BASKETBALL CH. LEAGUE

Πέτγουεϊ: "Η άμυνα είναι καλή, το θέμα μας είναι η επίθεση"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Μιλώντας στο σάιτ του Άρη ενόψει του αυριανο (7/11) αγώνα με την Μπεσίκτας για το Basketball Champions League o Μπρεντ Πέτγουεϊ δήλωσε πως οι Τούρκοι έχουν εξαιρετική ομάδα, ενώ στάθηκε στο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης.

Ο Άρης έχει ήδη αφήσει πίσω του το παιχνιδι με τον Ολυμπιακό για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, κοιτάζοντας τον αγώνα με την Μπεσίκτας για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League. Και ο ιδανικότερος για να αναλύσει την αντίπαλο των "κίτρινων" είναι ο Μπρέντ Πέτγουεϊ, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Τουρκία με την φανέλα της Καρσίγιακα.

Μιλώντας στο σάιτ του Άρη, ο Αμερικανός φόργουορντ δήλωσε σχετικά: " Καταρχήν έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Ufuk Sarica. Έκανε σπουδαία πράγματα με την Karşıyaka, με την οποία κατέκτησε το τουρκικό πρωτάθλημα. Διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες, Τούρκους αλλά και ξένους. Το budget και το ρόστερ τους είναι επιπέδου Euroleague. Θυμάμαι από πέρυσι τον Kyle Weems που παραμένει στην ομάδα. Επίσης οι περιφερειακοί παίκτες της Besiktas Sompo Japan ήταν πολύ ποιοτικοί. Ήμασταν τυχεροί με την Karşıyaka που τους αποκλείσαμε στο Basketball Champions League. Κυκλοφορούν πολύ καλά τη μπάλα, όπως μια ομάδα Euroleagueκαι θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Έχει πλούσια ιστορία και πολύ μεγάλη βάση φιλάθλων, λόγω και της ποδοσφαιρικής ομάδας. Μπορεί η ομάδα μπάσκετ να μην έχει την ιστορία της ποδοσφαιρικής αλλά ο κόσμος τη στηρίζει, γεμίζοντας το γήπεδο. Τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα”.

Στο τέλος των δηλώσεών του ο Αμερικανός παραδέχθηκε ότι ο Άρης έχει επιθετικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα: “ Το θέμα μας μέχρι τώρα είναι η επίθεση. Η άμυνα μας είναι πολύ καλή και αποτελεί ένα από τα δυνατά μας χαρτιά σαν ομάδα. Χθες (05/11) για παράδειγμα κρατήσαμε τον Ολυμπιακό, μια ομάδα Euroleagueστους 56 πόντους. Δεν μπορείς να πεις κάτι για την άμυνα που παίζουμε. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση γιατί κάνουμε πολλά πράγματα αμυντικά για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε. Υπάρχουν διαστήματα στους αγώνες που δεν μπορούμε να σκοράρουμε για τρία-τέσσερα λεπτά. Όταν βρούμε τις λύσεις σε αυτό, θα είμαστε πολύ καλά”.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ