BASKETBALL CH. LEAGUE

Μαρκόπουλος: "Υπάρχει το "πρέπει", δεν υπάρχει γυρισμός"

Μαρκόπουλος: "Υπάρχει το "πρέπει", δεν υπάρχει γυρισμός"

Ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με σκορ 74-76 στην Θεσσαλονίκη και στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν θα κυνηγήσει το "διπλό" για να πάρει την πρόκριση. "Δεν υπάρχει γυρισμός", τόνισε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε στις δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της τελευταίας προπόνησης του ΠΑΟΚ στη “Hala Pionir” εν όψει του επαναληπτικού με την Παρτίζαν για τα play offs του Basketball Champions League ότι η ομάδα του πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο τεχνικός του "Δικεφάλου" ανέφερε επίσης πως η προετοιμασία της ομάδας δεν επηρεάζεται από τις ενδεχόμενες απουσίες του αντιπάλου. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ηττηθεί με σκορ 74-76 στο πρώτο ματς και στη Σερβία ψάχνουν νίκη με +3 για να πάρουν την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ:

Για την ρεβάνς με την Παρτίζαν: «Παρά τα όποια προβλήματα, η Partizan είναι μια ομάδα που έχει γεμάτο ρόστερ και όλοι οι παίκτες έχουν ίδιους χρόνους συμμετοχής, οπότε στο καθαρό παιχνίδι τους, δεν τους επηρεάζει και ιδιαίτερα. Το είδαμε και στον τελικό του Κυπέλλου την περασμένη Κυριακή».

Για το πως προετοιμάζει τους παίκτες του σε μια τέτοια κατάσταση για τον αντίπαλο: «Εμείς πάντα προετοιμαζόμαστε κανονικά για όλο το ρόστερ του αντιπάλου. Όταν παίζει η μία πεντάδα μπορεί να δεχθείς κάποια πράγματα, όταν παίζει μια άλλη μπορεί να δεχθεί κάποια άλλα. Είναι κάποια σημεία που μπορεί να σου βγουν θετικά, είναι κάποια άλλα που μπορεί να σου βγουν αρνητικά. Σε μία πεντάδα που συμμετέχει όλο το ρόστερ, μπορούν να γίνουν αλλαγές. Όταν δε συμμετέχει όλο το ρόστερ και παίζουν κάποιοι περισσότερο χρόνο, ίσως τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν πολύ καλύτερα, από όταν θα έπαιζαν με γεμάτο ρόστερ».

Για το τι διαφορετικό χρειάζεται να κάνει η ομάδα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: «Και στο πρώτο παιχνίδι, η Παρτίζαν είχε δύο απουσίες. Δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι διαφορετικό, παίζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο. Δε θέλουμε να τους δώσουμε χώρο, να τους αφήσουμε να τρέξουν και να μη δώσουμε ελεύθερα σουτ, ιδίως στους καλούς σουτέρ που έχουν και πάνω από όλα να προστατεύσουμε το καλάθι μας από δεύτερες επιθέσεις».

Για το αν η προετοιμασία ενός τέτοιου αγώνα είναι κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι: «Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι, από έναν αγώνα πρωταθλήματος. Μπαίνει το «πρέπει» και ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει γυρισμός, οπότε οι παίκτες πρέπει να είναι απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσει όλες τις καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν μέσα και έξω από το γήπεδο. Κατ’αρχάς πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι μέσα στις τέσσερις γραμμές, η δική τους δουλειά είναι κάθε μπάλα, κάθε φάση του αγώνα και τίποτα παραπάνω. Οτιδήποτε, από την κερκίδα δεν πρέπει να περνάει μέσα από τα αυτιά των παικτών και πολύ περισσότερο να επηρεάζει την ψυχολογική τους κατάσταση όσο αγωνίζονται».

Για την πιθανότατη απουσία και του προπονητή της Παρτίζαν: «Μακάρι ο άνθρωπος να είναι πολύ καλά, να μην έχει προβλήματα. Αυτές οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά όταν έχεις υποχρεώσεις και λείπουν τόσο βασικά στελέχη, είναι κάτι δύσκολο για μια ομάδα».

Για το αν το παιχνίδι είναι μία ευκαιρία με μια πρόκριση να ξανακουστεί δυνατά το όνομα του ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω αν είναι μια τέτοια ευκαιρία γιατί αυτή η ομάδα, έχει φτάσει σε φάιναλ φορ της Ευρώπης. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι, το οποίο η ομάδα του ΠΑΟΚ σίγουρα θα ήθελε να κερδίσει, να προκριθεί και να περάσει στον επόμενο γύρο».

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ