BASKETBALL CH. LEAGUE

Περίπατος στο Βέλγιο για την ΑΕΚ

Περίπατος στο Βέλγιο για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε κακό πρόσωπο για ένα ημίχρονο κόντρα στην Σαρλερουά, ωστόσο στο 2ο ημίχρονο σοβαρεύτηκε, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 58-80 και πλέον έχει ρεκόρ 2-0 στο Basketball Champions League.

Είναι σύνηθες για μία ομάδα να δυσκολεύεται να βρει κίνητρο όταν αγωνίζεται κόντρα σε έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην ΑΕΚ για ένα ημίχρονο κόντρα στην αδύναμη Σαρλερουά. Όσο περνούσε η ώρα ωστόσο οι “Κιτρινόμαυροι” αποφάσισαν να ανεβάσουν ρυθμούς και παίζοντας ανά διαστήματα όμορφο μπάσκετ κατάφεραννα φτάσουν σε μία άνετη νίκη, την δεύτερη σε ισάριθμα παιχνίδια στο Basketball Champions League της FIBA.

O MVP

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με την φανέλα της ΑΕΚ μέχρι στιγμής. Ο Κροάτης γκαρντ ήταν πραγματικά απολαυστικός, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους (12 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο όταν το παιχνίδι ήταν ακόμα ντέρμπι) με 7/10 σουτ, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 κοψίματα!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο εκρηκτικό τρίτο δεκάλεπτο της ΑΕΚ. Έπειτα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έσφιξε την άμυνά της στην τρίτη περίοδο, δεχόμενη μόλις 8 πόντους, και την ίδια στιγμή “πυροβολούσε” συνεχώς από την περιφέρεια, μετατρέποντας το εύθραυστο 37-43 σε 45-60, “καθαρίζοντας” ουσιαστικά το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η ευστοχία της “Ένωσης” πίσω από τα 6.75 μέτρα ήταν εν πολλοίς αυτή που έκρινε και το παιχνίδι. Η ΑΕΚ είχε 13/28 τρίποντα έναντι μόλις 4/16 των Βέλγων, ενώ κάποια στιγμή οι “Κιτρινόμαυροι είχαν 9/19 τρίποντα και η Σαρλερουά 1/9. Με τέτοια ποσοστά ήταν αδύνατο για την ΑΕΚ να ηττηθεί από μία ομάδα του επιπέδου της Σαρλερουά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Σαρλερουά ξεφεύγοτας με 16-10 και 21-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η “Ένωση” ωστόσο ανέβασε ρυθμούς στην επίθεση στην δεύτερη περίοδο, άνοιξε το δεύτερο δεκάλεπτο με 3/3 τρίποντα και με τον Μάικλ Ντίξον να βρίσκει σιγά-σιγά τον δρόμο προς το καλάθι κατάφερε να προηγηθεί με 24-29. Οι Βέλγοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στην συνέχεια και εκμεταλλευόμενοι κάποια λάθη της ΑΕΚ κατάφεραν να κρατάνε την επαφή τους με το σκορ, ωστόσο το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται με 37-43, με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να έχει φτάσει ήδη τους 12 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο τα πράγματα θα άλλαζαν άρδην. Η ΑΕΚ μπήκε σαφώς πιο συγκεντρωμένη στο παρκέ και με τον Ούκιτς να συνεχίζει να δίνει ρεσιτάλ - και τους υπόλοιπους να ακολουθούν - οι "Κιτρινόμαυροι" άρχισαν να χτίζουν μία διαφορά που πέρασε τους 10 πόντους, με το σκορ στο φινάλε της τρίτης περιόδου να είναι 45-60. Στην τέταρτη περίοδο μάλιστα η διαφορά ξέφυγε ακόμα περισσότερο, αφού οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς δεν άφησαν καθόλου το πόδι από το γκάζι, δίνοντας χαρακτήρα θριάμβου στη νίκη τους.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 37-43, 45-60, 58-80

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ:Λιμπέρ 8, Λαμπό, Μάρνεγκρεϊβ 6, Χάρις 9, Ρίτσαρντσον 17, Γκοντού, Μπόουμαν 10 (6ρ., 3κλ.), Κεμπ 2 (7ρ.), Σβαρτς 2, Ντέιβις 4

ΑΕΚ: Ούκιτς 18 (7/10σ.), Σάκοτα 12 (4/7τρ.), Βασιλειάδης 2, Μιλόσεβιτς 4 (7ρ.), Ντίξον 14 (4/6τρ.), Λαρεντζάκης 2, Φάλκερ 7, Ιβάνοβιτς 10 (2/2β., 1/1δ., 2/2τρ.), Μαυροειδής 3, Σκουλίδας, Γουίλιαμς 8

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ