BASKETBALL CH. LEAGUE

Επέστρεψε από το -23, αλλά έχασε ο ΠΑΟΚ

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÏËÍÔÅÍÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - OLDENBURG (MOTION TEAM)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÏËÍÔÅÍÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / PAOK - OLDENBURG (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε κόντρα στην Όλντενμπουργκ, επέστρεψε από το -23, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή, γνωρίζοντας την ήττα με 82-79 στην Πυλαία. Ελπίζει ακόμα σε πρόκριση η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλος.

Άργησε να ξυπνήσει και τελικά το πλήρωσε. Ο ΠΑΟΚ πήγε να κάνει την ανατροπή της χρονιάς κόντρα στην Όλντενμπουργκ, επέστρεψε από το -23, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω. Γιατί; Επειδή αν και έφτασε αρκετές φορές σε απόσταση βολής δεν κατάφερε να σημειώσει το "μεγάλο" σουτ.

Με αυτή την ήττα ο ΠΑΟΚ είδε πλέον το ρεκόρ του να πέφτει στο 6-7 και να παραμένει στην 5η θέση. Ακόμα πάντως και τώρα ο "Δικέφαλος του Βορρά" έχει ελπίδες πρόκρισης στα πλέι-οφ. Απλώς θα πρέπει να περιμένει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να μάθει αν τελικά θα προκριθεί. Εκεί όπου στην έδρα της Βέντσπιλς περνάει σίγουρα με νίκη, αλλά ακόμα και με ήττα, αρκεί η Οστάνδη που βρίσκεται στον 4ο Ομιλο να ηττηθεί, είτε να κερδίζει με αρκετά μικρή διαφορά ώστε να μην ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ στην διαφορά πόντων, με τον μεν ΠΑΟΚ να έχει +11 αυτή τη στιγμη και την Βελγική ομάδα -2.

O MVP

Ο Μαξίμ Ντε Ζέου ήταν μόλις ο 4ος σκόρερ της ομάδας του με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ. Ήταν όμως αυτός που στην τέταρτη περίοδο σημείωσε κρίσιμους πόντους όταν τοςυ χρειάστηκε η ομάδα του, "κλειδώνοντας" τη νίκη για την Όλντενμπουργκ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τρίτη περίοδο, όταν και η Όλντενμπουργκ ξέφυγε με 34-57. Κακά τα ψέματα, παρά την ηρωϊκή προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο τέλος και τις τάσεις... αυτοκτονίας των Γερμανών, το "μαξιλαράκι" των 23 πόντων ήταν πολύ μεγάλο για να καλυφθεί.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 4/5 τρίποντα του Μέντριχ. Πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Μέντριχ είχε μόλις 6.2 πόντους μέσο όρο, έχοντας σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων μόλις σε δύο παιχνίδια (κόντρα σε Ράντομ και Βιλερμπάν). Κόντρα στον ΠΑΟΚ ωστόσο ο Γερμανός σέντερ... ξεσάλωσε, τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους με 4/5 τρίποντα και ήταν ο... αστάθμητος παράγοντας του παιχνιδιού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι και με τον Κλάντον να κυριαρχεί κάτω από το καλάθι ξέφυγε με 11-4. Η Όλντενμπουργκ ωστόσο δεν άργησε να αντιδράση και χάρη σε συνεχόμενα τρίποντα του Μέντριχ ισοφάρισε σε 14-14 και 17-17, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να κλείνει την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 19-17 χάρη σε κάρφωμα του Πέινερς στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά με 22-17 χάρη σε τρίποντο του Χρυσικόπουλου. Τότε όμως ξαφνικά όλα... σκοτείνιασαν. Η είσοδος του Μιχαϊλοβιτς βοήθησε την Όλντενμπουργκ να βρει ρυθμό και με τον Μαυροβούνιο γκαρντ να σημειώνει 9 μαζεμένους πόντους οι Γερμανοί “έτρεξαν” ένα τρομερό επιμέρους σκορ 2-16 και ξέφυγαν με 24-33, με τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε 30-37 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν ακόμα πιο δυνατά στο παρκέ και χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 2-13 να ξεφεύγουν με 32-50, με τον ΠΑΟΚ να μην σκοράρει εντός πεδιάς στα πρώτα 4 λεπτά της τρίτης περιόδου. Λίγο αργότερα μάλιστα η διαφορά έφτασε τους 24 πόντους (34-57), με την Όλντενμπουργκ να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ. Κάπου εκεί ωστόσο ήρθε η αντίδραση του ΠΑΟΚ. Με την άμυνα να σφίγγει και στην επίθεση - έστω και δύσκολα - να έρχονται κάποιοι πόντοι, οι γηπεδούχοι έκλεισαν την τρίτη περίοδο με ένα επιμέρους σκορ 11-1, μειώνοντας σε 45-58, δείχνοντας ότι είχαν σφυγμό.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 30-37, 45-58, 79-82

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 8 (2), Κόνιαρης 8 (1), Τσόχλας, Μαργαρίτης, ΜακΦάντεν 16 (2), Μιλιένοβιτς 5, Γλυνιαδάκης, Σάιμπερτ 16 (2), Πέινερς 16 (2), Κλάντον 10 (9ρ.) ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ: Κράμερ 13, Βίμπεργκ 2, Μάσενατ 7, Ντε Ζέου 10, Μέντριχ 15 (4), Λόκχαρτ 1, Μιχαϊλοβιτς 10 (1), Πόλντινγκ 15 (2), Φρις, Σβέτλεμ 5 (1), Κβάλε 4

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ