BASKETBALL CH. LEAGUE

Παίκτης των 2.2 πόντων "σκότωσε" την ΑΕΚ!

Παίκτης των 2.2 πόντων "σκότωσε" την ΑΕΚ!

Ο Κέντρικ Ρέι των 14 πόντων ανά αγώνα έβαλε 30 στο ΟΑΚΑ και έκανε ρεκόρ καριέρας, όμως άλλος παίκτης της Νίμπουρκ (που ήρθε χωρίς τον πρώτο της σκόρερ) ήταν αυτός που έκανε το ματς της ζωής του στην Αθήνα!

Το βράδυ της 7ης Μαρτίου 2018, είναι ένα βράδυ δύσκολο για τους φίλους, τους παίκτες, τους προπονητές και τους παράγοντες της ΑΕΚ. Η Κυπελλούχος Ελλάδας 2018 υποδέχθηκε την Νίμπουρκ στο πρώτο ματς για την πρόκριση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του FIBA Champions League, δεν στάθηκε όμως στο ύψος των περιστάσεων. Το τελικό 88-98 μοιάζει βαρύ (από κάθε άποψη) για τους κιτρινόμαυρους, που θα πρέπει την επόμενη Τετάρτη να μπουν στο γήπεδο των Τσέχων συγκεντρωμένοι, ώστε να κυνηγήσουν την ανατροπή και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο 24χρονος γκαρντ Κέντρικ Ρέι έκανε ρεκόρ καριέρας στο παρκέ του ΟΑΚΑ (30 πόντοι με 9/10 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής) και σίγουρα ανάγκασε πολύ κόσμο να ασχοληθεί μαζί του, όμως πρόκειται για καλό παίκτη που κάνει τα πρώτα του βήματα στο επαγγελματικό μπάσκετ και σίγουρα το ερχόμενο καλοκαίρι θα βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, ενδεχομένως και συλλόγων της EuroLeague. O Ρέι είχε πριν τον αποψινό αγώνα 14 πόντους με 52% στα δίποντα, 36.4% στα τρίποντα και 84.8% στις βολές, μαζί με 4.5 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1.6 κλεψίματα ανά 19.9 λεπτά συμμετοχής σε 14 αγώνες.

Άλλος ήταν, όμως, αυτός που ήρθε από το... πουθενά στο ΟΑΚΑ!

Ο λόγος για τον Άλεξ Ντέιβις, έναν φόργουορντ 26 ετών, που είχε 2.2 πόντους ανά 8.3 λεπτά συμμετοχής με την φανέλα της Νίμπουργκ στο φετινό FIBA Basketball Champions League. Ο κ. Ντέιβις, λοιπόν, μετρούσε 13 πόντους με 6/12 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 1/1 βολή, 10 ριμπάουντ και 2 κοψίματα σε συνολικά 50 λεπτά σε έξι αγώνες. Απέναντι στην ΑΕΚ το κοντέρ του έγραψε 20 πόντους με 7/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 κοψίματα σε 29 λεπτά, επιδόσεις που διαλύουν τα δικά του κοντέρ και προκαλούν προβληματισμό για την ετοιμότητα των παικτών και των προπονητών της ΑΕΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Και να φανταστεί κανείς ότι η Νίμπουρκ παρατάχθηκε χωρίς τον κορυφαίο της σκόρερ, Νταρντάν Μπερίσα, που πετυχαίνει 14.1 πόντους ανά 22.1 λεπτά συμμετοχής. Ένας μυϊκός τραυματισμός τον κρατά εκτός δράσης...

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ