BASKETBALL CH. LEAGUE

Παπαθεοδώρου: "Μεγαλύτερο πρόβλημα η έλλειψη συνοχής"

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - GAZIANTEP / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - GAZIANTEP / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ στην εκκίνηση της σεζόν, ενώ εξήγησε πως σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πλάνο για μεταγραφική ενίσχυση.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε αισίως τις πέντε σερί ήττες, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να στέκεται στις λεπτομέρειες του αγώνα με την Γκαζιαντέπ . Αυτές σύμφωνα με τον προπονητή του "δικεφάλου" κόστισαν την εντός έδρας απώλεια στην ελληνική ομάδα.

" Θέλω να συγχαρώ τον Στέφανο Δέδα και την Gaziantep για αυτή τη νίκη. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και το κάναμε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε άλλο ένα άσχημο αποτέλεσμα αν και προσπαθήσαμε πολύ από το ξεκίνημα και θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή στον αγώνα του Σαββάτου", ήταν οι πρώτες ατάκες του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος εν συνεχεία τοποθετήθηκε επίσης για:

Τις χαμένες βολές: " Είναι και αυτό μία από τις πολλές μικρές λεπτομέρειες που επηρέασαν την εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι 12 χαμένες βολές είναι μεγάλος αριθμός, ιδιαίτερα για ένα εντός έδρας παιχνίδι που κρίνεται στο τέλος, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν και πιο σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να ελέγξουμε για να κερδίσουμε τέτοια παιχνίδια απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους".

Την κρίσιμη φάση με το καλάθι του Άρμαντ: " Είχαμε δεχτεί παρόμοιο καλάθι στον αγώνα με τον Προμηθέα στο πρωτάθλημα. Είναι μια ειδική κατάσταση στο τέλος. Είναι κι άλλες φάσεις. Το θέμα δεν είναι ότι είναι η άμυνα μας ανοιχτή, το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να κοντρολάρουμε έναν παίκτη που βρίσκεται στα 15 μέτρα και εμείς πιέζουμε σαν τρελοί. Υπάρχουν πολλές τέτοιες λεπτομέρειες που παίζουν σημαντικό ρόλο".

Τον ρόλο των ψηλών στην επίθεση: " Δεν θέλω να επικεντρωθούμε σε κοντούς ή ψηλούς. Ο κάθε παίκτης πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Σε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ σπανίζουν οι ψηλοί που έχουν μεγάλη συμμετοχή στην επίθεση. Θέλω να σταθώ και πάλι ότι υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που πρέπει να διορθωθούν. Η ομάδα θα πρέπει να βελτιωθεί ατομικά και ομαδικά για να παίρνει νίκες και δεν θέλω να το φέρω σαν δικαιολογία, αλλά από την στιγμή που δεν έχουμε προπονηθεί αρκετές φορές όλοι μαζί. Στα κρίσιμα σημεία παίζει ρόλο η συγκέντρωση και η συνοχή και αυτό εμείς δεν το έχουμε".

Την μεγαλύτερη αδυναμία: " Το ότι δεν έχουμε καταφέρει να δουλέψουμε όλοι μαζί και να ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ. Λείπουν σε κάθε προπόνηση τουλάχιστον τρεις παίκτες και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε ελέγξουμε. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και αν υπήρχε θα είχαμε διαφορετική αντίδραση σαν ομάδα. Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε πως είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να αγοράσουμε λίγο χρόνο, που όμως δεν είναι σύμμαχος μας, καθώς πρέπει να έχουμε κι ένα αποτέλεσμα για να βελτιωθεί η ψυχολογία μας".

Τις σκέψεις για αλλαγή ή προσθήκη: " Πρέπει να δούμε την ομάδα ολοκληρωμένη. Αν υπήρχε ένα πρόβλημα σε μία θέση, ίσως να κάναμε μία κίνηση. Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι η συνοχή και αυτό μας λείπει πάρα πολύ. Δεν μπορούμε να σταθούμε όμως σε αυτό, πρέπει να κάνουμε νίκες. Σήμερα τα παιδιά έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια, αλλά πρέπει να κοιτάμε και ποιον έχουμε απέναντι μας".

Το ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ο Λίνος Χρυσικόπουλος: " Δεν έπαιξε για λόγους τακτικής".

Τους παίκτες του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Μπράντον Τρις, ο οποίος εξήγησε ότι " σήμερα ήταν ένα μεγάλο βήμα για εμάς, γιατί μπορέσαμε να φέρουμε στο παρκέ πράγματα που έχουμε δουλέψει πολύ στην προπόνηση. Χρειάζονται όμως 40 λεπτά καλού μπάσκετ για να κερδίσεις ένα παιχνίδι και εμείς ήμασταν καλοί μόνο στα 34' - 35'. Έχουμε χάσει κάποια παιχνίδια στη σειρά γιατί δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα κρίσιμα σημεία του αγώνα όπως θα έπρεπε και αυτό συνέβη και σήμερα".

Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Στέφανος Δέδας, τόνισε από την μεριά του: " Όλοι γνωρίζουν ότι σαν μονάδες έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα, καθώς οι παίκτες μας είναι καλύτεροι ατομικά. Περιμέναμε την αντίδραση του ΠΑΟΚ, αλλά μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε, κάτι που δεν είχαμε κάνει στο φιλικό που είχαμε δώσει εδώ το καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε σε σύγκριση με εκείνο το παιχνίδι αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε".

Ενώ κατέληξε λέγοντας πως " ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ σε σχέση με εμάς δεν έχει την ατομική ποιότητα, αλλά ξέρουν να παίζουν. Είναι μια σκληρή ομάδα, με ρόλους και τους λείπει η τύχη. Ο Προμηθέας για παράδειγμα που έχει μια πολύ καλή ομάδα, έκανε εκπληκτική εμφάνιση εδώ μέσα για να πάρει τη νίκη, ενώ η Ludwigsburg είναι η ομάδα που με τον τρόπο που παίζει μπορεί να διαλύσει τους πάντες. Αν το πρόγραμμα ήταν διαφορετικό, ίσως θα μιλούσαμε διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ είναι άτυχος λόγω προγράμματος και τραυματισμών. Είναι μια ομάδα που είναι δύσκολο να την κερδίσεις και θέλει χρόνο. Ο ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος σίγουρα".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ