BASKETBALL CH. LEAGUE

"Η Βόννη στηρίζεται στην άμυνα, έχει αθλητικούς παίκτες"

"Η Βόννη στηρίζεται στην άμυνα, έχει αθλητικούς παίκτες"

Ο Άρης υποδέχεται τη Βόννη (31/10, 19:30, Live Blog στο Sport24.gr) με στόχο την τρίτη του νίκη στο Basketball Champions League κι ο Γιώργος Κετσελίδης, συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη, ανέλυσε τη γερμανική ομάδα.

Ο Άρης είναι στο 2-1, η Βόννη στο 0-3, ωστόσο το μήνυμα του Γιώργου Κετσελίδη είναι πως το ρεκόρ της γερμανικής ομάδας δεν πρέπει να επηρεάσει τον Άρη ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης (31/10, 19:30, ΕΡΤ3, Live Blog στο Sport24.gr). Ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη ανέλυσε τη Βόννη και στάθηκε στο πόσο αθλητικούς παίκτες έχει.

" Δεν θα πρέπει να ξεγελά κανέναν το γεγονός ότι αυτή η ομάδα έχει γνωρίσει τρεις ήττες στο Basketball Champions League. Και είναι κάτι για το οποίο ο coach Γιαννάκης θα προσπαθήσει να επιστήσει την προσοχή των παικτών μας. Είναι μια ομάδα που έχει έναν απολογισμό τεσσάρων νικών και δυο ηττών στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά ενώ στο Basketball Champions League οι τρεις ήττες που έχει κάνει είναι με πολύ μικρές διαφορές και μετά από παράταση στον αγώνα με τη CEZ Nymburk. Στηρίζεται πάρα πολύ στην άμυνα καθώς οι παίκτες της είναι πάρα πολύ αθλητικοί και βγάζουν πάρα πολλή ενέργεια με αποτέλεσμα να έχει οκτώ με εννέα κλεψίματα κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι στο Basketball Champions League. Γενικά έχει πολύ καλά deflection στην άμυνα, δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Έχει παίκτες όπως ο Klein, ο Bartolo, ο Hill στην περιφέρεια, o Parks στη θέση «τέσσερα», ο Gamble στη θέση «πέντε», οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί αμυντικοί παίκτες.

Στο επιθετικό κομμάτι, τρέχουν κι αυτοί, λέω κι αυτοί γιατί βρισκόμαστε σε έναν όμιλο με ομάδες που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον αιφνιδιασμό. Και η CEZ Nymbourk και η Nanterre 92 προσπαθούν να τρέξουν πολύ στον αιφνιδιασμό. Το ίδιο κάνει και η Telekom Baskets Bonn, τόσο στον πρωτεύοντα όσο και στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, όπου δεν διστάζουν να σουτάρουν για τρεις πόντους ακόμη και στο fast break με τον Dileo, τον Mayo, τον Curry και τον Bartolo. Θέλει πολύ προσοχή το αμυντικό ριμπάουντ γιατί και οι περιφερειακοί πηδάνε στο επιθετικό ριμπάουντ. Επίσης, παίζουν αρκετά οργανωμένα στην επίθεση τους, προσπαθώντας να «χτυπήσουν» στις αδυναμίες των αντιπάλων. Στηρίζονται πάρα πολύ στην περιφέρεια τους όπου είναι αρκετά δυνατοί αλλά και μέσα στο καλάθι με τον Gamble και τον Γερμανό, τον Breunig που είναι δυνατά κορμιά και ξέρουν να «κλειδώνουν» τον αμυντικό και να παίρνουν καλές θέσεις και μετά από pick and roll αλλά και στο transition game. Επίσης ο έμπειρος Dileo είναι σημαντικό γρανάζι του συστήματος που λέγεται Telekom Baskets Bonn", ανέφερε ο Γιώργος Κετσελίδης στο επίσημο σάιτ του Άρη.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ