BASKETBALL CH. LEAGUE

Ολοκλήρωσε την έκπληξη η Κατάγια και απέκλεισε την Μπανταλόνα!

Ολοκλήρωσε την έκπληξη η Κατάγια και απέκλεισε την Μπανταλόνα!
HTTP://WWW.CHAMPIONSLEAGUE.BASKETBALL

Η Φινλανδική Κατάγια πήρε... ισοπαλία κόντρα στην Μπανταλόνα (71-71) και κατάφερε σε συνδυασμό με τη νίκη της στον πρώτο αγώνα στην Ισπανία να πάρει την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Basketball Champions League!

Η Κατάγια δεν φοβήθηκε την Μπανταλόνα και δικαιώθηκε! Η Φινλανδική ομάδα ήρθε... ισόπαλη με 71-71 στον δεύτερο αγώνα της Β' προκριματικής φάσης του Basketball Champions League και κατάφερε έτσι να πάρει την πρόκριση για την Γ' προκριματική φάση χάρη στη νίκη της με 79-75 στον πρώτο αγώνα στην Ισπανία!

Ο Αλεξάντερ Μαρζέτ με 14 πόντους και ο Ιλάρι Σεπάλα με 12 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ ο Σιμόν Μπιργκάντερ με 15 πόντους και ο Τζερόμ Τζόρνταν με 14 πόντους ήταν οι κορυφαίοι της Μπανταλόνα, οι παίκτες της οποίας δύσκολα θα ξεχάσουν αυτό που έζησαν. Ο λόγος βέβαια δεν είναι τόσο ο αποκλεισμός, όσο η απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν μέχρι να φτάσουν στην πόλη Γιοένσου για τον αγώνα, αφού έμειναν παγιδευμένοι στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι για πάνω από 15 ώρες, πριν τελικά διανύσουν μία απόσταση 450 χιλιομέτρων με το λεωφορείο για το παιχνίδι !

Όσο για τον αγώνα; Η Κατάγια βρέθηκε πίσω στο σκορ με 30-35 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά δεν πτοήθηκε. Ίσα-ίσα που φάνηκε ότι πείσμωσε, κλείνοντας την τρίτη περίοδο προηγούμενη με 53-51. Στην τέταρτη περίοδο ωστόσο έγινε μάχη, με την Κατάγια να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 61-69 και με 64-71 περίπου 100 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα. Στο τέλος ωστόσο ήταν πιο ψύχραιμη, καταφέρνοντας χάρη σε ένα σερί 7-0 να ισοφαρίσει σε 71-71 και να πάρει την πρόκριση. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης η Φινλανδική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Βόννη.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της γ' προκριματικής φάσης (29/9 και 2/10)

Άλμπα Φέχερβαρ (Ουγγαρία) - Καρσίγιακα (Τουρκία)

Άβτοντορ (Ρωσία) - Ορλαντίνα (Ιταλία)

Άντβερπ (Βέλγιο) - Ρόζα Ράντομ (Πολωνία)

Λουκόιλ Ακαντέμικ (Βουλγαρία) - Γιουβέντους (Λιθουανία)

Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία) - Μπράσελς (Βέλγιο)

Χρόνιχεν (Ολλανδία) - Εστουδιάντες (Ισπανία)

Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία) - Ναντέρ (Γαλλία)

Κατάγια - Βόννη (Γερμανία)

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ