BASKETBALL CH. LEAGUE

Αμφίβολος ο Μαργαρίτης για "το πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι τώρα"

MEDIA DAY ÔÏÕ ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
MEDIA DAY ÔÏÕ ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έκανε ατομικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η παρουσία του στο παιχνίδι με τη Σαλόν (16/1, 19:30), τον οποίο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χαρακτήρισε ως "το πιο σημαντικό μέχρι τώρα".

Τα προβλήματα δεν λένε να εγκαταλείψουν τον ΠΑΟΚ, μία μέρα πριν από τη μονομαχία με τη Σαλόν (16/1, 19:30). Εκεί όπου ο "δικέφαλος" είναι ξεκάθαρο ότι θα παίξει τα ρέστα του για πρόκριση στους "16" του Basketball Champions League, αφού σε περίπτωση ήττας θα μοιάζει με θαύμα ενδεχόμενη παρουσία του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Την παραμονή της αναμέτρησης με τη γαλλική ομάδα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να κάνει ατομικό πρόγραμμα. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού από το παιχνίδι του Σαββάτου (13/1) με τον Πανιώνιο, δεν είναι απόλυτα έτοιμος, κάτι που αποτελεί "πονοκέφαλο" για τον προπονητή του, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι (αν και όχι απόλυτα έτοιμοι, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ).

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στον αγώνα με τη Σαλόν, μιλώντας:

Για την Elan Chalon: " Παίζουμε με μια ομάδα που έχει δείξει δύο πρόσωπα. Από τη μία, κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη, στη Γαλλία όμως, δεν πηγαίνει και τόσο καλά αν και στο τελευταίο της παιχνίδι, κέρδισε με 32 πόντους την ASVEL Villeurbanne. Εχει πολύ καλούς παίκτες, υλικό υψηλού επιπέδου. Πέντε παίκτες ήταν βασικοί, πέρσι που πήραν το πρωτάθλημα. Φέτος παίζουν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και για αυτό παρουσιάζουν μεταπτώσεις στην απόδοση τους. Αύριο είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι, μέχρι τώρα. Πρέπει να το κερδίσουμε και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να το κάνουμε".

Για την καλή εικόνα της ομάδας τον τελευταίο καιρό: " Η εικόνα μας είναι σε καλό επίπεδο στα περισσότερα τελευταία παιχνίδια. Είναι ξεχωριστό παιχνίδι, στο οποίο αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο με εμάς. Πρέπει να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε. Θα θέλαμε και τη βοήθεια του κόσμου, να στηρίξει τη προσπάθεια των παιδιών. Στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, που υπήρξε μαζική παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, αποδείχθηκε ότι η αυτοπεποίθηση των παιδιών μεγαλώνει και είναι μια ευκαιρία να μας βοηθήσουν αύριο".

Για το αν σκέφτεται πέρα από τη νίκη και τη διαφορά των 14 πόντων: " Πρέπει απλώς να κερδίσουμε. Δε μπορούμε να κοιτάμε τόσο μακριά. Ο αντίπαλος δε σου αφήνει το περιθώριο να σκέφτεσαι μεγάλες διαφορές. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε κάποια δικά μας προβλήματα. Πρώτα, πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι και μετά να δούμε αν μπορούμε κάτι άλλο".

Για τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν προκύψει: " Μετά το παιχνίδι του Σαββάτου, είχαμε αρκετές απώλειες. Δεν είμαι σε θέση να πω 100% ποιος θα είναι αύριο μαζί μας. Όλοι θα κάνουν την προσπάθεια τους. Θα δούμε τι θα γίνει στη σημερινή προπόνηση, έχουμε και αύριο το πρωί και τότε θα ξέρουμε".

Για τις διαφορές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στη Γαλλία: " Δεν περιμένω πολύ διαφορετικά πράγματα. Στο εκείνο το παιχνίδι είχαμε κάνει εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Είχαμε ένα πολύ μικρό κακό διάστημα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, κάτι που δε μας έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε το ματς. Είναι μια ομάδα με πολύ υψηλού επιπέδου παίκτες, και τιμωρεί κάθε λάθος που κάνεις. Το είδαμε στο πρώτο παιχνίδι".

Για την προσαρμογή των καινούργιων παικτών: " Είναι σε καλό επίπεδο όλοι μας οι παίκτες. Και τα παιδιά που ήρθαν τελευταία. Θεωρώ ότι ο Jackson μπορεί να προσαρμοστεί ακόμα καλύτερα. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω για να μας δείξει αυτά που περιμένουμε και αυτά που θέλει και ο ίδιος να δώσει".

Για την καλή εικόνα των περισσότερων Ελλήνων στα τελευταία παιχνίδια: " Δε βάζω σε τέτοια προσέγγιση την ομάδα μας. Προσπαθούν κα οι Έλληνες και οι ξένοι. Παίζουν με αυταπάρνηση και με ενέργεια. Είμαστε στην ίδια γραμμή. Τώρα, που πηγαίνουν καλά τα πράγματα, αποθεώνουμε τους Έλληνες. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και όταν δεν πηγαίνουν καλά. Χτίζουν το χαρακτήρα τους και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε το πλάνο αυτό μέχρι τέλους".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ