BASKETBALL CH. LEAGUE

Μίτροβιτς: "Δεν αισθανόμαστε καμία πίεση"

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΟΝΑΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΟΝΑΚΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο τεχνικός της Μονακό, Σβέζνταν Μίτροβιτς, δήλωσε ότι η ομάδα του δεν αισθάνεται καμία πίεση ενόψει του τελικού με την ΑΕΚ, ενώ τόνισε πως ανυπομονεί να παίξει στο γεμάτο ΟΑΚΑ.

Η Μονακό θεωρείται από πολλούς το φαβορί στον αυριανό (6/5, 20:30, LIVE Blog από το Sport24.gr) τελικό με την ΑΕΚ. Αυτό θα μπορούσε να ασκήσει πίεση στην ομάδα. Ο τεχνικός των Γάλλων ωστόσο, Ζβέζνταν Μίτροβιτς, δεν ασπάζεται αυτή την άποψη. Και ένας από τους λόγους είναι το γεγονός ότι το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι κατάμεστο από φίλους της ΑΕΚ.

Μιλώντας στην συνέντευξη τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα, ο Μαυροβούνιος τεχνικός δήλωσε επί του θέματος: "Νομίζω ότι δεν έχουμε καμία πίεση. Χθες (4/5) είχαμε πίεση κόντρα στην Λούντβιχσμπουργκ, αύριο θα έχουμε καθαρό μυαλό. Η ΑΕΚ απέδειξε πολλές φορές φέτος ότι ξέρει να εκμεταλλεύεται ένα γεμάτο γήπεδο. Η ομάδα μου όμως έχει παίξει τελικούς στην Γαλλία και περιμένω να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι. Χθες είπα ότι θέλω να παίξω με την ΑΕΚ, επειδή θέλαμε να παίξουμε κότρα σε τέτοια ατμόσφαιρα. Κανείς δεν θέλει να παίξει σε άδειο γήπεδο. Εχω γεννηθεί στην Γιουγκοσλαβία και έχω παίξει μεγάλα παιχνίδια κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και Μπούντουσνοστ. Εμένα μου αρέσει όμως αυτό. Είναι μέρος της ζωής μας και της καριέρα μας αυτό και ανυπομονούμε να ξεκινήσει το παιχνίδι".

Ακολούθως ο τεχνικός της Μονακό παραδέχθηκε ότι η ομάδα του είχε εστιάσει όλη την προσοχή της στον αγώνα με την Λούντβιχσμπουργκ και τώρα είναι που θα εστιάσει στην ΑΕΚ: " Τις τελευταίες 10 μέρες παίζαμε στο γαλλικό πρωτάθλημα και ετοιμαζόμασταν κυρίως για τον αγώνα με την Λούντβιχσμπουργκ. Εκεί είχαμε εστιάσει την προσοχή μας και το σκάουτινγκ επειδή νομίζω ότι οι ημιτελικοί είναι οι πιο δύσκολοι αγώνες. Τώρα για τον αυριανό αγώνα έχουμε μόνο μία μέρα. Θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε, να κάνουμε μία προπόνηση και να δούμε το βίντεο.

Μιλώντας για τακτική και σκάουτινγκ δεν γίνεται να είναι υψηλού επιπέδου αυτή τη στιγμή. Κάθε κομμάτι του αγώνα είναι σημαντικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες στην ατμόσφαιρα του γηπέδου, η οποία θα έιναι ακόμα πιο έντονη. Είναι σημαντικό να μείνουν συγκεντρωμένοι και να μείνουν ήρεμοι, αλλά να βγάλουν πάθος ταυτόχρονα".

Ο Πολ Λεκόμπ που εκπροσώπησε τους παίκτες δήλωσε από την πλευρά του: " Προετοιμαστήκαμε πολύ καιρό για τον ημιτελικό και τώρα θα εστιάσουμε στην ΑΕΚ. Σίγουρα το κλειδί θα είναι η ενέργεια που θα έχουμε στο παρκέ. Πρέπει να βουτάμε για μπάλες, να ελέγχουμε τα ριμπάουντ, όλα θα παίξουν ρόλο. Δεν μπορούμε να ετοιμαστούμε σε επίπεδο τακτικής στον ίδιο βαθμό, αλλά θα είμαστε έτοιμοι πνευματικά".

Μιλώντας για την ατμόσφαιρα που περιμένει, ο γκαρντ/φόργουορντ των Γάλλων δήλωσε: " Η ατμόσφαιρα είναι κάτι που συζητάμε, επειδή δεν είναι έτσι στην Γαλλία. Είναι όνειρο όμως όταν παίζεις μπάσκετ να ζήσεις κάτι τέτοιο. Να παίξεις έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε γεμάτο γήπεδο. Ανυπομονούμε για αυτό. Θα είναι πολύ δύσκολο. Θα δώσει ενέργεια ο κόσμος στην ΑΕΚ, αλλά για εμάς θα είναι κάτι καινούριο και θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε με τον ίδιο τρόπο που δουλεύουμε πάντα για να κερδίσουμε".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ