BASKETBALL CH. LEAGUE

Αυτή είναι η Μούρθια

Αυτή είναι η Μούρθια
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Η Μούρθια είναι η “σταχτοπούτα” του φετινού Final Four του Basketball Champions League. Αυτό όμως δεν την κάνει λιγότερο επικίνδυνη. Τουναντίον, είναι αυτή η άγνοια κινδύνου που φοβίζει.

Η αλήθεια είναι πως αν η ΑΕΚ είχε κληθεί να διαλέξει τον αντίπαλό της στον ημιτελικό του Basketball Champions League θα επέλεγε την Μούρθια. Το γεγονός αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ισπανική ομάδα δεν θέλει προσοχή.

Το σύνολο του Ιμπόν Ναβάρο είναι μία εξαιρετικά επικίνδυνη ομάδα, η οποία αν δεν την προσέξει κάποιος μπορεί να πάθει ζημιά. Και όποιος δεν το πιστέυει, δεν έχει παρά να δει τι συνέβη στην Τενερίφη στην φάση των “16” και την Καρσίγιακα στην φάση των “8”, τις οποίες η ισπανική ομάδα απέκλεισε σχετικά εύκολα, παρά το γεγονός ότι είχε μειονέκτημα έδρας.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ

Η Μούρθια ξεκίνησε από τον 1ο Όμιλο της διοργάνωσης. Από εκεί προκρίθηκε ως 4η στην φάση των “16” με ρεκόρ 7 νίκες και 7 ήττες, περνώντας στην ισοβαθμία με την Ντιναμό Σάσαρι που έμεινε στην 5η θέση.

Αυτή είναι η Μούρθια
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Επόμενο εμπόδιο ήταν η Καρσίγιακα, η οποία νωρίτερα είχε αποκλείσει δύσκολα τον ΠΑΟΚ. Οι Τούρκοι είχαν το πλεονέκτημα έδρας και θεωρούντο το φαβορί, αφού μεταξύ άλλων είχαν κερδίσει την Μούρθια και τις δύο φορές που τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στην φάση των ομίλων. Η ισπανική ομάδα όμως δεν επηρεάστηκε καθόλου από αυτό, πήγε στην Τουρκία και έκανε... παρέλαση στο πρώτο παιχνίδι κερδίζοντας με 79-65 και με τη νίκη της στον δεύτερο αγώνα στην Ισπανία με 81-72 προκρίθηκε άνετα στο Final Four.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ “ΣΚΟΤΩΣΕΙ”

Η Μούρθια θεωρητικά ήταν ο πιο βατός αντίπαλος. Η αλήθεια ωστόσο είναι πως στα χαρτιά δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Ιμπόν Ναβάρο αρέσκεται στο να επιβάλλει γρήγορο ρυθμό στα παιχνίδια της και να χτυπάει σε καταστάσεις πρωτεύοντος και δευτερεύοντος αιφνιδιασμού, παίζοντας ένα στυλ παιχνιδιού που στο παρελθόν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην “Ένωση”.

Αυτή είναι η Μούρθια
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Με λίγα λόγια: Η Μούρθια δεν τρομάζει. Είναι όμως μία ομάδα που αξίζει τον σεβασμό και την προσοχή της ΑΕΚ, αφού δεν παύει να είναι μία ομάδα που παίζει ένα στυλ μπάσκετ που δεν ταιριάζει στους “κιτρινόμαυρους”. Όταν οι δύο ομάδες πατήσουν παρκέ για τον δεύτερο ημιτελικό του Basketball Champions League η “Ένωση” θα ξέρει ότι όλα θα ξεκινούν από τον ρυθμό του αγώνα. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ