BASKETBALL CH. LEAGUE

Με Νίμπουρκ η ΑΕΚ, κόντρα στην Καρσίγιακα ο ΠΑΟΚ

Με Νίμπουρκ η ΑΕΚ, κόντρα στην Καρσίγιακα ο ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της φάσης των "16" του Basketball Champions League, με τον ΠΑΟΚ να καλείται να αντιμετωπίσει την Καρσίγιακα και την ΑΕΚ τη Νίμπουρκ.

Οι 16 "μονομάχοι" που πέρασαν από τη φάση των ομίλων του Basketball Champions League, μπήκαν στην κληρωτίδα το πρωί της Τετάρτης (14/02), προκειμένου να μάθουν τους αντιπάλους τους στη φάση των "16", αλλά και το δρόμο τους μέχρι το Final 4 της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει τη Νίμπουρκ από την Τσεχία, ενώ ο ΠΑΟΚ θα βρει απέναντι του την τουρκική Καρσίγιακα.

Οι Τσέχοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του Group B με ρεκόρ 10-4 και μεταξύ άλλων αντιμετώπισαν τον Άρη. Κόντρα στους "κίτρινους" πανηγύρισαν δύο νίκες, αφού το εντυπωσιακό εντός έδρας 99-70 ακολούθησε το 71-65 στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, η Νίμπουρκ μετράει 82.3 πόντους υπέρ και 78.6 κατά ανά παιχνίδι, ενώ στο πρωτάθλημα Τσεχίας έχει κάνει το 21/21 και είναι το... απόλυτο αφεντικό.

Με ρεκόρ 10-4 τερμάτισε και η Καρσίγιακα στο Group A του BCL. Η τουρκική ομάδα σκοράρει 85.1 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 82.9 στις έως τώρα αναμετρήσεις της στη διοργάνωση. Βέβαια, στο πρωτάθλημα δεν τα πηγαίνει εξίσου καλά, καθώς βρίσκεται εκτός playoffs με ρεκόρ 6 νίκες και 12 ήττες.

Σημειώνεται ότι οι πρώτοι αγώνες θα λάβουν χώρα στις έδρες των ελληνικών ομάδων και είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 6-7 Μαρτίου, με τις ρεβάνς να διεξάγονται μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή 13-14 Μαρτίου.

Όλα τα ζευγάρια της φάσης των "16":

ΠΑΟΚ - Καρσίγιακα

Ναντέρ - Μπάνβιτ

ΑΕΚ - Νίμπουρκ

Λούντβιχσπουργκ - Όλντενμπουρκ

Ζιέλονα Γκόρα - Μονακό

Μπαϊρόιτ - Μπεσίκτας

Μούρθια - Τενερίφη

Νέπτουνας - Στρασμπούρ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ FINAL 4

Παράλληλα, έγινε γνωστός ο δρόμος των ομάδων μέχρι το τέλος. Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί, αν ο ΠΑΟΚ περάσει θα παίξει μία εκ των Μούρθια ή Τενερίφη, ενώ η ΑΕΚ θα περιμένει τον νικητή του Νεπτούνας - Στρασμπούρ. Δείτε αναλυτικά την κλήρωση:

Με Νίμπουρκ η ΑΕΚ, κόντρα στην Καρσίγιακα ο ΠΑΟΚ
TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ