους "16" της διοργάνωσης, με τον Τέραν Πέτεγουεϊ να είναι το νέο πρόσωπο, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα του ρόστερ.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τη μονομαχία με την τουρκική ομάδα, εξηγώντας σε πρώτο χρόνο πως " έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο, έχουμε ξεχωρίσει κάποια στοιχεία για την Καρσίγιακα. Είναι μία εξαιρετική ομάδα, ειδικά στην επίθεση. Έχει ταλέντο, έχει προσωπικότητα, ειδικά με τους Αμερικάνους παίκτες της, που είναι υψηλού επιπέδου. Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι αύριο, για να παίξουμε ένα παιχνίδι, το οποίο περιμένουμε με ανυπομονησία. Έχουμε μεγάλο κίνητρο, οι παίκτες έχουν πολύ μεγάλη διάθεση και θεωρώ ότι αύριο θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και θα δείξουμε μία πολύ καλή εικόνα", για να συνεχίσει απαντώντας σε ερώτηση για το αν τον προβλημάτισε η εικόνα της ομάδας στο προηγούμενο παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries :

" Το παιχνίδι αυτό πέρασε, είτε παίζαμε καλά, είτε δε παίζαμε, όπως κι έγινε. Τώρα, μπροστά μας έχουμε ένα άλλο παιχνίδι. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες του αγώνα, άλλο το κίνητρο, άλλη η θέληση και η διάθεση. Πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλύτερα, να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και πρέπει να παρουσιαστούμε με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, να πιέσουμε στην άμυνα, να κατεβάσουμε το σκορ τους στην επίθεση που είναι η πρώτη επίθεση στη διοργάνωση αυτήν τη στιγμή, με πολύ καλά ποσοστά. Από εκεί και πέρα, βρίσκοντας και το ρυθμό μας στην επίθεση, να κερδίσουμε και τον αγώνα".

Για το κομμάτι της διαφοράς των πόντων που μπορεί να υπάρχει στο μυαλό του εν όψει της πρώτης αναμέτρησης, είπε πως " έχω την αίσθηση ότι η πρόκριση θα παιχτεί στα δύο παιχνίδια. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα, εκτός και αν συμβεί κάτι εξωπραγματικό αύριο υπέρ ή κατά, θεωρώ ότι το παιχνίδι θα είναι ανοικτό. Η Καρσίγιακα είναι μια ομάδα που στηρίζεται πάρα πολύ στο γήπεδο της. Προτεραιότητα για εμάς, είναι να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε αύριο. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, σίγουρα θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Ξέρουμε τη δυναμική της Καρσίγιακα στο γήπεδο της όμως, σε τι ατμόσφαιρα παίζει, οπότε για εμάς το πρώτο ζητούμενο, είναι να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι και να προετοιμαστούμε, μετά, για το δεύτερο".

Από την πλευρά του, ο Ουσμάν Κρουμπάλι σημείωσε για τον τραυματισμό του στη μύτη και την ειδική μάσκα που φοράει πως " είναι δύσκολο σε επίπεδο προσαρμογής να αγωνίζομαι με την μάσκα. Το ξεπερνάω όμως σιγά σιγά και είμαι χαρούμενος που έστω και έτσι μπορώ να βοηθάω την ομάδα. Είναι η πρώτη φορά που παίζω με σπασμένη μύτη. Είναι ένα θέμα που αγγίζει περισσότερο τον αθλητή από κάποιους άλλους τραυματισμούς, γιατί προσέχεις πολύ περισσότερο, αλλά θα το ξεπεράσω", ενώ πρόσθεσε:

" Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλή άμυνα, να εκτελέσουμε σωστά τις οδηγίες του προπονητή μας. Οι αριθμοί δείχνουν την ποιότητά της Καρσίγιακα, είναι ένας αξιόλογος αντίπαλος και εμείς περιμένουμε να δούμε αύριο τι θα παρουσιάσουμε".

Τέλος, ο Θοδωρής Ζάρας δήλωσε πως " η ομάδα είχε ένα παιχνίδι εντός έδρας κόντρα στα Τρίκαλα, νικήσαμε και από εκεί και πέρα κοιτάμε το αυριανό σημαντικό ματς. Έχουμε προετοιμαστεί όσο πιο καλά μπορούμε και μέσα από τα βίντεο που έχουμε δει. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα παιχνίδι που είναι σαν τελικός για εμάς. Το ότι περάσαμε είναι πολύ σημαντικό κυρίως επειδή λίγοι μας πίστεψαν. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και το τεχνικό τιμ. Αυτό νομίζω μας πείσμωσε ακόμα πιο πολύ και θέλουμε να περάσουμε και στους "8". Είναι κάτι που το θέλουμε πολύ και θα παλέψουμε πάρα πολύ από το αυριανό παιχνίδι".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ