BASKETBALL CH. LEAGUE

Ντράγκαν Σάκοτα: "Η δική μας αναγέννηση άρχισε πριν από 4 χρόνια"

Ντράγκαν Σάκοτα: "Η δική μας αναγέννηση άρχισε πριν από 4 χρόνια"
EUROKINISSI

Οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων του Final Four του Basketball Champions League μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η συμμετοχή της ΑΕΚ στο Final Four του Basketball Champions League αποτελεί την κορύφωση της "αναγέννησης" της ΑΕΚ. Η ανοδική πορεία της "Ένωσης", πάντως, άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα από τη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας ο Μάκης Αγγελόπουλος, όπως τόνισε ο Ντράγκαν Σάκοτα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του Basketball Champions League, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σε μερικές ώρες, η ΑΕΚ, η Μούρθια, η Λούντβιχσμπουργκ και η Μονακό θα διεκδικήσουν το δεύτερο Basketball Champions League της ιστορίας, στο Final Four που θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ. Λίγο πριν από τους ημιτελικούς της Παρασκευής (04/05), πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τους προπονητές των τεσσάρων "μονομάχων" να μιλούν για την έως τώρα πορεία των ομάδων τους αλλά και για τις φιλοδοξίες τους στο Final Four.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις των τεσσάρων προπονητών:

Ντράγκαν Σάκοτα (ΑΕΚ): " Γενικά δεν ξεκινήσαμε καλά την σεζόν και οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές, κάτι που συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα. Θυμάμαι πως όταν ανέλαβα έπρεπε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στους ομίλους για να προκριθούμε. Είχαμε πολύ δράμα φέτος στα παιχνίδια μας, κερδίσαμε παιχνίδια στο τέλος, αλλά καταφέραμε να προχωρήσουμε και ίσως αυτό έκανε πιο γλυκιά την πορεία μας. Και η Μούρθια όμως προκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στο Final Four. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας, επειδή όλοι πέρασαν πολλά για να φτάσουν μέχρι εδώ.

Η δική μας αναγέννηση ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια όταν ανέλαβε την ομάδα ο Μάκης Αγγελόπουλος. Αυτή είναι η κορύφωση μίας πορείας που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, όπου αρχικά παίξαμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και ακολούθως κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδος. Το Final Four αποτελεί μία συνέχεια αυτής της πορείας που ξεκινήσαμε πριν από 4 χρόνια".

Ντράγκαν Σάκοτα: "Η δική μας αναγέννηση άρχισε πριν από 4 χρόνια"
EUROKINISSI

Ίμπον Ναβάρο (Μούρθια): " Χρειαστήκαμε χρόνο για να βρούμε χημεία ως ομάδα και να βρούμε ρόλους. Νομίζω ότι όλα αυτά που περάσαμε τους πρώτους μήνες της σεζόν μας βοήθησαν ώστε στα playoffs να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ μας κόντρα σε σπουδαίες ομάδες όπως η Τενερίφη και η Καρσίγιακα. Τώρα είμαστε εδώ και θέλουμε να παίξουμε πάλι ωραίο μπάσκετ και να φτάσουμε μέχρι το τέλος του δρόμου. Το καλό για εμάς είναι ότι τα καλύτερα παιχνίδια μας τα κάναμε εκτός έδρας φέτος. Θα είναι σπουδαία εμπειρία για εμάς αυτό το γεμάτο γήπεδο. Νομίζω όμως ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, επειδή στις πιο σημαντικές στιγμές μας φέτος στα playoffs δείξαμε χαρακτήρα και αυτό ελπίζουμε να κάνουμε και αύριο (4/5).

Νομίζω ότι η Μούρθια συμμετέχει μόλις για 2η φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και είναι σημαντικό για την ομάδα και την πόλη ότι βρισκόμαστε εδώ. Δεν έχουμε μεγάλο μπάτζετ, όλο αυτό είναι αποτέλεσμα μερικών σωστών κινήσεων από την διοίκηση της ομάδας. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ και που έχουμε την πιθανότητα να αγωνιστούμε στα Playoffs της ACB. Δεν είναι αναγέννηση για εμάς, αλλά μία διαδικασία ωρίμανσης στην προσπάθεια να κάνουμε ένα άλμα".

Για το αν φοβάται το γεγονός ότι η FIBA θέλει γεμάτο γήπεδο στον τελικό: " Φαντάζομαι ότι η FIBA θα θέλει να έχει μία φωτογραφία με 20.000 φιλάθλους στον τελικό, επειδή είναι μία νέα διοργάνωση και η διοργανώτρια αρχή θα θέλει να την αναδείξει. Νομίζω όμως ότι δεν θα γίνει κάτι περίεργο, επειδή όλη η Ευρώπη θα παρακολουθεί τον αγώνα".

Ντράγκαν Σάκοτα: "Η δική μας αναγέννηση άρχισε πριν από 4 χρόνια"
EUROKINISSI

Ζβέζνταν Μίτροβιτς (Μονακό): " Βρισκόμαστε για 2η φορά στο Final Four. Είμαστε νέα ομάδα όμως σε σχέση με πέρυσι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν έχουμε κάποιο σούπερ σταρ. Παίζουμε ομαδικό μπάσκετ. Έχουμε ποιότητα, αλλά εστιάζουμε στην άμυνά μας. Νομίζω ότι την διαφορά την κάνει η άμυνά μας. Σε κάθε αγώνα έχουμε και διαφορετικό πρωταγωνιστή. Έχουμε 1-2 παίκτες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, αλλά όλα ξεκινούν από την άμυνα. Ήταν μακρά σεζόν και κάναμε πολλή δουλειά. Αντιμετωπίζουμε μία δυνατή ομάδα (Λούντβιχσμπουργκ) που πέρασε πολλά για να φτάσει μέχρι εδώ. Οι παίκτες περιμένουν όλη την καριέρα τους για να παίξουν σε μία ατμόσφαιρα όπως αυτή που αναμένεται να υπάρχει στο ΟΑΚΑ.

Η Μονακό ζει ένα παραμύθι τα τελευταία χρόνια με την πορεία της. Ζούμε ένα είδος αναγέννησης. Δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον, αλλά ξέρω ότι εκπροσωπούμε την λίγκα και το γαλλικό μπάσκετ με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε. Όλοι έχουν μεγάλους στόχους και το ίδιο ισχύει και για εμάς".

Ντράγκαν Σάκοτα: "Η δική μας αναγέννηση άρχισε πριν από 4 χρόνια"
EUROKINISSI

Τζόν Πάτρικ (Λούντβιχσμπουργκ): " Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Ξεκινήσαμε στις 19 Σεπτεμβρίου το ταξίδι μας. Περάσαμε δύο γύρους. Ήταν ευλογία ότι παίξαμε στα προκριματικά γιατί είχαμε έξτρα χρόνο να προετοιμαστούμε και περισσότερες προπονήσεις. Προσπαθούμε να έχουμε ισορροπία στο παιχνίδι παίζοντας με ένταση. Καμία φορά ο κόσμος μας δίνει ώθηση. Στα τάιμ-άουτ προσπαθούμε να ηρεμήσουμε. Μπορεί να μοιάζουμε ήρεμοι στα μάτια του κόσμου, αλλά έχουμε πολύ συναίσθημα ως ομάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό που έρχεται.

Για το πως έμεινε πέρυσι εκτός Final Four για ένα σουτ: " Όλο αυτό μας έκανε πιο πεινασμένους. Ήταν ατυχές, αλλά είχαμε 4 τραυματίες σε εκείνο το παιχνίδι και βλέποντας ποιοι πήγαν πέρυσι στο Final-4 δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Φέτος είχαμε την ατυχία να τραυματιστεί ο Τζάσιν Σίαρς, αλλά έχουμε παίκτες για να καλύψουμε το κενό του. Δεν είμαστε απλώς πιο πεινασμένοι, αλλά θεωρώ ότι είμαστε και πιο έτοιμοι από ότι ήμασταν πέρυσι, οπότε δεν βλέπουμε πλέον εφιάλτες όπως πέρυσι.

Μπήκαμε στα playoffs τα τελευταία χρόνια. Αυτό δείχνει κάτι για το γερμανικό μπάσκετ, όπως θα δείξει κάτι αν προκριθούμε στον Τελικό. Νομίζω ότι αυτό δείχνει την αξία της ομάδας και την δουλειά που γίνεται".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ