BASKETBALL CH. LEAGUE

Οι 3+1 Σωματοφύλακες τον ΠΑΟΚ

Οι 3+1 Σωματοφύλακες τον ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Ντάριλ Μπράιαντ, Λίνος Χρυσικόπουλος, Απόλλωνας Τσόχλας και Κιθ Κλάντον έχουν πάρει στις πλάτες τους τον ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια, με τον αγώνα με την Βαρέζε για το Basketball Champions League να είναι απλώς η τελευταία απόδειξη.

Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν κακό για τον ΠΑΟΚ. Η ήττα από την Δόξα Λευκάδας στην πρεμιέρα της σεζόν της Stoiximan.gr Basket League σε συνδυασμό με την ήττα από την Ρόζα Ράντομ στην Πολωνία στην αντίστοιχη πρεμιέρα του Basketball Champions League έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτό. Τον τελευταίο καιρό ωστόσο κάτι δείχνει να αλλάζει στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μετράει 4 σερί νίκες, με την τελευταία από αυτές να έρχεται μέσα στην Ιταλία κόντρα στην Βαρέζε.

Η νίκη επί του Άρη στο "Nick Galis Hall" στις 22 Οκτωβρίου έδωσε φτερά στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, που έκτοτε βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει. Δεν παίζει πάντα καλά, αλλά κερδίζει. Και το οφείλει εν πολλοίς στην τετράδα των Μπράντον Τέιλορ, Λίνου Χρυσικόπουλου, Απόλλωνα Τσόχλα και Κιθ Κλάντον, οι οποίοι έχουν βγει μπροστά στα τελευταία παιχνίδια, ο καθένας με τον τρόπο του.

Ο Ντάριλ Μπράιαντ είναι ο πρώτος από αυτούς. Ο βραχύσωμος Αμερικανός ξεκίνησε νωθρά την σεζόν, ωστόσο όσο περνάει ο καιρός θυμίζει τον εκρηκτικό γκαρντ που απέκτησε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι, έχοντας 13.2 πόντους και 2.6 ασίστ μέσο όρο στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη με 14 πόντους. Είχε βέβαια και καλή παρέα.

Οι 3+1 Σωματοφύλακες τον ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος από την πλευρά του δείχνει έτοιμος να κάνει το πολυπόθητο βήμα στην εξέλιξή του φέτος . Έχει ρόλο, παίρνει χρόνο συμμετοχής και τον αξιοποιεί, αριθμώντας 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ στα 4 τελευταία παιχνίδια.

Ο Κιθ Κλάντον από την σειρά του παίζει τον ρόλο του... σκιάχτρου στην άμυνα. Ο Αμερικανός δεν σκοράρει πολύ, αλλά προσφέρει ασφάλεια στα μετόπισθεν, έχοντας 6.3 πόντους, 11 ριμπάουντ και 1.5 κοψίματα στα τελευταία παιχνίδια.

Για το τέλος έμεινε ο παίκτης του οποίου η δουλειά φαίνεται λιγότερο από των υπολοίπων, αλλά είναι ίσως πιο σημαντική από όλων: Ο λόγος για τον Απόλλωνα Τσόχλα, ο οποίος έχει πάρει τα ηνία της οργάνωσης για ακόμα μία σεζόν, φροντίζοντας να κρατάει ήρεμο τον Ντάριλ Μπράιαντ, αλλά και να δίνει λύσεις σε όλους τους τομείς όποτε χρειάζεται. Ο Έλληνας γκαρντ είναι η ψυχή και το μυαλό του ΠΑΟΚ , πράγμα που δεν φαίνεται σε μία πρώτη ανάγνωση των αριθμών του στις 4 συνεχόμενες νίκες της ομάδας του, όπου αριθμεί 8.5 πόντους, 2.8 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο. Οι συμπαίκτες του ωστόσο ξέρουν ότι χωρίς αυτόν δεν θα ήταν δυνατό για τον "Δικέφαλο του Βορρά" να έχει αυτό το πετυχημένο του σερί.

Ο ΠΑΟΚ έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να θεωρήσει ότι έχει βρει ρυθμό. Είναι δεδομένο ότι θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του που ίσως του στοιχίσουν, κάτι που παραλίγο να συμβεί και στον εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας . Οι 3+1 σωματοφύλακές του ωστόσο δεν έχουν σκοπό να αφήσουν την ομάδα έτσι.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ