BASKETBALL CH. LEAGUE

Οι πιθανοί αντίπαλοι ΑΕΚ, Αρη και ΠΑΟΚ στο Champions League

Οι πιθανοί αντίπαλοι ΑΕΚ, Αρη και ΠΑΟΚ στο Champions League

Με τους ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ να έχουν πάρει την πρόκριση στην Α' Φάση των playoffs στο Basketball Champions League και την κλήρωση να γίνεται αύριο (27/1), το Sport24.gr αναλύει το σύστημα της διοργάνωσης και παρουσιάζει τους πιθανούς αντιπάλους των τριών ομάδων.

ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ, άλλος εύκολα άλλος δύσκολα, πήραν τελικά την πρόκριση για την Α' Φάση των playoffs του Basketball Champions League και αναμένεται αύριο (27/1) να μάθουν τους αντιπάλους τους στις 15:00, όταν και θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση στα γραφεία της FIBA στην Ελβετία.

Συνολικά 24 ομάδες πήραν την πρόκριση. Από αυτές, οι 8 καλύτερες προκρίθηκαν κατευθείαν στην φάση των 16. Πρόκειται για τις 5 ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στον Όμιλό τους (Μονακό, Λε Μαν. Βιλερμπάν, Τενερίφη, Μπεσίκτας), αλλά και τις τρεις καλύτερες δεύτερες (Μπάνβιτ, Νεπτούνας και Αβελίνο).

Η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ βρέθηκαν στις θέσεις 9-24 και θα αγωνιστούν στην Α' Φάση των playoffs. Οι θέσεις 9-24 είναι χωρισμένες σε 2 γκρουπ δυναμικότητας, αυτό των "ισχυρών" (9-16) και αυτό των "αδύναμων" (17-24) από όπου θα προκύψουν 8 ζευγάρια, που θα παίξουν διπλά παιχνίδια με την ρεβάνς να γίνεται στην έδρα του "Ισχυρού". Η ΑΕΚ βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ, αφού κατέκτησε την δεύτερη θέση στην Όμιλό τους, ενώ Άρης και ΠΑΟΚ θα βρίσκονται στο δεύτερο γκρουπ, αφού αμφότεροι κατέκτησαν την 4η θέση στους δικούς τους Ομίλους.

Τα δύο γκρουπ δυναμικότητας λοιπόν, από τα οποία θα προκύψουν τα ζευγάρια των playoffs, είναι τα εξής:

"Ισχυροί" (9-16): ΑΕΚ, Νίμπουρκ, Όλντενμπουργκ, Λούντβιχσμπουργκ, Παρτίζαν, Πινάρ Καρσίγιακα, Στρασμπούργκ, Βενέτσια

"Αδύναμοι" (17-24): Άρης, ΠΑΟΚ, Αβτοντόρ, Σάσαρι, Φράπορτ Σκαϊλάινερς, Γιουβέντους , Μακάμπι Ραντ Μέντια και Βέντσπιλς.

Κάπου εδώ καλό είναι να αναφερθεί ότι βάσει κανονισμών δε μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες στην Α' Φάση των playoffs ομάδες από την ίδια χώρα, αλλά και ομάδες που συνυπήρχαν στις φάσεις των Ομίλων. Κοινώς, καταρχήν αποκλείεται να έχουμε ελληνικό "εμφύλιο" στην Α' Φάση, ενώ η ΑΕΚ για παράδειγμα δε μπορεί να αντιμετωπίσει στην A' Φάση την Σάσαρι, επειδή βρισκόντουσαν στον ίδιο Όμιλο, ενώ το ίδιο ισχύει στις περιπτώσεις του Άρη και της Νίμπουρκ και του ΠΑΟΚ με την Όλντεμπουργκ. Όλα αυτά λοιπόν έχουν ως αποτέλεσμα τα... κουκιά να είναι μετρημένα στην κλήρωση, με τους πιθανούς αντιπάλους των ελληνικών ομάδων να είναι οι εξής:

ΑΕΚ: Θα κληρωθεί με μία εκ των Αβτοντόρ, Φράπορτ Σκαϊλάινερς, Γιουβέντους, Μακάμπι Ραντ Μέντια ή Βεντσπιλς

Άρης: Θα κληρωθεί με μία εκ των Όλντενμπουργκ, Λούντβιχσμπουργκ, Παρτίζαν, Πινάρ Καρσίγιακα, Στρασμπούργκ ή Βενέτσια

ΠΑΟΚ: Θα κληρωθεί με μία εκ των Νίμπουρκ, Λούντβιχσμπουργκ, Παρτίζαν, Πινάρ Καρσίγιακα, Στρασμπούργκ, Βενέτσια

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ