BASKETBALL CH. LEAGUE

Σάκοτα: "Είναι το πρώτο... ημίχρονο"

Σάκοτα: "Είναι το πρώτο... ημίχρονο"
EUROKINISSI

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για την πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Νίμπουρκ (7/3, 19:30) για τα πλέι οφ του Basketball Champions League και στάθηκε στον βαθμό δυσκολίας της. Τι είπε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος...

Η ΑΕΚ έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για να υποδεχθεί τη Νίμπουρκ (7/3, 19:30) στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Basketball Champions League και ο Ντράγκαν Σάκοτα σημείωσε τους κινδύνους που κρύβουν οι αναμετρήσεις με την πρωταθλήτρια Τσεχίας.

"Προερχόμαστε από μια επιτυχία (σ.σ. την κατάκτηση του Κυπέλλου) που μας δίνει αέρα και μας κάνει λίγο διαφορετικούς. Ο στόχος είναι Final Four όπως λες, εμείς λέμε ότι είναι το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, όμως ξεκινάμε αρκετά χαμηλά. Πήραμε μια θέση που δεν μας δίνει πλεονέκτημα. Θεωρητικά οι άλλες ομάδες έχουν καλύτερη θέση. Η Νίμπουρκ σαν όνομα δεν γεμίζει το μάτι, όπως οι άλλες, όμως κανείς δεν ξέρει ότι η Νίμπουρκ μετρά 24-0 και είναι 14 χρόνια πρωταθλήτρια. Έχει παράδοση και είναι εντυπωσιακή με τον τρόπο που παίζει", ανέφερε αρχικά ο προπονητής της Ένωσης, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε για τον τρόπο παιχνιδιού της Νίμπουρκ:

"Δεν είναι μόνο η επίθεση. Σουτάρουν περίπου 27 τρίποντα σε κάθε αγώνα, που είναι τρομερό νούμερο. Καμία προσπάθεια δεν είναι βεβιασμένη, είναι δουλεμένη ομάδα και βρίσκει τα σουτ. Ο προπονητής κάνει τρομερή δουλειά και έχουν διαλέξει τους παίκτες με βάση αυτό το στυλ παιχνιδιού. Δεν σκέφτονται τόσο εμάς, όσο το πώς θα κάνουν αυτοί το παιχνίδι τους".

Επίσης, τόνισε πως "όλοι θεωρούμε πως είναι το πρώτο ημίχρονο, δεν θα παίξει τόσο πολύ ρόλο η διαφορά. Ποια διαφορά θα μας δώσει σιγουριά; Η Σάσαρι τους κέρδισε με 21 πόντους και έχασε με 22! Σε πρώτη φάση εμείς θέλουμε να κερδίσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε και στην Τσεχία. Αν είναι τόσο καλοί όμως, αυτό είναι άλλο. Εγώ πάντως ειδοποίησα στην πρώτη σειρά να φοράνε και χειμωνιάτικα ρούχα, επειδή τρέχουν τόσο καλά, για να μην κρυώσει κάποιος".

Τέλος, ο Ντράγκαν Σάκοτα ρωτήθηκε για τον βαθμό προσαρμογής των Βινς Χάντερ και Κέβιν Πάντερ: "Ποτέ δεν χρησιμοποιώ το 100%, αλλά έχουν μπει αρκετά. Πάντα ως προπονητής πιστεύω πως μπορούν να κάνουν καλύτερα πράγματα. Είναι στον σωστό δρόμο και μας βοηθούν και περιμένουμε πράγματα και στη συνέχεια".

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: "ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ"

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος θυμήθηκε πως ως παίκτης του Άρη "είχα πολύ κακή εμπειρία από τη Νίμπουρκ. Είχαμε χάσει πολλούς πόντους στην Τσεχία. Είναι επικίνδυνη ομάδα, άσχετα που δεν γεμίζει το μάτι σαν σύλλογος. Είναι μια ομάδα που τρέχει και βλέπεις πως ό,τι κι αν γίνει δεν τους νοιάζει αν δεχτούν κάποιο καλάθι. Πάνε στην επίθεση αμέσως".

Όσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας του, σημείωσε: "Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε θα είναι να παίξουμε για 40 λεπτά δυνατά. Έχουν μάθει να τρέχουν οπότε αν παίξουμε για 40 λεπτά όπως παίξαμε με τον Ολυμπιακό τότε θα έχουμε τον πρώτο λόγο".

Τέλος, ο διεθνής φόργουορντ ρωτήθηκε για το ποια είναι η συνέχεια της ομάδας του μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας: "Μόνο κακό μπορεί να μας κάνει αν σκεφτόμαστε μόνο το Κύπελλο. Είναι πολύ ιδιαίτερος ο αγώνας και ο τίτλος και θα είναι κρίμα να αφήσουμε έναν τίτλο που πήραμε με την αξία μας να μην έχει συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα μας γυρίσει μπούμερανγκ αν δεν πάμε καλά. Η πορεία της ΑΕΚ αρχίζει μετά το Κύπελλο".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ