BASKETBALL CH. LEAGUE

Παπαθεοδώρου: "Κομβικό το παιχνίδι με την Λούντβιχσμπουργκ"

Παπαθεοδώρου: "Κομβικό το παιχνίδι με την Λούντβιχσμπουργκ"
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του β' γύρου της α' φάσης του Champions League υποδέχεται την Λούντβιχσμπουργκ (13/12, 19:30) και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξήγησε πώς η ομάδα του θα επιδιώξει να ανέβει στο 3-5 στον Β' Ομιλο, ενώ στάθηκε και στη σημασία της αναμέτρησης

Η ομάδα της Θεσσαλλονικής το απόγευμα της Τετάρτης (12/12) άνοιξε τις... πόρτες της Πυλαίας και οι Ηλίας Παπαθεοδώρου και Λίνος Χρυσικόπουλος τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της 8ης αγωνιστικής του Δ' Ομίλου της διοργάνωσης της FIBA.

"Παίζουμε με μια ομάδα η οποία έχει καταφέρει να κάνει εξαιρετική πορεία, έχει ρεκόρ 20 νίκες και τρεις ήττες, είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει κάποια χαρακτηριστικά που δεν τα συναντάς τόσο εύκολα, ακόμα και σε υψηλού επιπέδου ομάδες", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του "Δικεφάλου" κι εν συνεχεία πρόσθεσε:

"Έχει μαχητικό πνεύμα, έχει κάνει αυτή την πορεία μέχρι τώρα, είναι σημαντικό παιχνίδι και θα πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη ενέργεια και να παίξουμε πάνω από το όριο μας για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να βγάλουμε ενέργεια, μαχητικό πνεύμα και ταυτόχρονα να συνδυάσουμε το κομμάτι της τακτική μας που θα παίξει σημαντικό ρόλο, αλλά νομίζω ότι η θέληση θα είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό μας. Θέλουμε να δώσουμε μια διαφορετική προσέγγιση τακτικά στο ματς και να παλέψουμε.

Επειδή είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην ενέργεια και στον ενθουσιασμό, όταν παίζουν στην έδρα τους έχουν εύκολα καλάθια, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, πιέζουν πολύ παραπάνω σε όλο το γήπεδο, είναι μια ομάδα που όταν αποφασίσει να πιέσει, δημιουργεί πολλά προβλήματα. Όταν παίζεις στο γήπεδό σου, το κάνεις αυτό με πιο άνεση. Στα εκτός έδρας έχουν χαμηλότερο μέσο όριο πόντων".

Οσον αφορά το αν η ομάδα του έχει έξτρα πίεση, είπε: "Άγχος υπάρχει σε κάθε ματς, ανεξάρτητα αν παίζουμε στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, γιατί έχουμε στόχους. Το αυριανό (13/12) ματς και κάθε παιχνίδι στο γήπεδο μας είναι κομβικό και κάθε νίκη μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε στην επόμενη φάση. Υπάρχει μια καλή διάθεση και αισιοδοξία, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει για να πάρουμε τη νίκη".

Σχετικά με τον Ουσμάν Κρουμπάλι, ο οποίος την Δευτέρα (11/12) ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα μετά το διάστρεμμα που είχε υποστεί, ο έμπειρος προπονητής τόνισε πως " πιστεύω ότι θα είναι κανονικά στη διάθεσή μας, ώστε να μας βοηθήσει στο παιχνίδι".

Επίσης, του ζητήθηκε να σχολιάσει και το αν η αναμέτρηση αποτελεί μία ευκαιρία για την ομάδα του για να δοκιμάσει τα όριά της: "Γενικά το πρόγραμμα που έχουμε από εδώ και πέρα είναι δύσκολο, είναι ένα πρόγραμμα που πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε καλά αποτελέσματα, και κάθε παιχνίδι που η ομάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο και έχει πληρότητα, θα είναι οδηγός για εμάς για να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε με δυνατούς αντιπάλους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

Τέλος, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε για τον Μπράντον Τρις: "Η ομάδα έχει δώδεκα παίκτες και τρία παιδιά που είναι έξω από την δωδεκάδα. Έχουμε συζητήσει ότι πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι γιατί θέλουμε την βοήθεια τους, ο Βασίλης (Χαραλαμπόπουλος) είναι σε ανοδική πορεία, δεν είναι 100% έτοιμος αλλά είναι σε καλύτερη κατάσταση και είναι έτοιμος να μας βοηθήσει αφού είναι στην δωδεκάδα. Περιμένουμε να κάνει πράγματα και να μας ανεβάσει. Για τον Τρις ισχύει το ίδιο, ένας αθλητής που παίζει λιγότερο χρόνο από κάποιους άλλους, αναλόγως την εξέλιξη του αγώνα και την κατάσταση που βρίσκεται, παίζει παραπάνω ή όχι".

Χρυσικόπουλος: "Το πιο κρίσιμο παιχνίδι"

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος από την πλευρά των παικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης παρατήρησε πως "αυξήσαμε τις πιθανότητές μας μετά την τελευταία μας νίκη που ήταν κυρίως ψυχολογική ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το αυριανό (12/12) παιχνίδι είναι το πιο κρίσιμο στην πορεία μας στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν. Με νίκη μεγαλώνουμε κι άλλο τις πιθανότητές μας για πρόκριση.

Σχετικά με τις διαφορές που υπάρχουν σε σύγκριση με το ματς του α' γύρου της διοργάνωσης, τόνισε: "Αγωνιστικά είμαστε πολύ διαφορετικοί από τον πρώτο γύρο. Η Λούντβιχσμπουργκ παίζει σε υψηλές ταχύτητες με μεγάλη ενέργεια. Αν ισορροπήσουμε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού μας θα έχουμε πολλές πιθανότητες για τη νίκη".

Παπαθεοδώρου: "Κομβικό το παιχνίδι με την Λούντβιχσμπουργκ"
EUROKINISSI

Τέλος, ο Λίνος Χρυσικόπουλος αναφέρθηκε στο τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Λούντβιχσμπουργκ, αλλά και στον ελληνικό κορμό της ομάδας του: "Η Λούντβιχσμπουργκ είναι σταθερά καλή ομάδα, όπως είπα και προηγουμένως βγάζει ενέργεια στο γήπεδο και αυτός είναι ο λόγος που έχουν τόσο καλό σκορ νικών. Το σημαντικότερο που πρέπει να ελέγξουμε εμείς αύριο είναι τα ριμπάουντ. Οι Γερμανοί αν δεν κάνω λάθος είναι πρώτη ομάδα στη διοργάνωση σε αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ και πρώτη στην στατιστική περισσοτέρων πόντων από δεύτερες επιθέσεις. Αν κοντρολάρουμε αυτό το στοιχείο έχουμε πολλές πιθανότητες για να κερδίσουμε

Ο γηγενής κορμός σε όλες τις ομάδες είναι σημαντικός. Ευτυχία να έχουμε τόσους καλούς Έλληνες παίκτες, με στοιχεία που δεν έχουν άλλοι παίκτες. Ο ΠΑΟΚ έχει αξιόλογο ρόστερ με δώδεκα καλούς παίκτες και αυτή είναι η διαφορά που παίζουμε καλύτερα το τελευταίο διάστημα".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ