BASKETBALL CH. LEAGUE

Πρίφτης: "Φτάσαμε στην νίκη γιατί αλλάξαμε την άμυνα μας"

Πρίφτης: "Φτάσαμε στην νίκη γιατί αλλάξαμε την άμυνα μας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Πρίφτης εξήγησε τους λόγους που ο Άρης έφτασε στην νίκη επί της Μπάνβιτ, κάνοντας το 4-0 στο Champions League. Ξανθόπουλος: "Σημαντικό ότι βγήκαν κάποιοι παίκτες μπροστά".

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων", Δημήτρης Πρίφτης, εξήγησε τους λόγους που ο Άρης έφτασε στην νίκη επί της Μπάνβιτ, κάνοντας το 4-0 στο Champions League. Ξανθόπουλος: "Σημαντικό ότι βγήκαν κάποιοι παίκτες μπροστά".

"Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους προπονητές και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που ήρθαν στο γήπεδο και με μας έδωσαν ώθηση για να πάρουμε μια πολύτιμη νίκη. Η Μπάνβιτ είναι από τις καλύτερες ομάδες στο πως ελέγχουν τον αγώνα. Έχουν ξεκάθαρους ρόλους, έχουν ηρεμία στο παιχνίδι τους. Θέλαμε να βάλουμε πίεση στον Θίοντορ και να τους κουράσουμε. Αυτό μας βοήθησε πολύ.

Είχαμε κακό ξεκίνημα και αμυντικά και επιθετικά, αλλά αλλάξαμε την άμυνά μας και αυτό μας βοήθησε να τους κάνουμε πιο στατικούς και να τους βγάλουμε από την καλή κυκλοφορία που είχαν. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στον Κόροιβο. Το πρόγραμμα είναι σκληρό και γίνεται πιο δύσκολο λόγω των ταξιδιών και πρέπει να προσαρμοστούμε", είπε αρχικά ο κόουτς του Άρη.

Για το αν αυτό το παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς υποστήριξε: "Έχουμε δείξει σημάδια βελτίωσης, αλλά ακόμα δεν έχουμε αναπτύξει τις σταθερές που χρειαζόμαστε. Αυτό θέλει χρόνο, γιατί οι ανακατατάξεις δημιουργούν προβληματισμούς. Κάποιοι τραυματίστηκαν, κάποιοι μπήκαν, άλλες συνεργασίες, δεν είναι εύκολο. Πρέπει να κερδίζουμε παιχνίδια για να κερδίζουμε χρόνο και να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε".

Για την παρουσία του Μπάκνερ δήλωσε: "Ήταν πολύ καλός σήμερα. Ο Μπάκνερ έχει γρήγορα πόδια και χαμηλώνει πολύ, μπορεί να παίξει περιφρειακή άμυνα. Είναι ένα από τα πλεονεκτήματά του. Πρέπει να βρούμε κάποιες σταθερές, να κινούμαστε σε κάποιο επίπεδο απόδοσης από το 6-9 και όχι από το 3-9. Πρέπει να συρρικνωθεί για να αποκτήσουμε σταθερές. Μόνο έτσι θα βελτιωθούμε, διαφορετικά θα πηγαίνουμε στα τυφλά".

Για τον Κάμινγκς είπε: "Ο Γουίλ είναι τρομερός αθλητής, έχει πολύ καλό πρώτο βήμα και χρειάζεται δουλειά στο διάβασμα, τι έχει γύρω του, στο πως θα βάλει τους υπόλοιπους στο παιχνίδι. Είναι η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη. Ο Θίοντορ έχει εμπειρία, έχει πολλές εικόνες, έχει παίξει πολλά χρόνια στην Γερμανία και την Τουρκία".

Τέλος ρωτήθηκε για το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα προς το πρόσωπό του όταν έκανε δηλώσεις στη μικτή ζώνη και απάντησε: "Τους ευχαριστώ πολύ που έρχονται στο γήπεδο. Το έχω ξαναπεί.Πολλές φορές ο κόσμος είναι απογοητευμένος και συνεχίζει να μας υποστηρίζει. Αυτό είναι κάτι θαυμάσιο. Αν το έχει μια ομάδα είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Οι ακραίες κριτικές πολλές φορές δεν κάνουν καλό. Είμαι άνθρωπος της μέσης οδού και έτσι τα διαχειρίζομαι".

Ο διεθνής πλέι μέικερ του Άρη Βασίλης Ξανθόπουλος, πρόσθεσε: "Είναι μεγάλη νίκη για μας. Παίξαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες στο Champions League. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν παίξαμε καλή άμυνα, από εκεί και πέρα βάλαμε πίεση στην άμυνα, κυρίως πάνω στον Θίοντορ, αλλάξαμε το μομέντουμ και στο τέλος είχαμε καλύτερες επιλογές και πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μας γιατί είχαμε 48 ώρες πριν έναν πολύ δύσκολο αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ευχαριστούμε και τον κόσμο μας που μας βοήθησε πάρα πολύ σήμερα.

Βάση της ομάδας είναι η άμυνα. Σήμερα εκτός από την άμυνα είναι σημαντικό ότι βγήκαν κάποιοι παίκτες μπροστά. Ο Γουίλ ήταν εξαιρετικός και στην επίθεση και στην άμυνα, ειδικά στο τέλος, παρότι είχε προβλήματα με τα φάουλ, ο Έρικ που ακολουθούσε τις φάσεις. Βγήκαν πολλοί μπροστά. Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά, είναι δύσκολη η συνέχεια. Πρέπει πάντα να βγαίνει κάποιος".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ