BASKETBALL CH. LEAGUE

Κετσελίδης: "Η Ναντέρ έχει αθλητικότητα από το "1" έως και το "5"

Κετσελίδης: "Η Ναντέρ έχει αθλητικότητα από το "1" έως και το "5"

Ο βοηθός του Παναγιώτη Γιαννάκη, Γιώργος Κετσελίδης, στάθηκε στην αθλητικότητα της Ναντέρ, αλλά και στο γρήγορο της παιχνίδι. Ο Άρης θα την αντιμετωπίσει την Τετάρτη (25/10, 19:30).

Ο Άρης αντιμετωπίζει την Τετάρτη (25/10, 19:30, Novasports 1) τη Nanterre 92, στο «Nick Galis Hall», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League. Ο assistant coach του Παναγιώτη Γιαννάκη, Γιώργος Κετσελίδης, μιλώντας στο www.arisbc.gr, ανέλυσε τη γαλλική ομάδα.

Συγκεκριμένα, σχολίασε τα εξής: "Η Nanterre 92 είναι μία κλασική γαλλική ομάδα, με πάρα πολύ αθλητικούς παίκτες από τη θέση «ένα» έως τη θέση «πέντε», οι οποίοι τρέχουν πάρα πολύ καλά στην επίθεση και πρωταρχικός τους στόχος είναι να βάλουν το εύκολο καλάθι είτε από αιφνιδιασμό είτε από το transition, το οποίο το παίζουν και λίγο περίεργα, με το «τέσσερα» να είναι πάντα μακριά από το καλάθι, γιατί ο Invernizzi είναι πάρα πολύ καλός σουτέρ και μάλιστα στα δύο τελευταία παιχνίδια στο Basketball Champions League με την Sidigas Avellino και τη CEZ Nymburk, το ποσοστό του πρέπει να είναι κοντά στο 58%.

Όπως είπα είναι μία ομάδα που στηρίζεται στον αιφνιδιασμό και στο transition κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο λόγο στην επίθεση, στηρίζονται πολύ στο pick and roll. Είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε έμφαση, ώστε να παίξουμε άμυνα δύο εναντίον δύο, τη συνεργασία τους στο pick and roll και να μην χρειαστούμε περισσότερες βοήθειες και rotation, γιατί εκεί λόγω της αθλητικότητας τους μπορούν να αποκτήσουν σημαντικά πλεονεκτήματα και mismatch.

Επίσης, εξαιτίας της αθλητικότητάς τους είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι στο επιθετικό ριμπάουντ, με αποτέλεσμα πολλές φορές να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους και να κάνουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Στην επίθεση στηρίζονται πάρα πολύ στους περιφερειακούς παίκτες, στον Γερμανό Schaffartzik, στον Αμερικανό Μoore, στον Petteway που αγωνιζόταν στην Ιταλία και στον Shuler. Όλη τους η δύναμη βρίσκεται στην περιφέρεια και αυτοί οι παίκτες μαζί με τον Invernizzi παίρνουν περίπου το 60-70% των προσπαθειών της Nanterre 92. Άρα, στόχος μας είναι να είμαστε πολύ πιεστικοί πάνω τους, ούτως ώστε να μην τους αφήσουμε να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι.

Στην άμυνα είναι αρκετά πιεστικοί με πάρα πολύ καλά deflection, κάτι το οποίο τους δίνει το δικαίωμα να κλέβουν πολλές φορές την μπάλα και να έχουν περισσότερες κατοχές από οποιονδήποτε αντίπαλο μέχρι στιγμής. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μας, να 'διαβάσουμε' κατάλληλα και να μην κάνουμε βιαστικές επιλογές και επιπόλαιες πάσες, ώστε να μην τους δώσουμε εύκολους πόντους.

Γενικά κάνουν αλλαγές στα screen, γιατί δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να μαρκάρουν, είτε οι ψηλοί τους μακριά από το καλάθι είτε οι περιφερειακοί τους κοντά στο καλάθι, λόγω της αθλητικότητάς τους. Είναι μία δύσκολη ομάδα. Θεωρώ απαραίτητη τη νίκη για εμάς και πιστεύω πως ο κόσμος θα έρθει στο «Nick Galis Hall», να μας βοηθήσει και να αυξήσει, όπως μόνο εκείνος ξέρει την πίεση στους παίκτες της Nanterre 92, ώστε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και να μας βοηθήσει στο να κρατήσουμε αλώβητη την έδρα μας, κάτι που είναι σημαντικό για τη συνέχεια".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ