BASKETBALL CH. LEAGUE

Βασιλόπουλος: "Να δώσουμε όλοι το 100%"

ΑΕΚ-ΜΠΑΙΡΟΙΤ (CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΕΚ-ΜΠΑΙΡΟΙΤ (CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος δήλωσε στο Sport24.gr ενόψει του τελικού με τη Μονακό (6/5, 20:30, LIVE Blog από το Sport24.gr) ότι η ΑΕΚ οφείλει να μείνει πεινασμένη και όταν τελειώσει ο αγώνας να ξέρει ότι τα έδωσε όλα για τη νίκη.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο παίκτης με τις περισσότερες παραστάσεις στην ΑΕΚ. Έχει αγωνιστεί σε Final Four, σε τελικούς, σε μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική ομάδα. Είναι λοιπόν ο πλέον κατάλληλος για να βάλει στο κλίμα τους συμπαίκτες του ενόψει του σημερινού (6/5) τελικού με τη Μονακό (20:30, LIVE Blog από το Sport24.gr).

Μιλώντας στο Sport24.gr ο 34χρονος φόργουορντ ξεκαθάρισε ότι το βασικό πράγμα που πρέπει να κάνουν αυτός και οι συμπαίκτες του είναι να ξεχάσουν ό,τι έγινε με τη Μούρθια πριν από δύο ημέρες. Πόσο εύκολο όμως είναι αυτό; “ Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο” δήλωσε αρχικά ο έμπειρος φόργουορντ, για να συμπληρώσει: “ Η ομάδα γενικώς δεν έχει την εμπειρία της παρουσίας σε ένα Final Four. Υπάρχει ενθουσιασμός που περάσαμε στον τελικό.

Δεν πρέπει να νιώσουμε ότι ήδη πετύχαμε. Πρέπει να πάμε στον τελικό για να σηκώσουμε το τρόπαιο. Είναι έτσι γενικά η φύση του αθλητή και του αθλήματος, πάντα την επόμενη μέρα ενός αγώνα, είτε έχουμε κερδίσει είτε χάσει, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και αυτό ελπίζω να κάνουμε και κόντρα στη Μονακό στον τελικό”.

ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE BASKET (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE BASKET (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν ο πρόλογος δείχνει την ωριμότητα του φόργουορντ από τον Πύργο, η επόμενη ατάκα του σχετικά με την συμβουλή που πιθανόν να έχει να δώσει για τους συμπαίκτες του τα λέει όλα: “ Αυτό που θα πω στα παιδιά είναι ότι πρέπει να το ευχαριστηθούμε. Είναι ένα παιχνίδι. Υπάρχουν παίκτες που έχουν κάνει τεράστια καριέρα και δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε ένα Final Four, πόσο μάλλον σε έναν τελικό. Θα πρέπει όταν τελειώσει ο τελικός ο καθένας μέσα του όταν επιστρέψει στα αποδυτήρια να ξέρει ότι έχει δώσει το 100% και έκανε ό,τι μπορούσε για να κερδίσει”.

Η συζήτηση πήγε στην συνέχεια στη Μονακό. Μία ομάδα που, κακά τα ψέματα, δεν έχει καμία σχέση με τη Μούρθια και κατά πολλούς είναι το φαβορί του τελικού: “ Η Μονακό είναι πολύ πιο ανταγωνιστική, πολύ πιο σκληρή ομάδα από τη Μούρθια” τόνισε ο έμπειρος φόργουορντ, για να συμπληρώσει σχετικά με το προφίλ της: “Είναι μία ομάδα που πιέζει την μπάλα για 40 λεπτά. Είναι πολλή αθλητική, με βάθος και παίκτες με δυνατά κορμιά που συνήθως παίζει άμυνες με αλλαγές και χρειάζεται προσοχή. Είναι μία ομάδα με εμπειρία.

Προφανώς το γεγονός ότι η Μονακό έφτασε μέχρι τον τελικό τα λέει όλα. Το ίδιο όμως λέει αυτό και για εμάς. Οι δύο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης θα παλέψουν για το τρόπαιο και ελπίζω να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο”.

Για το τέλος, ο διεθνής φόργουορντ είχε κάτι να πει και για τον έκτο παίκτη της ΑΕΚ. Τον κόσμο της, που αναμένεται να γεμίσει το ΟΑΚΑ στον τελικό, όπως ακριβώς έκανε και στον ημιτελικό: “ Ήταν φανταστικό αυτό που έγινε στον ημιτελικό από τους φιλάθλους μας. Αν δεν είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας με τη Μούρθια πιστεύω ότι δύσκολα θα είχαμε κερδίσει. Ήταν καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη μας. Μας ώθησε στο να πάρουμε το παιχνίδι και μας βοήθησε όταν είχαμε κολλήσει. Ήταν μία πανέμορφη ατμόσφαιρα και είμαι σίγουρος ότι κόντρα στη Μονακό θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο”.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ