BASKETBALL CH. LEAGUE

Σάκοτα - Βασιλειάδης "καθάρισαν" την Παρτίζαν

Σάκοτα - Βασιλειάδης "καθάρισαν" την Παρτίζαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί, νίκησε (91-81) την Παρτίζαν στο ΟΑΚΑ και έχει πλέον ρεκόρ 4-2 στον όμιλό της στο FIBA Champions League.

Τέταρτη νίκη σε έξι αγώνες. Η ΑΕΚ επικράτησε της Παρτίζαν (91-81) στο ΟΑΚΑ και πλέον κοιτάζει τη δεύτερη θέση του ομίλου τους στο FIBA Champions League, μιας και η Μπεσίκτας παραμένει πρώτη και αήττητη. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έπαιξε όσο χρειαζόταν για να ρίξει τους πάλαι ποτέ δυνατούς Σέρβους, με την τριάδα των Ντίξον - Βασιλειάδη - Σάκοτα να ξεχωρίζει και τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Γουίλιαμ Χάτσερ, να είναι μακράν του δεύτερου ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων.

O MVP

Ο Ντούσαν Σάκοτα άναψε τις... μηχανές όταν οι Σέρβοι πίστεψαν ότι μπορούν να "κλέψουν" τη νίκη στο ΟΑΚΑ και τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους (2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 6/6 βολές) σε 19 λεπτά συμμετοχής. Την χρειαζόταν μια τέτοια εμφάνιση ο πολύπειρος φόργουορντ, που στο 37' έγραψε το 86-73 και έκρινε οριστικά και αμετάκλητα την αναμέτρηση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα σχεδόν ίδια δίποντα και τρίποντα της ΑΕΚ, που τελείωσε το ματς με 30 σουτ μέσα από τη γραμμή και 32 έξω από τα 6μ.75. Ίσως να μην ήταν η ιδανική βραδιά για τον Γιούρι Ζντοβτς και τους παίκτες του, όμως σημασία έχει το αποτέλεσμα. Η ισορροπία θα έρθει με τον καιρό, ενώ το Σάββατο ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί και το γεγονός ότι ο Ραντάλ Φάλκερ δεν σκόραρε σε 17 λεπτά συμμετοχής, αν και κατέβασε πέντε επιθετικά και έξι ριμπάουντ συνολικά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην εμπειρία των πιο "ψημένων" παικτών της ΑΕΚ, που όταν είδαν την Παρτίζαν να φέρνει τον αγώνα στα ίσα στο τέλος της τρίτης περιόδου, κατάλαβαν ότι δεν είχαν το περιθώριο να χαλαρώσουν. Βασιλειάδης, Σάκοτα και Ντίξον έκαναν τη διαφορά απέναντι στους "άγουρους" Σέρβους, που πάλεψαν όσο μπορούσαν, μα στο τέλος δεν είχαν το ταλέντο και την ψυχραιμία για να διεκδικήσουν τη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από νωρίς μπροστά στο σκορ, η ΑΕΚ έκανε ό,τι χρειαζόταν για να κρατήσει τους Σέρβους σε μια έστω και μικρή απόσταση. Έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +8 (22-14), διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης μέχρι το ημίχρονο (43-33), όμως στο δεύτερο μέρος έβαλε μόνη της δύσκολα στον εαυτό της. Βλέπετε η Παρτίζαν έκανε το καλό της δεκάλεπτο στην τρίτη περίοδο, με αποτέλεσμα να κλείσει τη διαφορά στο καλάθι (64-62) και να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση της νίκης. Όταν όμως συνέβη αυτό, οι κιτρινόμαυροι αντέδρασαν άμεσα, πάτησαν το γκάζι, έκοψαν τα πόδια των αντιπάλων τους και με τρίποντο του Σάκοτα "καθάρισαν" οριστικά το παιχνίδι (86-73) τρία λεπτά πριν το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 42-33, 64-62, 91-81

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 7(1), Σάκοτα 19(3), Βασιλειάδης 16(4), Μιλόσεβιτς 10(1), Λαρεντζάκης 2, Φάλκερ, Ιβάνοβιτς 3, Μαυροειδής 10, Γουίλιαμς 9(1).

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Τζίκιτς): Ρόμπινσον 7(2), Ρατκόβιτσα 10(1), Βράμπατς 2, Μαρίνκοβιτς 13(3), Μπίρτσεβιτς 12 (11 ριμπάουντ), Κοπρίβιτσα 5, Άντριτς 5(1), Χάτσερ 18(2), Καράχοντζιτς 3(1), Λούκοβιτς 6.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ