BASKETBALL CH. LEAGUE

ΜακΦάντεν: Η επιβεβαίωση του "ό,τι πληρώσεις, παίρνεις"

ΜακΦάντεν: Η επιβεβαίωση του "ό,τι πληρώσεις, παίρνεις"

Ο Θαντ ΜακΦάντεν αντικατέστησε τον Ντάριλ Μπράιαντ για να ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Δεν χρειάστηκε περισσότερα από τρία παιχνίδια για να επιβεβαιώσει τη θεωρία του "ό,τι πληρώσεις, παίρνεις". Το Sport24.gr γράφει για τον 27χρονο γκαρντ.

Η νίκη ελπίδας που πέτυχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Νεπτούνας στην PAOK Sports Arena οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εμφάνιση του Θαντ ΜακΦάντεν, ο οποίος δεν χρειάστηκε παρά μία εβδομάδα για να δείξει τι μπορεί να κάνει υπό τις οδηγίες του Σούλη Μαρκόπουλου.

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ του "δικεφάλου" έφτασε στη Θεσσαλονίκη αντί του Ντάριλ Μπράιαντ, ο οποίος δεν είχε πείσει πως μπορεί να ξεχωρίσει και να ηγηθεί της προσπάθειας που γίνεται φέτος. Μοιραία κρίθηκε ότι είναι ο πιο αδύναμος κρίκος, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να αποφασίζουν την αντικατάστασή του.

Δεν υπήρχε άλλος δρόμος άλλωστε, εφόσον στην PAOK Sports Arena ήθελαν κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση στη Stoiximan.gr Basket League και μια... συμπαθητική πορεία στο Basketball Champions League. Έκαναν αυτό που έπρεπε, με τα αποτελέσματα να τους δικαιώνουν με το "καλημέρα". Για να επιβεβαιωθεί το ρητό πως "ό,τι πληρώσεις, παίρνεις".

Βλέπετε, μιλάμε για έναν παίκτη με καλό βιογραφικό, που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του πρωταθλητή στην Κύπρο, κι έχει αγωνιστεί επίσης στη Γερμανία με τη φανέλα της Μπράουνσβαϊγκ (2012-'13), υπό τις οδηγίες του Κώστα Φλεβαράκη. Για όσους δεν το θυμούνται μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι, το όνομά του "έπαιξε" δυνατά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να φτάσει την προσφορά του σε επίπεδα που θα τον έκαναν να πει το "ναι". Κατέληξε στη Νανσί, στην οποία όμως δεν "κόλλησε".

ΜακΦάντεν: Η επιβεβαίωση του "ό,τι πληρώσεις, παίρνεις"

Τη στιγμή λοιπόν που απάντησε αρνητικά στην πρόταση των "μελανόλευκων", εκείνοι στράφηκαν στον Ντάριλ Μπράιαντ, ο οποίος υπέγραψε έναντι περίπου 50.000 δολαρίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Κοινώς, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ευελπιστούσε πως θα μπορούσε ο παίκτης να εξελιχθεί σε λαχείο. Δεν δικαιώθηκε όμως. Για να έρθει εν συνεχεία το "διαζύγιο" και η... επιστροφή στον Θαντ ΜακΦάντεν, η συμφωνία με τον οποίο ανέρχεται στα 35.000 δολάρια έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Χωρίς να είναι απαραίτητο να διαθέτει κάποιος πτυχίο μαθηματικών, είναι σαφές πως μιλάμε για παίκτες με αρκετά διαφορετικό κασέ. Κι ως εκ τούτου δυνατότητες. Κάτι που επιβεβαιώνεται στο παρκέ.

Θέλετε να δούμε τι έχει κάνει ο 27χρονος γκαρντ στα τρία πρώτα του παιχνίδια με τον "δικέφαλο";

Αντίπαλος Χρόνος Πόντοι Δίποντα Τρίποντα Βολές Ριμπάουντ
Βιλερμπάν* 33'06'' 17 4/7 3/8 0/1 3
Παναθηναϊκός 24'06'' 16 2/3 4/10 - 3
Νεπτούνας 29'36'' 31 5/7 5/8 6/8 6

*Με αστερίσκο (*) ο εκτός έδρας αγώνας

ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πέραν της συνέπειας που δείχνει στην επίθεση, αυτό που έχει παρουσιάσει επίσης ως δυνατό του στοιχείο μέχρι στιγμής είναι η τάση του να σκοράρει συνεχόμενους πόντους, παίρνοντας πάνω του μαζεμένες επιθέσεις. Δεν θα κρυφτεί, δεν θα φοβηθεί να πάρει πρωτοβουλίες. Κι εφόσον νιώσει καλά και βρει ρυθμό, μπορεί να σκοράρει με τέτοια ένταση, που δεν μπορεί να... ελεγχθεί από την αντίπαλη άμυνα. Ακόμη κι αν μιλάμε για αυτή του Παναθηναϊκού.

Άπαντες στάθηκαν (δικαίως) στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ γύρισε από το -21 στο παιχνίδι με το "τριφύλλι" την Κυριακή (8/1) μέσα σε περίπου ένα δεκάλεπτο. Ελάχιστοι όμως σημείωσαν τι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. Ο Θαντ ΜακΦάντεν.

Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, ο 27χρονος γκαρντ είχε μόλις 2 πόντους με 1/2 δίποντα και 0/5 τρίποντα. Τί έκανε στην τελευταία περίοδο; Σημείωσε 14 πόντους με 1/1 δίποντο και 4/5 τρίποντα. Κι από εκεί ο "δικέφαλος" έφτασε στο -3 στα 41'' για το τέλος, πριν "μιλήσει" ο Κρις Σίνγκλετον και "τελειώσει" το παιχνίδι .

Τι έκανε κόντρα στο "τριφύλλι" στη δ' περίοδο

ΜακΦάντεν: Η επιβεβαίωση του "ό,τι πληρώσεις, παίρνεις"

Κάτι ανάλογο είδαμε απέναντι στη Νεπτούνας. Σημείωσε τους 22/31 πόντους του στο α' ημίχρονο (τους μισούς του ΠΑΟΚ μέχρι την ανάπαυλα), με το β' δεκάλεπτο να είναι αυτό στο οποίο "ζεστάθηκε". Στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε από τον Σούλη Μαρκόπουλο πρόλαβε να σημειώσει 19 πόντους με 5/6 δίποντα και 3/3 τρίποντα! Ήταν μάλιστα ο μοναδικός (!) παίκτης της ομάδας του που σκοράρει από το 11'31'' μέχρι το 17'12'' (που βρίσκει τον στόχο ο Λίνος Χρυσικόπουλος), έχοντας καταγράψει στη στατιστική του 5/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 κερδισμένο φάουλ. Σε 5'41'' συμμετοχής!

Το shooting chart του στη β' περίοδο

ΜακΦάντεν: Η επιβεβαίωση του "ό,τι πληρώσεις, παίρνεις"

Στο γ' δεκάλεπτο σίγησε, αλλά μόλις η λιθουανική ομάδα "άγγιξε" την ανατροπή, απειλώντας τον ΠΑΟΚ με εντός έδρας ήττα, θύμισε... την παρουσία του.

Η Νεπτούνας μειώνει στους τρεις (69-66) με 2'09'' να μένουν για το τέλος. Τί προσφέρει στον "δικέφαλο" μέχρι το φινάλε και το +9 (82-73); Προλαβαίνει να σημειώσει 9 πόντους (!) με 1/1 τρίποντο και 6/8 βολές, να κερδίσει 4 φάουλ και να κάνει ένα κλέψιμο. Αν τώρα, περιορίσουμε ακόμη περισσότερο το προς ανάλυση διάστημα, θα δούμε ότι στο στα τελευταία 1'08'' (με τον ΠΑΟΚ στο +2) έχει 5/6 βολές, 1/1 τρίποντο, 2 κερδισμένα φάουλ και 1 κλέψιμο.

Με δικό του σουτ τριών πόντων στα 35'' η διαφορά πάει στο +7 (75-68), για να μπει πλέον στην κουβέντα και η κάλυψη του -5 της ήττας στη Λιθουανία, ενώ στην επόμενη φάση κλέβει την μπάλα, για να κερδίσει εν συνεχεία το φάουλ. Πηγαίνει στη γραμμή, βάζει 2/2 βολές (στα 26'') και κάπου εκεί τελειώνουν όλα.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ