BASKETBALL CH. LEAGUE

Ο Χάτσερ "πλήγωσε" τον ΠΑΟΚ

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ / PAOK - PARTIZAN BELGRADE (MOTION TEAM)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ / PAOK - PARTIZAN BELGRADE (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ουίλιαμ Χάτσερ "πλήγωσε" σημαντικά την πρώην ομάδα του, με την Παρτίζαν να φεύγει νικήτρια από την PAOK Sports Arena (76-74) στον πρώτο αγώνα των playoffs του Basketball Champions League.

Η εκτός έδρας νίκη είναι απαραίτητη για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους "16" του Basketball Champions League, αφού η Παρτίζαν πανηγύρισε το "διπλό" στην PAOK Sports Arena (76-74), έχοντας για κορυφαίο τον Ουίλιαμ Χάτσερ (27π., 4ασ.). Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο της κατάστασης για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο, ο "δικέφαλος" αντέδρασε για να πάρει το προβάδισμα. Πλην όμως στο φινάλε, η σερβική ομάδα ήταν πιο ψύχραιμη, για να πάρει την εκτός έδρας νίκη.

Ο MVP

Ο Ουίλιαμ Χάτσερ "σκότωσε" την πρώην ομάδα του, τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά. Ο πρώην παίκτης του "δικεφάλου" πήρε το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος της Παρτίζαν, ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία την αποστολή που του ανετέθη, αφού είχε 27 πόντους (με 9/14 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 6/9 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη σε 2752'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν την απαραίτητη ψυχραιμία στο φινάλε του αγώνα, κάνοντας βιαστικές επιλογές στην επίθεση. Έδειξαν μεγάλη επιμονή στο περιφερειακό σουτ, εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που έψαχναν με υπομονή την καλύτερη επιλογή. Ως επί το πλείστον, αυτή ήταν ο Ουίλιαμ Χάτσερ που ήταν απολαυστικός στην τελευταία περίοδο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Μεγάλη είναι η αντίθεση στα στατιστικά του ΠΑΟΚ, αφού οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν εξαιρετικοί στο πίσω μέρος του παρκέ (16 κλεψίματα), πλην όμως δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός, αφού έδωσαν μόλις 8 ασίστ, ενώ υπέπεσαν σε 19 λάθη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς τον έλεγχο της κατάστασης, με το +9 (5-14 στο 5'20'') να έρχεται κυρίως λόγω της αδυναμίας του ΠΑΟΚ να επιτεθεί με συνέπεια κοντά στο καλάθι. Ο Αντώνης Κόνιαρης "έσπασε" την κατάρα του 0/20 τρίποντα απέναντι στον Άρη, ευστοχώντας στο πρώτο περιφερειακό σουτ του αγώνα, αλλά έκτοτε τα 6μ75 αποτέλεσαν ξανά πρόβλημα για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Η Παρτίζαν συνέχισε να πηγαίνει το παιχνίδι στα δικά της μέτρα, με τον Ουίλιαμ Χάτσερ να εκτελεί κατά ριπάς και να προστατεύει το προβάδισμα της ομάδας του μέχρι το τέλος του α' μέρους (32-40).

Μόλις γύρισαν από τα αποδυτήρια οι παίκτες των ομάδων, αυτοί του ΠΑΟΚ άρχισαν την αντεπίθεση διαρκείας. Μόνο που αυτή τη φορά τα τρίποντα βρήκαν τον στόχο. Χρειάστηκε να καταγράψει 0/13 τρίποντα ο "δικέφαλος" (μετά το πρώτο του Αντώνη Κόνιαρη), για να βρουν οι γηπεδούχοι ξανά τον στόχο, αλλά αφού σκόραραν τρεις φορές σε μερικά δευτερόλεπτα από τα 6μ75, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα (56-53 στο 30').

Σύμφωνα με τη φετινή συνήθειά του πάντως, ο ΠΑΟΚ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στην τελευταία περίοδο. Έδωσε αρκετά εύκολα σουτ στους φιλοξενούμενους, ο Ουίλιαμ Χάτσερ ήταν πάλι καθοριστικός κι αποτέλεσε τον βασικό λόγο που η Παρτίζαν μπήκε στα τελευταία μέτρα της κούρσας έχοντας αυτή το προβάδισμα.

Όσο κι αν πάλεψε ο "δικέφαλος" για την ανατροπή, αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού οι Θαντ ΜακΦάντεν και Τζόρνταν Σάιμπερτ ήταν βιαστικοί στην επίθεση. Ο δεύτερος πάντως έσωσε κάπως την κατάσταση, μειώνοντας το σκορ στους δύο (74-76) λίγο πριν την εκπνοή, δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα του να ελπίζει εν όψει του δεύτερου αγώνα στην Aleksandar Nikolic Hall.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-40, 56-53, 74-76.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 8, Κόνιαρης 2, Μαργαρίτης 7 (1), ΜακΦάντεν 20 (3), Μιλιένοβιτς 5, Γλυνιαδάκης, Σάιμπερτ 18 (2), Πέινερς 7, Κλάντον 4 (11 ριμπ.).

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ντζίκιτς): Ρόμπινσον 2, Ρατκόβιτσα 10, Βράμπατς, Μαρίνκοβιτς 10 (2), Μαϊστόροβιτς, Μπίρσεβιτς 10 (2), Κοπρίβιτσα 2, Άντριτς 8 (2), Χάτσερ 27 (1), Καράχοντζιτς 2, Λούκοβιτς 5.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ