BASKETBALL CH. LEAGUE

Ήττα διασυρμός και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ από την Τενερίφη

Ήττα διασυρμός και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ από την Τενερίφη

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την συντριβή στην Τενερίφη (80-54) και αποκλείστηκε στην Ευρώπη. Κόστισε στους Θεσσαλονικείς η καταστροφική 2η περίοδος (22-6) και ο τραυματισμός του Κιθ Κλάντον.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον αποκλεισμό στους "16" του FIBA Champions League, καθώς υπέστη ήττα-διασυρμό με 80-54 από την Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη (10π, 6ρ), μη μπορώντας να υπερασπιστεί το +3 (66-63) του πρώτου αγώνα.

Η ελληνική ομάδα ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο δεκάλεπτο και αξιοπρεπής στην τρίτη, αλλά της κόστισε η καταστροφική δεύτερη περίοδος (σκορ 22-6) και ο τραυματισμός (διάστρεμμα) του Κιθ Κλάντον σε εκείνο το σημείο (στο 12'), ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα του αγώνα. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν απελπιστικά άστοχη στην επίθεση και εμφάνισε αδυναμίες στην άμυνα, απέναντι σε μία ανώτερη ισπανική ομάδα, η οποία πήρε δίκαια την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Μάριους Γκριγκόνις έκανε την... ζημιά στον ΠΑΟΚ και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης. Ο Λιθουανός σμολ-φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους, έχοντας 5/6 δίποντα και 3/5 τρίποντα, μοιράζοντας και 5 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο καταστροφικό δεκάλεπτο για τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν τον καλύτερο τους παίκτη στο ματς, τον Κιθ Κλάντον, με διάστρεμμα και ακολούθως κατέρρευσαν αγωνιστικά, μετρώντας σκορ 22-6 στην περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι εμφάνισαν αδυναμίες στην άμυνα, όντας παράλληλα απελπιστικά άστοχοι στην επίθεση. Η Τενερίφη πήγε στα αποδυτήρια με +21 (37-16) και ακολούθως διαχειρίστηκε έξυπνα και σωστά το προβάδισμα της, ελέγχοντας τον ρυθμό.

Ο αριθμός του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ήταν απελπιστικά άστοχος κοντά στο καλάθι, μετρώντας 15/48 δίποντα (31.2%), με τον ΜακΦάντεν να μένει στο "μηδέν" στην επίθεση, έχοντας 0/7 εντός πεδιάς. Παράλληλα, κόστισαν στους φιλοξενούμενους και τα 19 λάθη στην αναμέτρηση.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ έκανε καλό ξεκίνημα στην αναμέτρηση και κόντραρε στα ίσα την Τενερίφη, παίρνοντας το προβάδισμα στο 5' με 7-8 στο σκορ, ύστερα από τρίποντο του Πέινερς. Ακολούθως, όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και με πόντους των Σαν Μιγκέλ και Βάθκεθ προηγήθηκαν με 15-10 στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους 8 πόντους της ελληνικής ομάδας να τους έχει σημειώσει ο ασταμάτητος μέσα στην ρακέτα Κλάντον.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τον ΠΑΟΚ, καθώς όχι μόνο έχασε με διάστρεμμα τον καλύτερο του παίκτη, τον Κιθ Κλάντον, αλλά και κατέρρευσε αγωνιστικά σε άμυνα και επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως η δεύτερη περίοδος "έγραψε" σκορ 22-6 (!), με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν το ένα σουτ μετά το άλλο και να μην μπορούν να αντιδράσουν. Στο 17' η Τενερίφη ανέβασε την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό, στο +12 (25-13) με τρίποντο του Αμπρομαϊτις, με το πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τους γηπεδούχους να προηγούνται με το επιβλητικό 37-16.

Στην τρίτη περίοδο, οι Ισπανοί εκτόξευσαν την διαφορά στο +31 (47-16) με τρίποντο του Σαν Μιγκέλ στο 23', με την Τενερίφη να ελέγχει στο απόλυτο τον ρυθμό του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, στάθηκε αξιοπρεπής στο δεκάλεπτο, καθώς το σκορ ήταν 25-25, με τον Κόνιαρη με τρίποντο να μειώνει σε 62-41 στο 30', με τον ΜακΦάντεν να μην μπορεί να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο 33' ο ΠΑΟΚ έριξε την διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (65-46) με τον Χρυσικόπουλο, αλλά στο 27' οι γηπεδούχοι με τον Γουάιτ "έγραψαν" το 77-50, με το 80-54 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Tα δεκάλεπτα: 15-10, 37-16, 62-41, 80-54

Τενερίφη:Σαν Μιγκέλ 13 (3), Ριτσότι 5, Νιανγκ 4, Μπασάς, Χάνλεϊ 2, Κιρκσαϊ, Γκριγκόνις 20 (3), Βάθκεθ 2, Αμπρομαϊτις 8 (1), Μπόγρης 10, Γουάιτ 9 (1), Ντόρνεκαμπ 7.

ΠΑΟΚ:Χρυσικόπουλος 11 (1), Κόνιαρης 3 (1), Τσόχλας 5 (1), Μαργαρίτης 2, ΜακΦάντεν, Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 9, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος, Πέινερς 14 (2), Κλάντον 8.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ