BASKETBALL CH. LEAGUE

Η Βόννη, ο Έλληνας γυμναστής και οι παίκτες που απειλούν τον Άρη

Η Βόννη, ο Έλληνας γυμναστής και οι παίκτες που απειλούν τον Άρη
FACEBOOK/TELEKOM BASKETS BONN

Ο Άρης αντιμετωπίζει τη Βόννη (31/10, 19:30, Live Blog από το Sport24.gr) με στόχο την τρίτη του νίκη στο Basketball Champions League. Οι “κίτρινοι” παρουσιάζουν τη γερμανική ομάδα, η οποία έχει και Έλληνα στις τάξεις της.

Ο Άρης είναι στο 2-1, η Βόννη στο 0-3 και το μεταξύ τους ματς στο Αλεξάνδρειο (31/10, 19:30, ΕΡΤ3, Live Blog από το Sport24.gr) είναι κομβικής σημασίας, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό. Ποια είναι η γερμανική ομάδα και παίκτες ξεχωρίζουν;

Ο Άρης παρουσιάζει τη Βόννη: " Η Telekom Baskets Bonn δεν συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του γερμανικού μπάσκετ αλλά είναι μια ομάδα που προσπαθεί να κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Ιδρύθηκε το 1992 και από το 1995 βασικός της χορηγός είναι ο κολοσσός που λέγεται Deutsche Telekom, η οποία είναι εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα τη Βόννη.

Η σημερινή αντίπαλος του ΑΡΗ δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο εγχώριο ή ευρωπαϊκό και η μεγαλύτερη διάκριση της στη Γερμανία είναι η κατάκτηση πέντε φορές της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα. Έχει πέντε Αμερικανούς στο ρόστερ της, τους Ron Curry (24, 1,93), Jordan Parks (23, 2,01), Julian Gamble (28, 2,08), Malcolm Hill (22, 1,98) και Josh Mayo (30, 1,81). Ο Hill είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει, έχοντας 25,7 πόντους μέσο όρο ανά παιχνίδι στο Basketball Champions League με 61% στα τρίποντα (έχει συνολικά 11/18). Ο Μαυροβούνιος forward, Nemanja Djurisic (25, 2,03) είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που έχει στη σύνθεση της και αρκετά αποτελεσματικός, καθώς πετυχαίνει 10 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα και μαζεύει επτά ριμπάουντ ενώ μοιράζει και 2,7 ασίστ. Ο Yorman Polas Bartolo (32, 1,91), Κουβανός που έχει αποκτήσει τη γερμανική υπηκοότητα και ο Anthony Dileo (27, 1,90), Αμερικανός που έχει πολιτογραφηθεί Γερμανός είναι επίσης δυο επικίνδυνοι παίκτες στην περιφέρεια που πρέπει να προσέξει ο ΑΡΗΣ.

Προπονητής είναι ο 50χρονος Βόσνιος, Predrag Krunic, ο οποίος έχει περάσει στη Βόννη τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στους πάγκους. Διετέλεσε βοηθός προπονητή από το 1998 μέχρι το 2000. Προβιβάστηκε σε πρώτος το 2001, μένοντας στη γερμανική ομάδα μέχρι το 2005. Η τρίτη του θητεία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 και συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν φέτος.

Οι Γερμανοί έχουν κι έναν Έλληνα στις τάξεις τους. Ο λόγος για τον γυμναστή της ομάδας που ονομάζεται Γιώργος Χατζηδαμιανίδης. Η ομάδα της Βόννης εμπιστεύτηκε τον 23χρονο, με καταγωγή από τις Σέρρες, γυμναστή που ήταν παίκτης σε μικρότερες κατηγορίες. Ο Γιώργος Χατζηδαμιανίδης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και είχε μια μικρή θητεία στην Ulm ως γυμναστής.

H Telekom Baskets Bonn είναι η μοναδική ομάδα του Δ' Ομίλου που δεν έχει πετύχει νίκη στις πρώτες τρεις αγωνιστικές (έχει ηττηθεί από την Oostende με 66-74 εντός έδρας, από τη Stelmet Zielona Gora με 69-73 εκτός έδρας και την περασμένη βδομάδα από τη CEZ Nymburk με 87-89 εντός έδρας, στην παράταση) και βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο γερμανικό πρωτάθλημα τα πηγαίνει καλύτερα αφού έχει ρεκόρ τέσσερις νίκες και δύο ήττες".

Photo Credits: Facebook/Telekom Baskets Bonn

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ