BASKETBALL CH. LEAGUE

Το ταμείο είναι... συν για την ΑΕΚ

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η κατάκτηση του Basketball Champions League έκανε την ΑΕΚ πλουσιότερη κατά 1 εκατ. ευρώ, κάτι που σε συνδυασμό με τις πωλήσεις των εισιτηρίων βοήθησαν να καλυφθεί - και με το παραπάνω - το κόστος της διεξαγωγής του Final Four.

Η ΑΕΚ ζει μεγάλες στιγμές. Η κατάκτηση του Basketball Champions League, δεύτερου τίτλου την φετινή σεζόν μετά από αυτή του Κυπέλλου Ελλάδος, έχει ως αποτέλεσμα η χαρά όλων να έχει χτυπήσει ταβάνι. Βασικά, το ταβάνι έχει σπάσει, όπως έχει σπάσει το μπασκετικό ταβάνι της αυτή η ομάδα.

Πέρα πάντως από την δόξα και την φήμη που έφερε η κατάκτηση του BCL, η ΑΕΚ είχε και οικονομικό όφελος από την διοργάνωση. Κι αυτό γιατί, όπως είχε ανακοινωθεί, η "Ένωση" αναμένεται να εισπράξει 1 εκατ. ευρώ για την κατάκτηση του τροπαίου, τα οποία αντιστοιχούν σε 400.000 για τη νίκη της στον ημιτελικό και άλλα 600.00 για τη νίκη της στον τελικό. Τα κέρδη όμως δεν σταματούν εκεί για την ΑΕΚ, η οποία υπολογίζεται ότι εισέπραξε περίπου 600.00 ευρώ "καθαρά" από την πώληση των εισιτηρίων, κάτι που ανεβάζει τα συνολικά έσοδα στα 1.600.000 ευρώ!

Με αυτό τον τρόπο καλύφθηκε έτσι και με το παραπάνω το κόστος διεξαγωγής του Final Four, το οποίο ανέρχεται στα 950.000 δολάρια. Παράλληλα αν αφαιρέσει κάποιος και το πριμ ύψους 500.000 ευρώ που θα μοιράσει ο Μάκης Αγγελόπουλος στους παίκτες ( την αποκάλυψη του οποίου έκανε το Sport24.gr ), ακόμα κι έτσι η ΑΕΚ έχει κέρδος τουλάχιστον 150.000 ευρώ. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται τα άλλα έσοδα που προέκυψαν από τις πωλήσεις αναμνηστικών και όχι μόνο κατά την διάρκεια του Final Four.

Όπως και να έχει βέβαια, ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν τον ενδιέφεραν τα έξοδα στην προσπάθειά του να κάνει την ΑΕΚ ξανά "Βασίλισσα". Το έχει αποδείξει πολλές φορές, το απέδειξε και τώρα. Απλώς, για πρώτη φορά, μπόρεσε να κάνει και μία (μικρή) οικονομική απόσβεση. Η μεγαλύτερη απόσβεση βέβαια για τον ίδιο δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του τίτλου.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ