BASKETBALL CH. LEAGUE

Νίκη και... Μπόγρης για ΠΑΟΚ, 82-78 την Παρτίζαν

Νίκη και... Μπόγρης για ΠΑΟΚ, 82-78 την Παρτίζαν

Παρά τις αυτοκτονικές τάσεις που έδειξε στο τέλος, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη απέναντι στην Παρτίζαν (82-78) και μαζί την πρόκριση στους "16" του Basketball Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη. "Πέταξε στα σκουπίδια" το +24 της γ' περιόδου ο "δικέφαλος".

Τη μεγάλη νίκη που έψαχνε στην Aleksandar Nikolic Hall πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε της Παρτίζαν στο Βελιγράδι (82-78), καλύπτοντας το -2 της ήττας του στην PAOK Sports Arena. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στηρίχθηκε στην ευστοχία των περιφερειακών της, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στους "16" του Basketball Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη.

Βέβαια, το έργο του "δικεφάλου" έγινε πολύ πιο απλό χάρη στην ατυχία που χτύπησε τη σερβική ομάδα. Κι αυτό γιατί απουσίαζαν από το παιχνίδι οι Αλεκσάνταρ Ντζίκιτς (προπονητής), Ουίλιαμ Χάτσερ (MVP του α' αγώνα), Βάνια Μαρίνκοβιτς, Μίλος Κοπρίβιτσα και Τζαμόν Γκόρντον. Στοιχείο που έκανε πιο βατή την υπόθεση "πρόκριση", όπως αποδείχθηκε στο παρκέ.

Στο "στρατόπεδο" των "μελανόλευκων" χαμογελούν για την πρόκριση, αλλά έχουν αρκετούς λόγους να είναι σκεπτικοί για το γεγονός πως έχασαν δύο φορές τη δυνατότητα να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Αφενός στο +24 που είχαν στα μισά της γ' περιόδου, αφετέρου στο +15 που δημιουργήθηκε στο 37ο λεπτό.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ στρέφει στην προσοχή του στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ (25/2, 17:00) για τη 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Όσο για τα επόμενα ευρωπαϊκά ραντεβού του; Ο α' αγώνας με την Τενερίφη θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη (28/2), για να ακολουθήσει ο επαναληπτικός στην ισπανική πόλη (8/3).

O MVP

Ο Θαντ ΜακΦάντεν δήλωσε "παρών" μετά από πολύ καιρό, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν -μέχρι το επόμενο. Σκόραρε κατά ριπάς από την περιφέρεια στο β' δεκάλεπτο, για να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανατροπή σκηνικού και το +15 της ανάπαυλας, ενώ μετά τη διακοπή του ημιχρόνου έκανε αυτά που έπρεπε για να προστατεύσει το προβάδισμα ασφαλείας της ομάδας του. Ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 26 πόντους (με 1/2 δίποντα, 7/10 τρίποντα, 3/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 5 λάθη και 3 κλεψίματα σε 33'10'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Από το 13'04'' μέχρι το 26'33'', ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης. Ενδεικτικό άλλωστε είναι πως μετέτρεψε το -4 (24-20) σε +24 (40-64). Όσο για το επιμέρους σκορ σε αυτό το διάστημα; 44-16 υπέρ του "δικεφάλου"! Από εκεί κι έπειτα, ο "δικέφαλος" ήταν τυχερός αφού θα μπορούσε κάλλιστα να χάσει την πρόκριση, αν οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι στην τελευταία τους κατοχή.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Παρτίζαν είχε +12 (21 έναντι 9) κατοχές στην τελευταία περίοδο, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τέτοιου είδους αγώνα. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να στοχεύσει με συνέπεια εκεί που ήθελε, έκανε πολλά λάθη κι έτσι έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρόκριση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Γεμάτο αντιθέσεις το σαραντάλεπτο στην Aleksandar Nikolic Hall, με τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει να διατηρήσι σε σταθερά επίπεδα την απόδοσή του. Γι αυτό άλλωστε είδε το +12 (6-18) στο 8'11'' να μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε -6 (24-18 στο 12'44''). Μέσα σε 4'53'' οι γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω κάτω (με σερί: 18-0), πριν αρχίσει η αντεπίθεση της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου.

Με τον Νέναντ Μιλιένοβιτς να συμμαζεύει την κατάσταση στο "1" και τον Θαντ ΜακΦάντεν να έχει 4/5 τρίποντα μέχρι την ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο +15 (32-47), κυριαρχώντας στα τελευταία εφτά λεπτά του α' μέρους. Είναι χαρακτηριστικό πως σημείωσε περισσότερους πόντους σε αυτό το διάστημα, σε σχέση με όσα έγιναν μέχρις εκείνο το σημείο. Κι όλα αυτά, δίχως να υπάρχει βοήθεια στη ρακέτα (7/16 δίποντα), την ώρα που οι γηπεδούχοι έβρισκαν διαρκώς το σίδερο από την περιφέρεια (1/10 τρίποντα).

Στη γ' περίοδο, ο "δικέφαλος" έκανε εντυπωσιακά πράγματα στο παρκέ, τουλάχιστον μέχρι το 27ο λεπτό. Το +24 (40-64 στο 26'33'') έφερνε την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου σε θέση απόλυτου κυρίαρχου του αγώνα, δείχνοντας πως θα μετατρέψει σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Την ίδια ώρα βέβαια, ο Θαντ ΜακΦάντεν συνέχιζε να σκοράρει με συνέπεια από τα 6μ75, έχοντας απέναντι τους Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς και Στέφαν Ποτ, που πάλευαν για την ανατροπή.

Η Παρτίζαν συνέχισε να πιέζει, πλησιάζοντας αρχικά στο -9 (59-68 στο 33'56''). Κι αν ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα για να ξεφύγει πάλι στο σκορ με +15 (61-76 στο 36'35''), τίποτα δεν είχε ολοκληρωθεί. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου είχαν αυτοκτονικές διαθέσεις, αδυνατώντας να "τελειώσουν" το παιχνίδι και να φύγουν πολύ πιο άνετα με την πρόκριση από το Βελιγράδι.

Η διαφορά έπεσε στους εφτά (73-80) στο 39'05'', ενώ λίγο αργότερα ο Λούκσα Άντριτς με τον Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς έφεραν το παιχνίδι στο -4 (78-82) με 25'' να απομένουν για το φινάλε. Πλέον, είχαμε... ντέρμπι με τους γηπεδούχους να έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχασε δύο βολές σε εκείνο το σημείο, με την Παρτίζαν να έχει την τελευταία επίθεση του αγώνα και μαζί τη δυνατότητα να πάρει την πρόκριση.

Οι παίκτες του Νέναντ Τσάνακ δεν κατάφεραν όμως να σουτάρουν υπό καλές προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του Θαντ ΜακΦάντεν και εκεί να τελειώσουν όλα. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη μετά κόπων και βασάνων (82-78) έχοντας πλέον μπροστά του την Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη, για τους "16" του Basketball Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 32-47, 50-64, 78-82.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Τσάνακ): Ρόμπινσον 7 (1), Ρατκόβιτσα 2, Βράμπατς 8, Βελίτσκοβιτς 19, Μαϊστόροβιτς 2, Μπίρσεβιτς 11, Άντριτς 11 (3), Ποτ 11, Λούκοβιτς 7 (9 ριμπ.).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 2, Κόνιαρης, Τσόχλας, Μαργαρίτης 12 (2), ΜακΦάντεν 26 (7/10 τρίπ., 7 ασ.), Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 1, Σάιμπερτ 16 (2), Πέινερς 15 (1), Κλάντον 8 (10 ριμπ.).

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ