BASKETBALL CH. LEAGUE

Ντούσαν Σάκοτα: "Καλύτεροι με την πλάτη στον τοίχο"

Ντούσαν Σάκοτα: "Καλύτεροι με την πλάτη στον τοίχο"
EUROKINISSI

Τα δύσκολα κάνουν καλύτερη την ΑΕΚ... Αυτό υπογράμμισε ο Ντούσαν Σάκοτα στη συνέντευξη Τύπου για το Final Four του Basketball Champions League.

Μετά τους προπονητές , την άποψή τους για το δεύτερο Final Four του Basketball Champions League εξέφρασαν και οι τέσσερις αρχηγοί των ομάδων, δηλαδή ο Ντούσαν Σάκοτα, ο Αμαρά Σι της Μονακό, ο Βίτορ Μπενίτε της Μούρθια και ο Ντέιβιντ ΜακΡέι της Λούντβιχσμπουργκ.

Ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε για τις δυσκολίες που είχε όλη τη χρονιά η ΑΕΚ και στάθηκε στα μεγάλα σουτ που την έφεραν έως εδώ, τονίζοντας ότι η "Ένωση" παίζει καλύτερα με την πλάτη στον τοίχο. Ενθουσιασμένος για την εμπειρία δήλωσε ο Βιτόρ Μπενίτε, αρχηγός της Μούρθια, αντιπάλου της ΑΕΚ στον αυριανό ημιτελικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των τεσσάρων αρχηγών:

Ντούσαν Σάκοτα (ΑΕΚ): " Όλη η σεζόν είχε μεγάλες στιγμές για εμάς. Εκτός από τη σειρά με την Στρασμπούρ όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τουλάχιστον τρία παιχνίδια κρίθηκαν σε ένα σουτ. Κάποιες φορές δεν τα πηγαίναμε καλά, έπρεπε να κάνουμε επαννεκίνηση.Έπρεπε να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη.Το Κύπελλο μας δυνάμωσε και μετά η σειρά με τη Νίμπουρκ.Όσο βρισκόμασταν με την πλάτη στον τοίχο παίζαμε καλύτερα και τώρα είμαστε στο Final Four".

Ντούσαν Σάκοτα: "Καλύτεροι με την πλάτη στον τοίχο"
EUROKINISSI

Βιτόρ Μπενίτε (Μούρθια): " Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ. Είμαστε αουτσάιντερ και παίζουμε κόντρα στην ομάδα που διοργανώνει το Final Four. Θα είναι σπουδαία εμπειρία".

Για τον συμπαίκτη του, Σαντιέλ Ρόχας: "Ο Ρόχας είναι σκληρός παίκτης και η ψυχή της ομάδας. Μας βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα κάνει. Είναι πολύ ανταγωνιστικός και κανείς δεν ξέρει πώς θα εμφανιστεί, ούτε καν εγώ".

Ντέιβιντ ΜαΚρέι (Λούντβιχσμπουργκ): " Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για εμάς, αφού ξεκινήσαμε από τους προκριματικούς. Νομίζω ότι αυτό μας βοήθησε να γίνουμε ομάδα πιο γρήγορα και από τότε ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Η περσινή αποτυχία μας βοήθησε. Θυμάμαι πως όταν χάσαμε από την Μπαϊρόιτ στην φάση των 8 στο γήπεδό μας είπα στους συμπαίκτες μου ότι μπορούμε να κερδίσουμε, επειδή μάθαμε από την περσινή εμπειρία μας".

Αμάρα Σι (Μονακό): " Πέρυσι αποκλειστήκαμε στον ημιτελικό και ήμασταν πικραμένοι για αυτό. Φέτος ο στόχος είναι να πάμε τουλάχιστον στον Τελικό. Πρέπει όμως πρώτα να παίξουμε κόντρα σε μια δυνατή ομάδα όπως η Λούντβιχσμπουργκ, που παίζει σκληρή άμυνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι όμως για αυτό και ανυπομονούμε για το αυριανό παιχνίδι. Προσπαθούμε να τα δίνουμε όλα. Ξέρουμε ότι έχουμε βάθος σαν ομάδα και παίζουμε πάντα σκληρά και τα δίνουμε όλα. Κουραζόμαστε πολύ, αλλά αυτή είναι η φιλοσοφία μας".

Για τον συμπαίκτη του, Ντι Τζέι Κούπερ: " Πέρυσι αναδείχθηκε MVP στην λίγκα, αλλά δέχθηκε να έρχεται από τον πάγκο σε εμάς και να προσφέρει στην άμυνα. Σημαίνει πολλά για εμάς αυτό που έκανε".

Photo credits: eurokinissi.gr

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ