BASKETBALL CH. LEAGUE

Δύναμη στην δύναμη

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Μούρθια ήθελε να πάει τον ημιτελικό με την ΑΕΚ στην επαφή και το ξύλο. Η ΑΕΚ δέχθηκε με χαρά την πρόκληση. Και τελικά κέρδισε με τους δικούς της όρους.

Η Μούρθια δεν έφτασε μέχρι το Final Four απλώς παίζοντας γρήγορο, ισπανικό μπάσκετ. Έφτασε μέχρι το ΟΑΚΑ ρίχνοντας “ξύλο”, ενίοτε χωρίς καν αυτή η λέξη να έχει εισαγωγικά. Το σύνολο του Ίμπον Ναβάρο θέλησε να κάνει το ίδιο κόντρα στην ΑΕΚ. Η “Ένωση” όμως δεν είναι σαν τις άλλες ομάδες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι Ισπανοί στον δρόμο για το Final Four.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ για τον αγώνα με τη Μούρθια ούσα έτοιμη για όλα. Ήξερε ότι οι Ισπανοί θα πάνε το παιχνίδι στην επαφή. Δεν φοβήθηκε όμως το παιχνίδι. Ξέροντας ότι έχει περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερο βάθος, δεν είχε πρόβλημα να απαντήσει με δύναμη στην δύναμη, ενέργεια στην ενέργεια και... ξύλο στο ξύλο. Πάνω από όλα όμως ο βασικός λόγος που κέρδισε η ΑΕΚ ήταν ότι μπόρεσε – έστω ανά διαστήματα – να παίξει το δικό της μπάσκετ, καταβάλλοντας την αντίσταση των μαχητικών Ισπανών .

Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΧΑΡΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε μάλλον μαγκωμένα το παιχνίδι. Οι Ισπανοί κατάφεραν για λίγο να υπνωτίσουν την “Ένωση” στο ξεκίνημα του αγώνα. Σε εκείνο το σημείο η “Ένωση” έμοιαζε να έχει κολλήσει, με την βασική εντολή να είναι να πάει η μπάλα στα χέρια του Μάνι Χάρις. Αυτό την έκανε προβλέψιμη, ωστόσο η κλάση του Αμερικανού την βοήθησε να μείνει μέσα στο ματς, αφού ο Χάρις σημείωσε 12 πόντους στην πρώτη περίοδο. Τα κλειδιά του ξεσπάσματος της ΑΕΚ βέβαια ήταν δύο Έλληνες.

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÌÏÕÑÈÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÌÏÕÑÈÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

αποδείχθηκε στον αφανή MVP του αγώνα με την ενέργεια που έβγαλε, ο δε δεύτερος ήταν αυτός που αρχικά βοήθησε την ΑΕΚ να σταματήσει να “ματώνει” από τα επιθετικά ριμπάουντ της Μούρθια και ακολούθως δημιούργησε φθορά στους Ισπανούς.

Ήταν ο Μαυροειδής αυτός που πήρε γρήγορα το δεύτερο φάουλ του Αουγκούστο Λίμα και ακολούθως το δεύτερο του Οβί Σοκό, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους Ισπανούς στην συνέχεια του αγώνα.

Το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι για την ΑΕΚ από εκείνο το σημείο κι έπειτα. Γιατί σε τέτοια παιχνίδια παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Το κέρδος δύο γρήγορων φάουλ ενός κομβικού παίκτη του αντιπάλου (όπως αυτό που κέρδισε για παράδειγμα και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης από τον Μπραντ Όλεσον στο 2ο λεπτό του αγώνα) φαίνεται πολύ αργότερα.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΟΥΤ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ... ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Η ΑΕΚ πέρασε δύσκολο βράδυ κόντρα στο σύνολο του Ιμπόν Ναβάρο. Οι Ισπανοί είναι μία σκληρή ομάδα με δυνατές προσωπικότητες, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα από τα μέσα της τρίτης περιόδου κι έπειτα. Πολλές ομάδες θα είχαν λυγίσει υπό το βάρος της πίεσης 18.000 θεατών και με την διαφορά κοντά στους 10 πόντους. Η Μούρθια όμως αντέδρασε, έβγαλε σημαντικές άμυνες, έβαλε μερικά σημαντικά σουτ και έκανε το ματς ντέρμπι. Απλώς, για κακή της τύχη, με το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού πλέον, μεγάλα σουτ έβαλε και η ΑΕΚ.

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αυτό βέβαια στο τέλος πήγε να βγει σε κακό στην ΑΕΚ, αφού οι Ισπανοί άλλαξαν την άμυνά τους, ξεκινώντας από πίεση σε όλο το γήπεδο που κατέληγε σε άμυνα ζώνης 2-1-2. Μία ζώνη που έμπλεξε την ΑΕΚ, η οποία ξαφνικά έγινε στατική και πήρε μαζεμένες λανθασμένες αποφάσεις, κάτι που σε συνδυασμό με τα τρίποντα του Βίτορ Μπενίτε έφεραν τούμπα το παιχνίδι. Και η αλήθεια είναι πως δεν ήθελε και πολύ τελικά να χαθεί. Απλώς στο τέλος η “Ένωση” έκανε έστω τα... απαραίτητα για να κερδίσει.

Η ΜΟΝΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΡΘΙΑ

Το βράδυ της Κυριακής (6/5, 20:30, LIVE Blog από το Sport24.gr) η ΑΕΚ θα ετοιμαστεί για το μεγαλύτερο αγώνα της σύγχρονης ιστορίας της. Απέναντί της θα είναι η καλύτερη ομάδα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην φετινή διοργάνωση: Η πανίσχυρη Μονακό του Ζβέζνταν Μίτροβιτς, η οποία είναι το φαβορί του αγώνα.

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÌÏÕÑÈÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÌÏÕÑÈÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ βέβαια δεν έχει λόγο να φοβάται. Αν έχει αποδείξει εξάλλου κάτι φέτος είναι ότι της αρέσουν οι προκλήσεις. Και η μεγαλύτερη πρόκλησή της βρίσκεται μπροστά της. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να ξεπεράσει ακόμα ένα εμπόδιο στον δρόμο για την κατάκτηση του τρίτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας της.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ